تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) این محصولات آرایش لب غیرمجاز هستند (۴ اسفند ۱۴۰۳) ورزش چگونه بر بیماری آلزایمر تأثیر می‌گذارد؟
سرخط خبرها

نسخه جهانی رژیم غذایی سالم

  • کد خبر: ۳۱۱۰۰۶
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۴
نسخه جهانی رژیم غذایی سالم
رژیم غذایی سالم نقش مهمی بر حفظ سلامتی افراد ایفا می‌کند و نسخه واحدی در جهان دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، رژیم غذایی، یکی از مهم‌ترین عوامل برای پیشگیری از خطرات سلامتی است. شواهدی قوی وجود دارد که نشان می‌دهد یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی و زوال عقل در فرد کمک کند.

مطالعات نشان می‌دهد سالم غذا خوردن حتی می‌تواند به طولانی شدن عمر افراد کمک کند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) سازمان ملل متحد (UN)، چندی پیش بیانیه مشترکی منتشر کردند که در آن نکاتی کلیدی در مورد اینکه یک رژیم غذایی سالم چه عوامل و مواردی را در برمی‌گیرد، بیان شده بود. با هم نکته‌های مهم این بیانیه را مرور می‌کنیم.

کربوهیدرات‌ها

کربوهیدرات‌ها بخش ضروری رژیم غذایی افراد هستند که منبع اولیه انرژی را برای بدن فراهم می‌کنند و باید حداقل ۴۵ درصد و حداکثر ۷۵ درصد از کل کالری روزانه را تشکیل دهند.

بهترین منابع

غلات کامل مانند گندم کامل، جو دوسر و چاودار، سبزی‌ها، میوه‌ها، حبوبات؛ مانند نخود، لوبیا و عدس.

نکته: این غذا‌ها نه‌تنها انرژی، بلکه مواد مغذی مهمی مانند پتاسیم، منیزیم و کروم را نیز فراهم می‌کنند که از سلامت قلب حمایت و به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کنند. فیبر (که نوعی کربوهیدرات محسوب می‌شود) نیز مهم است و یک بزرگسال باید حداقل ۲۵ گرم فیبر غذایی طبیعی در روز مصرف کند.

چربی‌های سالم

درحالی‌که بسیاری از مردم ممکن است چربی‌ها را ناسالم بدانند، ولی بد نیست بدانید که چربی یک ماده مغذی ضروری برای عملکرد صحیح سلول‌ها در بدن است و ۲ اسید چرب - اسید لینولئیک و اسید [آلفا]- لینولنیک را فقط می‌توان از طریق یک رژیم غذایی به دست آورد. اسید لینولئیک یک اسید چرب امگا ۶ است؛ درحالی‌که اسید آلفا-لینولنیک یک اسید چرب امگا ۳ است.

منابع مهم

گردو، تخمه آفتابگردان و بادام همگی منابع خوبی از امگا ۶ هستند و ماهی‌های چرب مانند ماهی تن و سالمون منبع امگا ۳.

در بزرگسالان، ۱۵ تا ۳۰ درصد کالری روزانه باید از چربی‌ها، در درجه اول اسید‌های چرب غیراشباع، مانند آنهایی که در بالا ذکر شد، تامین شود.

نکته

چربی‌ها برای تولید هورمون، عملکرد مغز و جذب ویتامین‌های محلول در چربی و انواع خاصی از آنتی‌اکسیدان‌ها ضروری‌اند. انتخاب چربی‌های غیراشباع سالم مانند آنهایی که از آووکادو، آجیل و دانه‌ها به‌دست می‌آیند از سلامت قلب ما محافظت و به حمایت از فشار خون و سطح کلسترول سالم کمک می‌کنند.

پروتئین‌ها

پروتئین‌ها بلوک‌های ساختمانی برای بسیاری از عناصر ساختاری بدن مانند ماهیچه‌ها و همچنین مولکول‌های عملکردی مانند هورمون‌ها و آنزیم‌ها را فراهم می‌کنند.

۱۰ تا ۱۵ درصد کالری روزانه باید از پروتئین‌ها تامین شود و این می‌تواند از ترکیبی از منابع حیوانی و گیاهی به دست آید. منابع پروتئین گیاهی ممکن است برای سلامت قلب و عروق و متابولیک بزرگسالان مفیدتر باشد. اکثر سالمندان سالم به استثنای کسانی که بیماری کلیوی دارند باید روزانه یک تا ۱.۲ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مصرف کنند. این برای یک فرد ۶۸ کیلوگرمی ۶۸ تا ۸۲ گرم است. هر فرد باید ۲۵ تا ۳۰ گرم پروتئین در هر وعده غذایی را هدف قرار دهد تا به مجموع کل پروتئین مورد نیاز خود در روز برسد.

بهترین منابع

مرغ بدون چربی، ماهی چرب، حبوبات (یعنی لوبیا خشک، عدس و نخود خرد شده)، ماست یونانی، پنیر دلمه، آجیل و دانه‌ها.

نکته

شیر‌های گاو، سویا یا نخود حاوی پروتئین هستند؛ درحالی‌که بسیاری از شیر‌های آجیل منبع خوبی برای دریافت پروتئین نیستند.

نظر منفی درباره غذا‌های فوق فرآوری‌شده

این بیانیه مشترک می‌افزاید که سدیم (یعنی نمک) یک ماده معدنی ضروری است و بنابراین باید در مقادیر متوسط در رژیم غذایی ما وجود داشته باشد. البته اشاره می‌کند که مصرف زیاد نمک با افزایش فشار خون همراه است و می‌تواند منجر به بیماری قلبی عروقی شود. بنابراین، یک فرد بالغ نباید بیش از ۲ گرم سدیم در روز دریافت کند.

بیانیه مشترک WHO و FAO همچنین هشدار می‌دهد قند‌های رایگان مواد مغذی ضروری نیستند و دریافت آنها باید به کمتر از ۱۰ درصد انرژی دریافتی روزانه محدود شود و یادآوری می‌کند حتی بهتر است کمتر از ۵ درصد کالری دریافتی از آن تامین شود.

غذا‌های فوق فرآوری‌شده به عنوان غذا‌هایی که تحت پردازش صنعتی قرار گرفته‌اند که ساختار مواد اولیه غذا را تغییر می‌دهد، توصیف می‌شوند. این غذا‌ها معمولا حاوی مقادیر زیادی نمک و شکر اضافه شده و همچنین موادی مانند تقویت‌کننده‌های طعم هستند.

مصرف زیاد غذا‌های فوق فرآوری‌شده، مانند فست‌فودها، با تسریع پیری بیولوژیکی، افزایش خطر زوال‌شناختی و سکته مغزی و ده‌ها مشکل سلامتی دیگر مرتبط است. به همین دلیل، سازمان جهانی بهداشت و سازمان کشاورزی توصیه می‌کنند که از مصرف این نوع غذا‌ها خودداری کنید. متخصصان تغذیه براساس تمام شواهد موجود کاملا با این ارزیابی موافق هستند.

به گفته کارشناسان، اگر کسی مطمئن نیست که یک محصول غذایی به‌عنوان «فوق فرآوری‌شده» محسوب می‌شود یا نه، باید برچسب‌های محصول را مطالعه کند تا از مصرف افزودنی‌هایی مانند طعم‌ها و رنگ‌های مصنوعی، شیرین‌کننده‌ها، روغن‌های هیدروژنه، نگهدارنده‌ها و سایر افزودنی‌های تولیدی جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->