ادعای انگلیس: چاره‌ای جز فعال‌سازی اسنپ‌بک نداشتیم | تاکید بر مهلت ۳۰ روزه ایران هشدار وزارت کشور درباره آخرین مهلت ۱۰ روزه اتباع غیرمجاز | هدف‌گذاری خروج ۱.۸ میلیون نفر تا پایان سال ۱۴۰۵ انتقاد رسانه عبری از عملیات نظامی در غزه | ۱۰۰ نظامی اسرائیلی کشته خواهند شد شهادت ۶۸ فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه در ۲۴ ساعت گذشته (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) افشای دروغ نتانیاهو؛ دادگاه صهیونیستی او را به خاطر «قطرگیت» به بازجویی احضار کرد (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) مرگ مشکوک ۴ نامزد حزب افراطی آلمان در آستانه انتخابات لاوروف: غرب از دلار برای سرکوب رقبا استفاده می‌کند | تضعیف اعتماد به ارز آمریکا روایت یک مقام دولت از دیدار پزشکیان و پوتین پزشکیان با حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای در قفقاز مخالفت کرد عراقچی با لاوروف دیدار کرد (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) فاجعه غزه؛ ۱۰۰۰ قطعنامه اجرا نشده به سود فلسطین | رئیس تشکیلات خودگردان: مردم غزه یا در جنگ می‌میرند یا از گرسنگی! مادورو: ۸ ناو جنگی آمریکا با ۱۲۰۰ موشک و یک زیردریایی هسته‌ای به ونزوئلا نزدیک می‌شوند | آماده مقابله با تهدیدها هستیم علت صدای انفجار در رشت چه بود؟ (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) وقوع انفجار در شهر حلب سوریه (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) نامه مشترک وزرای خارجه ایران،چین و روسیه در رد فعال‌سازی اسنپ‌بک عضو حزب‌الله: هرگز وارد تقابل با ارتش لبنان نخواهیم شد بیانیه شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران، جزایر سه‌گانه، میدان گازی آرش و کشورهای منطقه (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان و پوتین بر تاثیر اجرای توافق جامع بلندمدت در گسترش روابط دو کشور تأکید کردند درخواست ۶۰۰ مقام ارشد و دیپلمات اسرائیلی از ترامپ برای توقف جنگ غزه اردوغان: حمایت ما از ایران در زمینه مذاکرات هسته‌ای ادامه دارد کارکنان بندر «جنوا» ایتالیا، اسرائیل را تهدید کردند موضع جدید بن سلمان درباره فلسطین مجلس از تلاش دولت برای عملیاتی شدن کامل توافق راهبردی ایران و چین حمایت کرد آیت‌الله علم‌الهدی: امام یازدهم (ع) با حکمت و تدبیر، راه هدایت جامعه شیعی را هموار ساختند اعضای سازمان همکاری شانگهای به ۲۷ کشور افزایش یافت حمله موشکی و پهپادی گسترده یمن به اسرائیل (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) دیدار پوتین و پزشکیان در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای + فیلم
سرخط خبرها

مذاکرات ژنو، راهی برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها

  • کد خبر: ۳۱۰۴۵۷
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
مذاکرات ژنو، راهی برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها
مذاکرات سیاسی ایران با نمایندگان سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) و نیز «انریکه مورا» معاون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی امروز و فردا (۲۴ و ۲۵ دی ماه) در شهر ژنو برگزار می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مذاکرات سیاسی ایران با معاونان و مدیران سیاسی تروئیکای اروپا و معاون هماهنگ کننده اتحادیه اروپا طی روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری به طور جداگانه در ژنو و در ادامه مذاکرات نیویورک در مهرماه سال جاری و نیز مذاکرات ژنو در آذرماه برگزار می شود.

ایران و سه کشور اروپایی و نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات و رایزنی‌های سیاسی که تاکنون داشتند و این رایزنی‌ها به ویژه بعد از روی کار آمدن دولت چهاردهم از سوی ایران به طور جدی دنبال شده است، بر ضرورت گفت‌وگو و همکاری با هدف پرداختن به موضوعات مورد نگرانی و علاقه متقابل از جمله مذاکرات رفع تحریم‌ها و موضوعات هسته‌ای و وضعیت نگران‌کننده منطقه تاکید کردند.

