آمادگی مدارس مشهد و استان برای ورود کلاس اولی‌ها | خانواده، حلقه مفقوده میان معلم و دانش‌آموز است نرخ احیای قلبی ۷۰ درصد در اورژانس حرم مطهر رضوی، رکوردی جهانی در دارالشفاء امام مهربانی‌ها مراسم استقبال از مدال‌آوران مشهدی مسابقات جهانی دانش‌آموزی زیست‌شناسی و هوش مصنوعی برگزار شد + ویدئو محل برگزاری فشن‌شوی قانون‌شکن پلمب شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۵ استان در پی پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) دانش‌آموزان خراسان رضوی متقاضی تحصیل در هنرستان‌ چرا جنگل‌های ارسباران تا کنون ثبت جهانی نشده‌اند؟ مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: فقط از تیم‌های رسمی المپیادی حمایت و پشتیبانی مالی می‌شود + فیلم نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی آیا سالاد جایگزین شام می‌شود؟ توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود بازنشستگان نگران نباشند؛ حقوق و مزایای بازنشستگان با ادغام صندوق‌ها تغییر نمی‌کند نقدی بر رویکرد تقلیل‌گرایانه به آموزش‌و‌پرورش کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از محور‌های اصلی برنامه هفتم توسعه است
سرخط خبرها

آیا غلات و حبوبات برشته شده انتخاب سالمی هستند؟

  • کد خبر: ۳۱۳۱۱۶
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
آیا غلات و حبوبات برشته شده انتخاب سالمی هستند؟
شما ممکن است در کنار نام آجیل مغزیجات، بار‌ها نام آجیل سلامت را شنیده باشید و ندانید که آجیل سلامت چیست و حاوی چه ترکیباتی است. ترکیبات آجیل سلامت تقریبا مشابه با همان غلات و حبوبات برشته شده البته با تنوع بیشتر است که در گذشته مصرف آن مرسوم بود.

به گزارش شهرآرانیوز، ترکیبات آجیل سلامت متنوع بوده و شامل انواعی از مغزها، سویای آجیلی، تخمه کدو، کنجد، کتان، شاهدانه، گندم، جو، ذرت و کینوای برشته شده است. هر کدام از این ترکیبات دارای خواص منحصر به فردی هستند و طعم بی‌نظیری دارند و با تأمین پروتئین گیاهی و ویتامین‌ها به تقویت بدن و عملکرد اندام‌ها کمک چشمگیری می‌کنند. اما برشته شدن این ترکیبات تا چه حد می‌تواند سبب کاهش ارزش تغذیه‌ای این نوع آجیل شود؟

دکتر حمید خسروی، متخصص علوم و صنایع غذایی، می‌گوید: برشته شدن یا رستینگ در صنعت بسته به دما و مدت زمان فرایند می‌تواند برخی از ارزش‌های غذایی غلات، حبوبات، دانه‌ها و مغز‌های اجیلی را تحت تاثیر قرار دهد، اما معمولاً این تغییرات به طور کامل خواص آنها را از بین نمی‌برد و حتی برشته کردن بر برخی از خواص این نوع آجیل‌ها می‌افزاید و از ترکیبات ضدتغذیه‌ای آنها می‌کاهد که در اینجا به چند نکته مهم اشاره می‌شود.

نقاط ضعف و قوت برشته کردن

ویتامین‌هایی مانند ویتامین سی و برخی از ویتامین‌های گروه بی که نسبت به حرارت حساس هستند، ممکن است در فرایند برشته شدن کاهش پیدا کنند. به طور معمول این ویتامین‌ها در غلات و حبوبات به طور معمول در مقادیر پایین یافت می‌شوند. اما مواد مغذی مانند پروتئین و فیبر، معمولاً در طول برشته شدن حفظ می‌شوند و همچنان خواص اصلی خود را دارند. پروتئین و فیبر به تنظیم سطح قند خون، حفظ سلامت گوارش و ایجاد احساس سیری کمک می‌کند. در برخی موارد برشته شدن می‌تواند قابلیت هضم برخی غلات و حبوبات را بهبود بخشد و آنها را برای بدن قابل استفاده‌تر کند. نشاسته‌ها را به شکل قابل هضم‌تری تبدیل می‌کند و باعث بهبود طعم و قابلیت هضم می‌شود.

مقابله با ترکیبات ضدتغذیه‌ای و گوارشی

برخی از ترکیبات ضدتغذیه‌ای که می‌تواند سبب بروز یکسری علائم گوارشی و آزاردهنده در بدن شود مانند اسید فیتیک که مانع جذب برخی مواد معدنی مانند آهن، روی و کلسیم در بدن می‌شوند در طول برشته شدن کاهش پیدا می‌کند. در واقع گرما می‌تواند ساختار فیتات‌ها را تغییر داده و قابلیت اتصال آنها را به مواد معدنی کاهش دهد. البته توجه داشته باشید، برشته کردن به خودی خود می‌تواند تا حدی به کاهش برخی مواد ضد تغذیه‌ای کمک کند، اما روش کافی نیست و ممکن است به حداکثر کاهش این ترکیبات منجر نشود. خیساندن، جوانه زدن و تخمیر روش‌های مکمل و موثری هستند که می‌توانند به طور قابل توجهی مواد ضد تغذیه‌ای این ترکیبات اجیلی را کاهش داده و ارزش تغذیه‌ای نهایی محصول را افزایش دهند. نکته دیگر اینکه لکتین‌ها پروتئین‌هایی هستند که ممکن است باعث تحریک روده شوند. برشته کردن می‌تواند برخی از لکتین‌ها را غیرفعال کند.

افزایش طعم با برشته کردن

فرایند برشته شدن می‌تواند طعم غلات، حبوبات، مغز‌های اجیلی و… را بهبود بخشد و آنها را به تنقلات خوشمزه و مغذی تبدیل کند که به راحتی در رژیم غذایی روزانه جای می‌گیرند. نکته مهم این است که برشته کردن در دما‌های بالا و برای مدت طولانی ممکن است موجب کاهش برخی از مواد مغذی شود؛ بنابراین بهتر است که از روش‌های کنترل شده با دمای ملایم و زمان کوتاه‌تر استفاده شود تا تعادل بین طعم و ارزش غذایی حفظ شود. همچنین باید حواسمان به میزان بالای نمک این نوع محصولات و آجیل‌ها باشد. چرا که سبب افزایش دریافت ماده موثره نمک یا همان سدیم در بدن ما می‌شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->