۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی گزارش کمیسیون اصل نود درباره عملکرد صندوق‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی و کشوری در انتشار صحیح اطلاعات فعالیت تمام مدارس دولتی و غیردولتی از امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، ساعت ۱۳ پایان می‌یابد علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟ ساعات امتحانات نهایی و هماهنگ کشوری تغییر نکرده است فعالیت کودکستان‌ها با تغییر ساعات کار ادارات و مدارس چگونه خواهد بود؟ نوشیدن قهوه بر سلامت کلیوی کدام افراد تأثیر منفی دارد؟ پیش‌بینی بارش‌های رگباری در ۱۴ استان طی امروز و فردا (۲۳ و ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین غذا برای کودک باید متناسب با سن کودک باشد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) «سنجد» میوه‌ای که جای دارو را می‌گیرد «نفس» جان ۱۵ هزار جنین را نجات داد آیا فوق‌العاده خاص حقوق به بازنشستگان هم تعلق می‌گیرد؟ ۸۵ کودک بی‌سرپرست خراسان رضوی، زیر سایه پرمهر حمایت زوج‌های جوان مشهدی جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقی برای زنان خانه‌دار که لازم است بدانید | چه زمانی می‌توان مزد کار‌های خانه را از مرد گرفت؟ اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد
سرخط خبرها

تحولات جدید در روش‌های جراحی حفظ بافت پستان

  • کد خبر: ۲۹۵۲۳۲
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
تحولات جدید در روش‌های جراحی حفظ بافت پستان
جراحی مبتلایان به سرطان سینه در دهه‌های اخیر، اغلب با برداشتن بافت سینه همراه بود که بعضاً بیماران به دلیل احساس نقص در زیبایی ظاهری، با عوارضی همچون افسردگی دست به گریبان می‌شدند؛ اما اکنون به لطف پیشرفت در روش‌های درمانی، این امکان در ایران به وجود آمده که جراحی‌ها با برداشتن توده سرطانی با حاشیه‌های سالم انجام شوند و ظاهر طبیعی بافت، حفظ شود.

به گزارش شهرآرانیوز، جراح پستان و عضو هیئت‌علمی پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی با تشریح شیوه‌های درمانی ویژه مبتلایان به سرطان پستان و نقش کلیدی جراحی در مدیریت این بیماری، اظهار داشت: جراحی به عنوان درمان اصلی سرطان پستان همچنان دارای اهمیت است و می‌تواند با حفظ بافت پستان در بسیاری از موارد، به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کند.

دکتر آسیه الفت‌بخش با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام این بیماری و نقش جراحی در مدیریت آن گفت: جراحی هنوز به عنوان درمان اصلی سرطان پستان شناخته می‌شود. اگرچه در برخی موارد، شیمی‌درمانی یا هورمون‌درمانی ممکن است قبل از جراحی توصیه شود، اما نقش جراحی در درمان سرطان پستان غیرمتاستاتیک کماکان بسیار کلیدی است و هنوز در هیچ مطالعه‌ای حذف آن توصیه نمی‌شود.

الفت‌بخش به تحولات جدید در روش‌های جراحی حفظ بافت پستان اشاره کرد و اظهار داشت: در بسیاری از موارد، جراحی‌های نوین به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بخش قابل توجهی از بافت پستان حفظ شود. در پژوهشکده سرطان معتمد، حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد از بیماران تحت جراحی‌های حفظ پستان قرار می‌گیرند. این جراحی‌ها با برداشتن توده سرطانی با حاشیه‌های سالم انجام می‌شوند و پس از آن جابجایی بافت پستان با تکنیک‌های پلاستیک برای حفظ ظاهر طبیعی پستان صورت می‌گیرد.

وی افزود: تحقیقات گسترده نشان داده که حفظ بافت پستان در صورت برداشتن کامل توده با حاشیه‌های سالم، هیچ تاثیری بر افزایش احتمال عود بیماری ندارد و نتایج طولانی‌مدت این بیماران تفاوتی با افرادی که تحت ماستکتومی کامل قرار گرفته‌اند، ندارد.

موارد نیاز به برداشتن کامل بافت پستان

الفت‌بخش به موارد خاصی اشاره کرد که در آنها جراح مجبور به برداشتن کامل بافت پستان است و تصریح کرد: در سرطان‌های پیشرفته یا تهاجمی مانند سرطان التهابی، که پوست پستان و کل بافت را درگیر می‌کند، حفظ پستان امکان‌پذیر نیست. همچنین در مواردی که توده‌های متعدد و پراکنده در نقاط مختلف پستان وجود دارند یا رسوب کلسیم گسترده در بافت مشاهده شود که به علت به سرطان غیرتهاجمی است، برداشتن کامل بافت پستان ضروری است.

بازسازی پستان پس از جراحی

وی همچنین در خصوص امکان بازسازی پستان پس از ماستکتومی گفت: بازسازی پستان در بسیاری از بیماران امکان‌پذیر است، به شرط اینکه تمامی درمان‌های لازم به پایان رسیده باشد و جراح و آنکولوژیست از کنترل بیماری اطمینان حاصل کنند. بازسازی ممکن است به صورت هم‌زمان با جراحی تخلیه پستان (ماستکتومی) یا در زمانی دیرتر انجام شود. در برخی موارد نیز از پروتز‌های موقت استفاده می‌شود تا در آینده بازسازی دائمی صورت گیرد.

اهمیت غربال‌گری و تشخیص زودهنگام

الفت‌بخش اهمیت غربال‌گری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان را یادآور شد و گفت: معاینات منظم و ماموگرافی سالانه پس از ۴۰ سالگی برای زنانی که سابقه خانوادگی سرطان پستان ندارند، توصیه می‌شود. برای افرادی که سابقه خانوادگی دارند، ممکن است غربال‌گری از سنین پایین‌تر و حتی با استفاده از روش‌هایی مانند ام‌آرآی انجام شود.

وی با اشاره به نگرانی‌های برخی بیماران در مورد ماموگرافی و میزان اشعه آن افزود: ماموگرافی یک روش ایمن با میزان اشعه بسیار کم است که فواید آن به مراتب بیشتر از خطرات احتمالی است. این روش همچنان موثرترین راه برای تشخیص زودهنگام سرطان پستان در دنیاست.

این جراح پستان، بر اهمیت همکاری بیماران با تیم پزشکی و پیروی از توصیه‌های درمانی تاکید کرد و گفت: اعتماد به پزشک و پیروی از روند درمان‌ها می‌تواند به درمان موفقیت‌آمیز کمک کند، بیماران نباید از ماموگرافی یا توصیه‌های پزشکی ترس داشته باشند، زیرا این اقدامات کلید تشخیص زودهنگام و درمان مؤثر هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->