راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

نسل مضطرب

  • کد خبر: ۳۰۹۰۸۴
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۳
نسل مضطرب
«اضطراب؛ تردید ناباوری و بیم، بی‌یقینی همراه با بدگمانی» اینها بخشی از احساساتی است که دهه‌شصتی‌هایی که اکنون به میان‌سالی رسیده‌اند، در دوران زندگی تجربه کرده‌اند.

«اضطراب؛ تردید ناباوری و بیم، بی‌یقینی همراه با بدگمانی» اینها بخشی از احساساتی است که دهه‌شصتی‌هایی که اکنون به میان‌سالی رسیده‌اند، در دوران زندگی تجربه کرده‌اند.

دهه‌شصتی‌ها همان نسلی هستند که بدیهی‌ترین امکانات امروز، برایشان در دوران کودکی آپشن اضافی محسوب می‌شد. مانند لوازم‌تحریر مناسب و حق تفریح و بازی کردن. نسلی که گویا به دنیا آمده بودند تا تمام کودکی‌شان را صرف مسابقه خواندن کنند و شادی را به آینده موکول نمایند.

نسلی که بدیهی‌ترین امکانات را با ممنوعیت‌ها لمس کرد! برای همین همواره احساساتش بین خواستن و بیم و نگرانی در حال نوسان بود.

این نسل کنکور و رسیدن به دانشگاه‌ها را با رقابت فشرده تجربه کرد به امید ارتقای اجتماعی در آینده‌ای نه چندان دور، اما با پایان تحصیلات متوجه شد شرایط تغییرات زیادی کرده است.

در شرایط جدید مدارک بالاتر یک گزینه کوچک در میان ده‌ها گزینه بزرگ دیگر برای رشد و ارتقای اجتماعی بود. همین مسئله سبب شد تا این نسل برای به‌دست آوردن موقعیت شغلی با یکدیگر وارد رقابتی سخت و حتی بی‌رحمانه شوند. رقابتی که برای آنهایی هم که توانسته بودند شغل نسبتا مناسبی به دست آوردند همچنان ادامه داشت، زیرا بیم و اضطراب حاکم بر روح این نسل نشان می‌داد که نمی‌توانند با دو دو تا چهارتا کردن آینده را بنگرند.

دهه‌شصتی‌ها نسلی هستند که اضطراب بر آنها فرمان می‌راند. آنها با بیم نرسیدن، به‌دست نیاوردن و از دست دادن بار آمده‌اند و انگار با بیم بافته شده‌اند. پس نمی‌توانند دلی زندگی کنند و دمی را آسوده بگذرانند.

با این حال برای بسیاری از دهه‌شصتی‌ها، کودکی‌شان تبدیل به نوستالژی شده است. برای همین هست که این روز‌ها فضای مجازی پرشده از نوستالژی‌بازی‌های دهه ۶۰ و به نمایش درآوردن انواع و اقسام وسایل بازی. فیلم‌ها و کارتون‌های خاطره انگیز.

‌این روز‌ها در کنار اخبار گرانی، تورم و تبدیل شدن خرید مسکن و خودرو به آرزو، انتشار مطالبی مبنی برافزایش سن بازنشستگی، کمبود احتمالی امکانات درمانی در دوران کهولت دهه‌شصتی‌ها و ده‌ها مورد دیگر سبب شده تا نسلی که کودکی تا میان‌سالی را در اضطراب گذرانده آینده را هم وهم‌آلود تصور کند، اما به‌راستی چرا دهه‌شصتی‌ها با وجود سختی‌هایی که در دوران کودکی متحمل شده‌اند، آن دوران را تبدیل به نوستالژی کرده‌اند؟

واقعیت این است که زمان همیشه زمان از دست رفته است؛ گذشته‌ای خوش که تنها فایده‌اش نمایان کردن مشقت‌های اکنون است.

ناامیدی امروز دهه‌شصتی‌ها را حسرت کمال گذشته است که توجیه می‌کند. زمانه ما را سرخورده، مأیوس و خشمگین می‌کند، چون می‌توانیم آن را با زمانه‌ای دیگر مقایسه کنیم؛ زمانه‌ای عادلانه‌تر و زیباتر، کامل‌تر و تجربه شده.

زمانه‌ای که می‌توانی بر خلاف آینده با آن گزینشی رفتار کرده و قسمت‌های خوشش را دست‌چین کنی. آری این نسل مضطرب زیسته برای تسکین دردهایش به نوستالژی‌سازی دوران کودکی و نوجوانی‌اش روی آورده تا شاید مرهمی بر زخم‌های حال و آینده احتمالی‌اش باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->