روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی آیا سالاد جایگزین شام می‌شود؟ توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود بازنشستگان نگران نباشند؛ حقوق و مزایای بازنشستگان با ادغام صندوق‌ها تغییر نمی‌کند نقدی بر رویکرد تقلیل‌گرایانه به آموزش‌و‌پرورش کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از محور‌های اصلی برنامه هفتم توسعه است پایان پرداخت معوقات حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی در مهرماه | حدود ۳۷۰ هزار نفر به عنوان بازمانده مطلقه، مستمری دریافت می‌کنند راهکار جدید برای کاهش قاچاق کالا در کشور | تصویب بسته جامع برای پیشگیری از جرائم گمرکی برگزاری مرحله نهایی مسابقات ملی فناوری نانو در نیمه اول مهر ۱۴۰۴ ترمیم لایه اوزون ممکن است گرمای زمین را تشدید کند یک وکیل دادگستری: عفو زندانیان، جامعه را بازسازی می‌کند گزارشی از یکی از پایگاه‌های اورژانس مشهد به بهانه روز اورژانس | ۱۱۷ دقیقه از ۱۱۵ مشهد هلال‌احمر به ۴۰۰۰ مهاجر افغان حین خروج از دوغارون خدمات سلامت‌محور ارائه کرد اهدای اعضای نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) چگونه سیستم ایمنی بدن را در پاییز و زمستان تقویت کنیم؟
سرخط خبرها

عامل شیوع نارسایی قلبی در جوانان چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۱۱۱۴
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۲
عامل شیوع نارسایی قلبی در جوانان چیست؟
در کل دنیا حدود ۲۷ میلیون نفر مبتلا به نارسایی قلب هستند و این روند افزایشی خواهد بود، چون عمر جمعیت در حال افزایش است و این بیماری در گروه سالمندان بیشتر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرح نقاش‌زاده، متخصص قلب و عروق، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و دبیر علمی هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب درباره شایع‌ترین عوامل بروز این نارسایی گفت: انسداد عروق کرونر، سکته قلبی و... شایع‌ترین دلایل بروز این بیماری هستند. علاوه بر این مصرف سیگار و الکل، فشار خون، چاقی و دیابت هم موثر است. مصرف داروی محرک مثل مت‌آمفتامین، برخی دارو‌ها برای درمان سرطان و همچنین عفونت‌های ویروسی و باکتریایی هم عامل بروز التهاب و نارسایی قلبی هستند. البته علل نادر دیگری هم وجود دارد.

زندگی طولانی‌تر با نارسایی قلبی

نقاش‌زاده با تاکید بر این که عمر بیماران با نارسایی قلبی بعد از پیوند قلب هم در حال افزایش است، ادامه داد: مردم باید نسبت به مدیریت درمان و مصرف منظم دارو‌ها به ویژه بعد از پیوند آگاه باشند که باعث می‌شود عمر طولانی‌تر داشته باشند.

او درباره آمار پیوند قلب هم توضیح داد: از حدود ۲۰ سال پیش این پیوند در ایران شروع شد و به تدریج افزایش پیدا کرد. در حال حاضر سالانه چیزی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ پیوند قلب در ایران انجام می‌شود و بخش عمده آن در ۴ مرکز تهران صورت می‌گیرد. البته آمار بیمارانی که نیازمند پیوند هستند، زیاد است، اما به همان تعداد ما بیمار دهنده قلب نداریم و قسمت اصلی کار ما این است که فرهنگ اهدای عضو در کشور تقویت شود.

نقاش‌زاده با اشاره به این که بیماری نارسایی قلبی در تمام سنین وجود دارد، افزود: از ۶۵ سال به بالا هر ۱۰ سال ۱۰درصد ریسک ابتلا به بیماری قلبی افزایش پیدا می‌کند. در این گروه سنی ممکن است عامل خطر وجود نداشته باشد، اما با توجه به افزایش سن احتمال ابتلا بیشتر می‌شود. این در حالی است که اکنون در افراد جوان این عارضه دیده می‌شود و یکی از دلایل آن مصرف مخدر شیشه مت‌آمفتامین است که به قلب آسیب می‌زند.

تأثیر مرگبار این محرک‌

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوال همشهری آنلاین درباره تاثیر این محرک‌ها بر قلب بیان کرد: این مواد می‌توانند باعث تشکیل لخته در عروق و سکته قلبی و مغزی شوند. از سوی دیگر به دلیل اثرات سمی غیرمستقیمی که روی سلول‌های قلبی دارند، می‌توانند نارسایی هم ایجاد کنند.

این پزشک درباره آسیب‌های ابتلا به نارسایی قلبی هم بیان کرد: این بیماری پیشرونده است و به تدریج علائم آن افزایش پیدا می‌کند. از جمله افزایش نفس‌تنگی، ورم بدن، کاهش توانایی در انجام فعالیت‌های شغلی و روزمره که در نهایت این بیماران را به سمت پایان زندگی می‌برد.

نقاش‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا آسیب این محرک‌ها در سنین پایین‌تر بیشتر است، عنوان کرد: سن را به این دلیل گفتم که افراد جوان‌تر عمدتا آگاهی کمتر از آسیب‌های مخرب این محرک‌ها دارند. افراد در سنین بالاتر عمدتا آگاهی بیشتری در این باره دارند و به همین دلیل کمتر سراغ چنین دارو‌هایی می‌روند.

دبیر علمی هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب گفت: با توجه به شیوع این بیماری باید آگاهی جامعه پزشکی به ویژه کسانی که در درجه اول با این بیماران در ارتباط هستند، افزایش پیدا کند. از جمله متخصصان قلب و داخلی، پزشکان عمومی، جراحان و حتی گروه بیهوشی که در برخی موارد نیاز است اقداماتی برای بیماران این حوزه انجام دهند. در این کنگره تمام مباحث جدید دنیا هم ارائه خواهد شد و برنامه‌ای ارائه کرده‌ایم که انجمن نارسایی قلب اروپا هم آن را تایید کرده است.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->