سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

جزئیات مراجعه قاضی منصوری به سفارت ایران در رومانی

  • کد خبر: ۳۱۱۳۴
  • ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۱
جزئیات مراجعه قاضی منصوری به سفارت ایران در رومانی
قاضی منصوری پس از اطلاع از تحت تعقیب بودن خود، برای دریافت اطلاعاتی به منظور بازگشت به ایران، به سفارت ایران در بخارست مراجعه کرد و توضیحاتی به وی ارائه شد.
به گزارش شهرآرانیوز، قاضی غلامرضا منصوری، متهم ردیف نهم پرونده اکبر طبری که روز گذشته (جمعه) در رومانی درگذشت، پس از آنکه دریافت که از سوی پلیس، تحت تعقیب است به میل خود و برای دریافت اطلاعاتی به منظور بازگشت به ایران، به سفارتخانه ایران در بخارست مراجعه کرده و در این خصوص نیز توضیحاتی به وی ارائه شد.

وی با توجه به اینکه تحت تعقیب اینترپل ایران با حکم مرجع قضایی بوده در مکاتبات بین اینترپل ایران و رومانی، در زمان مراجعه به بیمارستان به دلیل بیماری، تحت حفظ قرار گرفته و از سوی اینترپل رومانی بازداشت می‌شود.
 
اینترپل رومانی به وی اعلام می‌کند که تا زمانی که درخواست رسمی و مدارک، از قوه قضاییه ایران دریافت شود، تحت‌الحفظ خواهد بود و بازداشت را برای یک ماه دیگر تمدید می‌کند.

این در حالی است که برخی فعالان فضای مجازی مدعی شده‌اند که سفارتخانه‌های ایران، محل نگهداری و بازداشت اتباع ایرانی هستند که این ادعا نه به لحاظ قانون داخلی و نه به لحاظ حقوق بین‌الملل، صحت ندارد و چنین مجوزی به سفارتخانه‌ها داده نشده، چرا که سفارتخانه‌ها و دفاتر نمایندگی، محل رجوع افراد و دریافت مشاوره و راهنمایی است نه بازداشت افراد.

سفارتخانه‌ها فقط در این مواقع، انتقال‌دهنده پیام هستند و هیچ امکان و مجوزی برای بازداشت افراد در خارج از کشور ندارند.

بر همین اساس سفارتخانه ایران در بخارست، هیچ دخالتی در این قضیه نداشته جز ارائه مشاوره به منصوری برای بازگشتش به ایران.

ضمناً هیچ توافقنامه استرداد و یا معاضدت قضایی بین ایران و رومانی وجود ندارد که بتوان در این زمینه به آن استناد کرد و اینترپل رومانی در این خصوص و به رغم فقدان موافقتنامه استرداد، با اینترپل ایران همکاری کرده است.

در همین خصوص نیز علی باقری معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضاییه در اظهاراتی عنوان کرد: در مورد رومانی ما با وجود آنکه توافق دوجانبه با طرف رومانیایی نداشتیم، اما همکاری خوبی داشتند و او را بر اساس دستور قاضی تحت نظر قرار دادند و قرار بود مراحل عادی قضایی و حقوقی بین ایران و طرف رومانیایی برای استرداد انجام شود به همین دلیل قاضی رومانیایی دستور تحت نظر بودن یک ماهه وی را صادر کرد.

وی امروز نیز در اظهاراتی دیگر بیان کرد: پیرو پیگیری پلیس اینترپل ایران، پلیس رومانی وی را تحت تعقیب قرار داد و بر اساس دستور قاضی رومانیایی متهم را به مدت یک ماه تحت نظر قرار دادند تا اقدامات و تشریفات حقوقی و قضایی برای استرداد صورت بپذیرد. قرار بود این مسیر استرداد انجام شود که روز گذشته خبر فوت وی منتشر شد.

اکنون، دولت رومانی باید پاسخگو باشد که چرا در زمانی که منصوری تحت‌الحفظ بوده، نسبت به حفاظت از او اقدامات لازم را به عمل نیاورده است.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->