مجازات پزشکانی که سقط جنین انجام می‌دهند؛ از اخطار تا زندان سیما فردوسی: آسیب‌های ناشی از طلاق عاطفی بسیار مخرب‌تر از طلاق رسمی است هزینه سفر کربلا دوباره گران شد برف محور درگز - قوچان در خراسان رضوی را لغزنده کرد | مه گرفتگی در جاده مشهد -کلات (۸بهمن ۱۴۰۳) ساخت ریزتراشه دانش‌بنیان برای احیای حس شنوایی ناشنوایان مصرف دخانیات در بین دختران ۱۳۳ درصد افزایش یافت سرانه فضای آموزشی در حاشیه شهر مشهد ۱.۹ مترمربع است هشدار پلیس راهور: در ۴۸ ساعت آینده، از سفر غیرضروری پرهیز کنید آزادی ۹ زندانی جرائم غیرعمد تایبادی در قالب پویش نذر هشتم امانت داری کلامی چیست و چطور می توانیم رازنگه دار باشیم؟ | رمز رازداری علت کاهش قابل توجه حقوق بازنشستگان بهزیستی چه بود؟ افزایش بی‌رویه قیمت دارو | شوک دارویی به بیماران بازگرداندن بیش از نیم میلیون تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ برنامه عملیاتی جدید وزارت آموزش و پرورش برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مصرف سیگار و مواد دخانی، میزان باروری زنان را کاهش می‌دهد معرفی ورزش‌های مفید برای مبتلایان به دیابت استرداد متهم به کلاهبرداری ۴۶ میلیاردی به کشور تعداد دانشجویان مسموم دانشگاه فرهنگیان پیشوا به ۱۰۱ نفر رسید (۸ بهمن ۱۴۰۳) درخواست بازنشستگان تأمین اجتماعی برای پرداخت هرچه سریع‌تر معوقات متناسب‌سازی | جامعه بازنشستگان تاب‌آوری این گرانی‌ها را ندارد تهیه اطلس آسیب‌های اجتماعی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش پرونده میلیاردی مهریه در شورای حل اختلاف مشهد به سازش ختم شد دادستان کل کشور در مشهد مطرح کرد: تسهیل پذیرش وثایق در راستای کاهش جمعیت کیفری | ارسال لایحه نحوه برگزاری تجمعات به معاونت حقوقی قوه قضاییه هزینه درمان اعتیاد زنان نیازمند رایگان شد تیراندازی با سلاح جنگی در یک قهوه‌خانه در میدان هفت تیر تهران (۸ بهمن ۱۴۰۳) تعرفه‌های جدید ثبت ازدواج و طلاق اعلام شد پزشکان در هر نسخه بیش از ۱۰ قلم آزمایش تجویز می‌کنند جوان مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ بهمن ۱۴۰۳) معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: در نوروز ۱۴۰۴، ماندگاری زائر در مشهد بیشتر از سال‌های گذشته خواهد بود شرایط جدید صدور گواهینامه رانندگی اعلام شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ بهمن ۱۴۰۳) | تقویت سامانه ناپایدار و بارش برف و باران طی فردا درگیری بر سر شرط‌بندی، منجر به قتل زن جوان شد
سرخط خبرها

آیا غلات و حبوبات برشته شده انتخاب سالمی هستند؟

  • کد خبر: ۳۱۳۱۱۶
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
آیا غلات و حبوبات برشته شده انتخاب سالمی هستند؟
شما ممکن است در کنار نام آجیل مغزیجات، بار‌ها نام آجیل سلامت را شنیده باشید و ندانید که آجیل سلامت چیست و حاوی چه ترکیباتی است. ترکیبات آجیل سلامت تقریبا مشابه با همان غلات و حبوبات برشته شده البته با تنوع بیشتر است که در گذشته مصرف آن مرسوم بود.