راه طولانی تا تشکیل میز مذاکرات سیاسی ـ هسته‌ای ـ فنی

در عین حال طرفین این دور از گفت‌وگوها را رایزنی در راستای هماهنگی بیشتر با یکدیگر در موضوعات مختلف عنوان کرده و تاکید دارند که هنوز هیچ دستور کار مشخصی به عنوان مثال در رابطه با اینکه طرفین به برجام بازگردند یا توافقی تازه شکل گیرد، وجود ندارد. از این رو باید گفت، این گفت‌وگوها به نوعی تلاشی است برای بازگشت طرفین به جو مذاکرات و زنده نگه داشتن نبض مذاکرات و سنجش «نبض» مواضع و دیدگاه‌های طرفین برای ورود به مذاکرات جدی و احتمالی بعد از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا. از این رو باید گفت که هنوز تا شکل گرفتن میز مذاکرات سیاسی ـ هسته ای ـ فنی، طرفین راه طولانی در پیش دارند.

مذاکرات سیاسی و کلی نمایندگان ایران و اروپا در حالی هفته جاری برگزار می‌شود که در همین مدت زمان کوتاه از مذاکرات قبلی در آذرماه، شاهد تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی قابل توجه و تاثیرگذاری بوده‌ایم. مهمترین موضوعی که احتمالا بر روند مذاکرات سیاسی ایران و اروپا تاثیرگذار است، روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکاست.

ایران پیش از این اعلام کرده بود که در چارچوب برجام حاضر به گفت‌وگو است؛ یعنی تعهدات برجامی در مقابل لغو تحریم‌ها. از آنجایی که آمریکا به دلیل خروج از برجام طرف برجام محسوب نمی‌شود بنابراین در این مرحله ایران با آمریکا گفت‌وگویی ندارد.

«سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان اخیرا در گفت‌وگو با تلویزیون مرکزی چین (CCTV) گفته است: ایران آمادگی دارد که وارد مذاکرات سازنده و بدون تأخیر درخصوص برنامه هسته‌ای خود شود.

وی گفته است که این مذاکرات باید با هدف رسیدن به یک توافق باشد.

عراقچی همچنین گفته است: فرمولی که از نظر ما وجود دارد، همان فرمول سابق برجام است؛ اعتمادسازی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران در مقابل رفع تحریم‌ها.

وی درباره مذاکرات با آمریکا نیز گفته است: طبیعی است که دولت جدید آمریکا باید سیاست خود را تدوین کند، سپس ما بر اساس آن تصمیم خواهیم گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان درباره نقش چین و روسیه ۲ عضو مؤثر مذاکرات در این دور از گفت‌وگوها اعلام کرد: از نظر ایران، چین و روسیه همچنان باید به نقش سازنده خودشان در این مذاکرات ادامه بدهند، این خواسته و اراده ما هست.

مذاکرات سیاسی ایران و اتحادیه اروپا در هفته جاری و استمرار این مذاکرات با توجه به تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی از جایگاه مهمی برخوردار است با این حال این مذاکرات با محوریت موضوعات هسته‌ای و برجامی و تعیین سرنوشت توافق هسته‌ای در سال دهم بسیار قابل توجه و حیاتی است.

ضرورت تداوم مذاکرات هدفمند برای رسیدن به نتیجه‌ای مرضی‌الطرفین

قرار است در اکتبر ۲۰۲۵ به طور خودکار قطعنامه ۲۲۳۱ بر اساس برجام منقضی شود و این به آن معناست که بر اساس مفاد این قطعنامه، موضوع هسته‌ای کشورمان به عنوان دستور کار شورای امنیت و نیز تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران به طور کلی لغو خواهند شد. از این رو تداوم مذاکرات و نیز مذاکراتی هدفمند برای رسیدن به نتیجه‌ای مرضی‌الطرفین که موقعیت ایران را همان طور که در قطعنامه ۲۲۳۱ آمده است حفظ کند، حائز اهمیت است. در عین حال حفظ این فضا در حالی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور مخالف با برجام و ایران قرار است تا یک هفته دیگر در صندلی ریاست جمهوری آمریکا بنشیند کاری بسیار دشوار و سخت به نظر می‌رسد.

ایران پیش از این هشدار داده است که اگر ترامپ دوباره رویکرد سخت‌گیرانه‌ای در قبال ایران در پیش بگیرد، همچون «فشار حداکثری» با حداکثر مقاومت از سوی ایران مواجه خواهد شد در عین حال که ایران به کار پیرامون تحریم‌ها، تنوع بخشیدن به شرکای تجاری خود و تقویت روابط منطقه‌ای برای حفظ آرامش ادامه خواهد داد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->