شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات
سرخط خبرها

فلج مغزی و اُتیسم در دوران نوزادی قابل‌درمان است

  • کد خبر: ۳۰۴۹۵۷
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷
فلج مغزی و اُتیسم در دوران نوزادی قابل‌درمان است
دبیر علمی کنگره نورومتابولیک گفت: تشخیص بموقع می‌تواند فلج مغزی و اُتیسم را درمان کند.

به گزارش شهرآرانیوز، چهاردهمین کنگره بیماری‌های نورومتابولیک ایران، صبح امروز (۲۱ آذر ۱۴۰۳) با حضور سیدعلی حسینی، رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی، برگزار شد.

حسینی در ابتدای کنگره گفت: انجمن نورومتابولیک در راستای تکمیل چرخه خدمات به شکل علمی، توانبخشی نیز به همایش‌ها اضافه شود تا بتوانیم خدمات تخصصی مرتبط با درمان افراد مبتلا به نورومتابولیک را به لحاظ تشخیصی، درمانی و توانبخشی مدیریت کنیم و در همین جهت جلسات سخرانی و کارگاه‌های تخصصی، راه‌اندازی کردیم تا در نهایت مراجعین از خدمات ما راضی باشند.

پروانه کریم‌زاده رئیس کنگره نورومتابولیک گفت: بیماری‌های نورومتابولیک ارثی در حیطه متابولیک کودکان قرار می‌گیرد. عنوان اصلی کنگره اختلال تکامل عصبی با علل نورومتابولیک زمینه‌ای است.

وی ادامه داد: روز اول در کنگره سه کارگاه برگزار می‌شود، روز دوم موضوع به بیماری‌های فلج مغزی اختصاص دارد، روز سوم به بیماری اُتیسم مربوط است. اُتیسم یک معضل در جوامع بشری است. اُتیسم روز به روز رو به افزایش است. اُتیسم یک علامت است و تشخیص نیست یعنی اُتیسم علامتی است که ممکن است در پشت آن علل ژنتیکی وجود داشته باشد.

رئیس کنگره نورومتابولیک اذعان کرد: سه اختلال به اعم از تنبلی تیروئید و فنیل کتونوری به صورت رایگان غربالگری آن در بیمارستان‌های مجهز صورت می‌گیرد.

محمود رضا اشرفی دبیر علمی کنگره در ادامه گفت: موضوع مهم در بررسی روز دوم کنگره پنج تا ۱۰ درصد کودکان دچار اختلالات تکاملی هستند. اگر در حیطه حرکتی اختلال باشد فلج مغزی است و اگر در حیطه تکاملی اگر در ارتباطی اختلال داشته باشیم اُتیسم می‌شود.

وی ادامه داد: فلج مغزی یک اختلال تکاملی است که تعدادی از این بیماران ممکن است در تشخیص بیمار اگر منشأ آن متابولیک باشد از دایره فلج مغزی خارج می‌شوند، اما اگر منشأ ژنتیکی باشد در دایره فلج مغزی هستند. اگر منشأ فلج مغزی ژنتیکی باشد قطعاً ارثی خواهد بود.

دبیر علمی کنگره افزود: ابتدا باید گفت که تشخیص به موقع بیماری اُتیسم و فلج مغزی خانواده می‌تواند فرزند سالم‌تری داشته باشد، همچنین در بارداری مجدد نیز دیگر نوزاد با علائم اُتیسم و فلج مغزی در ژن خانواده متولد نخواهد شد. راه‌های پیشگیری برای مادر این این است که انجام آزمایش‌های ژنتیکی است که قابل درمان و پیشگیری است، همچنین اگر مادر بتواند بهداشت را رعایت کند، ذهن آرام، تغذیه، مراقبت تحت نظر پزشک، حضور در بیمارستان‌های مجهز و جلوگیری از حوادث می‌تواند از تولد این نوع نوزادان جلوگیری شود.

ساسان ساکت دبیر اجرایی کنگره نورومتابولیک گفت: از سال ۱۳۹۰ این مجموعه به شکل سمیناری تشکیل و اجرا شده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->