شیوع آنفلوانزای پرندگان H۵N۱ در طیور ایران پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ آغاز فروش اقساطی خودرو KMC SR ۳ کرمان موتور از شنبه + جدول فروش (۱۹ مهر ۱۴۰۴) وام عجیب یک کارمند بانک با بازپرداخت بیش از نیم قرن + عکس قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو بلاتکلیف ماند گل تازه زعفران در خراسان رضوی امروز چقدر قیمت دارد؟ (۱۶ مهر ۱۴۰۴)‌ پیش‌بینی بانک آمریکایی از قیمت عجیب طلا در سال آینده میلادی مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران: مشترکان پرمصرف منتظر قبض‌های میلیونی باشند تغییر جهت بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ مهر ۱۴۰۴) راهنمای جامع خرید انواع تسمه نقاله شکاف عرضه‌وتقاضای نقره ۵ساله شد | اصلاح قیمت نقره در راه است؟ علت گران‌شدن میوه چیست؟ | رئیس اتحادیه: مقصر میوه‌فروش نیست سهمیه سوخت وسایل نقلیه فرسوده تغییر می‌کند فروش فوری سایپا از روز (یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + بخشنامه دلار در یک‌قدمی ۱۱۴ هزار تومانی شدن (۱۶ مهر ۱۴۰۴) حذف ۴ صفر تأثیری بر تورم یا رشد اقتصادی ندارد بازی مافیا - شهروند در بازار کالا‌های اساسی نرخ جدید بنگاه‌های املاک مشخص شد | تعرفه ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول چقدر است؟ قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (چهارشنبه، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) + لینک پخش زنده واریز بیش از ۴ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی دینار عراق در بازار آزاد مشهد گران شد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ارز ترجیحی؛ زمینه ساز  رانت و  فساد  مخارج مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی | از درآمد پایدار شهرداری تا سلامت و ترمیم حقوق بازنشستگان قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | اختلاف ۲۰ هزار تومانی قیمت سیب‌زمینی در تره‌بار و سطح شهر طلا در مشهد دوباره در مدار صعود قرار گرفت | ورود دوباره طلا به کانال ۱۱ میلیونی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ۱۰ مقصد اصلی زعفران صادراتی ایران کدام‌اند؟ | زعفران‌های صادرشده به چین تقلبی بودند؟ سکه پیش‌فروشی ۱۲ میلیون ارزان‌تر از بازار آزاد فروش رفت
سرخط خبرها

طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۲۴۵۷
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم
رئیس مرکز آمار ایران گفت: در تفاهم‌نامه جدیدی که با آستان قدس رضوی، معاونت زیارت و گردشگری استانداری و نهاد‌های مسئول منعقد شده است، سازوکار علمی، جدید و مشخصی برای محاسبه دقیق تعداد زائران در هر پیک زیارتی تعریف خواهد شد که به‌زودی جزئیات آن اعلام می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا گودرزی در نشست خبری با اصحاب رسانه که ظهر امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) با حضور سپیده صالحی معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران و سیدجمال‌الدین حسینی رئیس مرکز مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی در اتاق جلسات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به پایان سرشماری کشاورزی در خراسان رضوی اظهار کرد: در این نوبت شاهد کیفیت اجرای این سرشماری در حد بسیار بالایی بودیم و دستگاه‌های متعدد در حوزه‌های مختلف اجرا، اداره امر، اطلاع‌رسانی و تأمین امنیت رویداد نقش‌آفرینی داشتند. با همین مبنا، سرشماری نفوس و مسکن نیز در سال ۱۴۰۵ اجرا خواهد شد و تلاش ما این است که با به‌کارگیری فناوری‌ها، داده‌ها به شکل بهینه و کامل جمع‌بندی شود.

وی افزود: سال آینده، مانور سرشماری نفوس و مسکن به شکل تمرینی انجام می‌شود تا مقدمه‌ای برای سرشماری اصلی در سال ۱۴۰۵ باشد. یکی از سیاست‌هایی که امروزه در دستورکار است، شناسنامه‌دارکردن آمار و داده‌هاست که اگر قرار است پایه‌ای برای کار‌های علمی، پژوهشی و تحقیقات باشند، افراد بتوانند یقین حاصل کنند که این آمار متقن، مستند و معتبر بوده و محصول فعالیت مرکز ملی آمار ایران است.

رئیس مرکز آمار ایران خاطرنشان کرد: راهبرد مرکز آمار ایران این است که فرایند جمع‌آوری داده‌ها، پردازش آن‌ها و انتشار اطلاعات به‌شکل استانی و محلی انجام شود. اگرچه امروزه پایگاه اینترنتی مرکز، مرجع رسمی ارائه هر آمار است، اما هر استان می‌تواند به عاملیت معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خود، آمار خاص خود را چه در بخش‌های تخصصی همچون حوزه زیارت در خراسان رضوی و چه حوزه‌های عمومی همچون بیکاری و تورم در همه استان‌ها مورد جمع‌آوری و پردازش قرار دهد و در داشبورد‌های استانی خود در پایگاه اینترنتی به اطلاع رسانه‌ها، جامعه دانشگاهیان و اقشار مختلف مردم برسد.