به گزارش شهرآرانیوز، ترکیبات آجیل سلامت متنوع بوده و شامل انواعی از مغزها، سویای آجیلی، تخمه کدو، کنجد، کتان، شاهدانه، گندم، جو، ذرت و کینوای برشته شده است. هر کدام از این ترکیبات دارای خواص منحصر به فردی هستند و طعم بی‌نظیری دارند و با تأمین پروتئین گیاهی و ویتامین‌ها به تقویت بدن و عملکرد اندام‌ها کمک چشمگیری می‌کنند. اما برشته شدن این ترکیبات تا چه حد می‌تواند سبب کاهش ارزش تغذیه‌ای این نوع آجیل شود؟

دکتر حمید خسروی، متخصص علوم و صنایع غذایی، می‌گوید: برشته شدن یا رستینگ در صنعت بسته به دما و مدت زمان فرایند می‌تواند برخی از ارزش‌های غذایی غلات، حبوبات، دانه‌ها و مغز‌های اجیلی را تحت تاثیر قرار دهد، اما معمولاً این تغییرات به طور کامل خواص آنها را از بین نمی‌برد و حتی برشته کردن بر برخی از خواص این نوع آجیل‌ها می‌افزاید و از ترکیبات ضدتغذیه‌ای آنها می‌کاهد که در اینجا به چند نکته مهم اشاره می‌شود.

نقاط ضعف و قوت برشته کردن

ویتامین‌هایی مانند ویتامین سی و برخی از ویتامین‌های گروه بی که نسبت به حرارت حساس هستند، ممکن است در فرایند برشته شدن کاهش پیدا کنند. به طور معمول این ویتامین‌ها در غلات و حبوبات به طور معمول در مقادیر پایین یافت می‌شوند. اما مواد مغذی مانند پروتئین و فیبر، معمولاً در طول برشته شدن حفظ می‌شوند و همچنان خواص اصلی خود را دارند. پروتئین و فیبر به تنظیم سطح قند خون، حفظ سلامت گوارش و ایجاد احساس سیری کمک می‌کند. در برخی موارد برشته شدن می‌تواند قابلیت هضم برخی غلات و حبوبات را بهبود بخشد و آنها را برای بدن قابل استفاده‌تر کند. نشاسته‌ها را به شکل قابل هضم‌تری تبدیل می‌کند و باعث بهبود طعم و قابلیت هضم می‌شود.

مقابله با ترکیبات ضدتغذیه‌ای و گوارشی

برخی از ترکیبات ضدتغذیه‌ای که می‌تواند سبب بروز یکسری علائم گوارشی و آزاردهنده در بدن شود مانند اسید فیتیک که مانع جذب برخی مواد معدنی مانند آهن، روی و کلسیم در بدن می‌شوند در طول برشته شدن کاهش پیدا می‌کند. در واقع گرما می‌تواند ساختار فیتات‌ها را تغییر داده و قابلیت اتصال آنها را به مواد معدنی کاهش دهد. البته توجه داشته باشید، برشته کردن به خودی خود می‌تواند تا حدی به کاهش برخی مواد ضد تغذیه‌ای کمک کند، اما روش کافی نیست و ممکن است به حداکثر کاهش این ترکیبات منجر نشود. خیساندن، جوانه زدن و تخمیر روش‌های مکمل و موثری هستند که می‌توانند به طور قابل توجهی مواد ضد تغذیه‌ای این ترکیبات اجیلی را کاهش داده و ارزش تغذیه‌ای نهایی محصول را افزایش دهند. نکته دیگر اینکه لکتین‌ها پروتئین‌هایی هستند که ممکن است باعث تحریک روده شوند. برشته کردن می‌تواند برخی از لکتین‌ها را غیرفعال کند.

افزایش طعم با برشته کردن

فرایند برشته شدن می‌تواند طعم غلات، حبوبات، مغز‌های اجیلی و… را بهبود بخشد و آنها را به تنقلات خوشمزه و مغذی تبدیل کند که به راحتی در رژیم غذایی روزانه جای می‌گیرند. نکته مهم این است که برشته کردن در دما‌های بالا و برای مدت طولانی ممکن است موجب کاهش برخی از مواد مغذی شود؛ بنابراین بهتر است که از روش‌های کنترل شده با دمای ملایم و زمان کوتاه‌تر استفاده شود تا تعادل بین طعم و ارزش غذایی حفظ شود. همچنین باید حواسمان به میزان بالای نمک این نوع محصولات و آجیل‌ها باشد. چرا که سبب افزایش دریافت ماده موثره نمک یا همان سدیم در بدن ما می‌شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->