کشاورزی ایران در مسیر به‌روزشدن

وی ادامه داد: طرح سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ از ۱۲ آبان‌ماه آغاز شد و اگرچه برنامه‌ریزی بر این بود که کل طرح در ۴۵ روز اجرا شود، اما با تمدید سه‌روزه، این رویداد در ۴۸ روز تکمیل شد. خراسان رضوی در سال ۱۳۹۳ که پنجمین دوره سرشماری کشاورزی انجام شد، در رتبه نخست از نظر گستردگی اراضی کشاورزی قرار داشت، اما در سال جاری، این چشم‌انداز وجود داشت که قطعاً شرایط موجود دستخوش تغییر شده است.

گودرزی تصریح کرد: طرح که اجرا شد، ثابت کرد انتظار ما درست بوده و داده‌های ما نشان می‌داد که در برخی استان‌ها موضوع بی‌آبی، فرونشست زمین و مسائل زیست‌محیطی، چهره کشاورزی را به‌شدت دستخوش تغییر کرده است؛ البته داده‌های مثبت و امیدوارکننده‌ای هم وجود دارد ازجمله اینکه کشت گلخانه‌ای در ۱۰ سال اخیر به شکل چشمگیری افزایش یافته، پرورش طیور با سرعت قابل‌توجهی از شکل سنتی آن به شکل‌های جدید و مدرن تغییر یافته و با رشد متوسط تعداد بهره‌برداران، در برخی استان‌ها سرانه‌های تولید در بخش‌های مختلف آبزیان، باغات و محصولات کشاورزی افزایش یافته است.

چرا آمار مشخصی در برخی حوزه‌ها وجود ندارد؟

رئیس مرکز آمار ایران در پاسخ به سؤال خبرنگار شهرآرانیوز درباره دلایل وجود ابهام در برخی آمار‌های کیفی گفت: امروزه شاخص‌های کیفی متنوعی در کشور ما وجود دارد که به‌طور خاص، بخشی از این‌ها در خراسان رضوی برای جامعه پژوهشگران، دانشگاهیان و اصحاب رسانه هم محسوس و ملموس است؛ به طور مثال، در بحث ماندگاری زائر یا سبد سوغات زیارت، سرفصل‌های کیفی متنوعی وجود دارد که خوشبختانه با روش‌های علمی جدید، تقریباً در همه این‌ها روش‌های کمی‌سازی تعریف شده است.

وی بیان کرد: ارتقای کمی و کیفی آمار مرکز در دو سطح قابل‌پیگیری است. اولاً در سطح پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان که با اقبال مرکز آمار ایران، این آمادگی وجود دارد تا هرچه زودتر، زمینه‌های گسترش همکاری‌های علمی برای بهبود کیفیت و دقت آمار به وجود بیاید. علاوه بر این، در سطح دستگاه‌ها نیز باید زیرساخت‌های همکاری با مرکز ملی آمار ایران به وجود بیاید.

گودرزی خاطرنشان کرد: در تفاهم‌نامه جدیدی که با آستان قدس رضوی، معاونت زیارت و گردشگری استانداری و نهاد‌های مسئول در حوزه زیارت استان منعقد شده است، سازوکار دقیق، علمی، جدید و مشخصی برای محاسبه دقیق تعداد زائران در هر پیک زیارتی تعریف خواهد شد که به‌زودی جزئیات آن اعلام می‌شود. باور ما این است که اگر آمار و اطلاعات دقیق باشد، امکان برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری درست درباره آن‌ها نیز وجود خواهد داشت و به همین دلیل، این توافق مقدمه‌ای برای بهبود شرایط زیارت در خراسان رضوی می‌شود.

دلیل اختلاف در آمار برخی شاخص‌ها چیست؟

گودرزی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به دلیل تعدد روایت‌های موجود از برخی آمار‌ها همچون نرخ تورم یا بیکاری اظهار کرد: مرکز آمار ایران یک نهاد تخصصی، علمی و کاملاً بی‌طرف است. به عبارت دیگر، ما در بیان آمار نه هیجان‌زده می‌شویم و نه سعی در سرپوش‌گذاشتن بر واقعیت داریم؛ بلکه در حقیقت، تلاش ما این است که براساس جایگاهی که مرکز ملی دارد، دقیق‌ترین اطلاعات را که به شکل‌های علمی موردپردازش قرار گرفته‌اند، به اطلاع جوامع هدف برسانیم.

وی افزود: البته از نظر علمی، شما هرگز نمی‌تواند دو کار آماری را پیدا کنید که یک نتیجه یکسان داشته باشد؛ اما در هر حال، یکی از چالش‌های موجود در حوزه وجود اختلاف و تعدد روایت‌ها در برخی شاخص‌ها مربوط به تعدد دستگاه‌های اعلام‌کننده آمار است. به طور مثال، امروزه بانک مرکزی اقدام به اعلام برخی نرخ‌ها می‌کند درحالی‌که پردازش داده‌ها در این نهاد مربوط به کار تخصصی خود آن‌هاست و رسانه‌ها باید این آگاهی را داشته باشند که برای تنظیم هر نوع گزارش و انتشار هر نوع خبر، فقط به پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز علمی آمار ایران مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->