پرداخت بیش از ۲۴۶ همت وام ازدواج و فرزندآوری سخنگوی وزارت برق عراق درباره واردات گاز از ایران موضع گرفت دور سوم پیش‌فروش سکه ۱۴۰۴ از شنبه (۱۸ اسفند) آغاز می‌شود شمش‌های استاندارد زرپاد؛ پایان چالش‌ها و نگرانی‌های طلای آبشده قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) | لاماری ایما ۲ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان شد رشد قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا قطعات خودروهای چینی گران و کمیاب است؟ امضای قرارداد اجرای آزمایشی انتقال سهمیه بنزین از کارت سوخت به حساب بانکی صاحبان خودرو آخرین قیمت گوشت و مرغ در مشهد (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) | ماهی کیلویی چند؟ آغاز هفته درختکاری با توزیع ۱۰ میلیون نهال رایگان در سراسر کشور از فردا (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) وصول بیش از ۳۳.۵ همت از درآمد‌های عمومی خراسان رضوی تا بهمن‌ماه ۱۴۰۳ توزیع مرغ منجمد تنظیم بازار در مشهد آغاز شد (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) تعادل در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) خبر خوش برای سهام‌داران عدالت | منتظر واریز سود سهام عدالت تا پایان سال ۱۴۰۳ باشید آغاز صادرات گاز ترکمنستان به ترکیه از خاک ایران (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) آغاز فعالیت ۶ مرکز عرضه مستقیم کالا در مشهد سناریو‌های مختلف برای تعیین دستمزد ۱۴۰۴ کارگران | نتیجه بررسی‌های مزدی فردا (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) به دولت می‌رود قیمت طلا در مشهد چقدر شد؟ (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات بسته حمایتی از مستأجران اعلام شد (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) هیچ‌گونه افزایش قیمت بلیت هواپیما نداشته‌ایم | فروش بلیت نیم‌بها در برخی روز‌ها قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) | ریزش دلار به کانال ۹۱ هزار تومان قیمت فروش نفت ایران افزایش یافت (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) گازوئیل موردنیاز ۷۰ درصد ژنراتور‌های کارخانجات مشهد از منبع قاچاق تأمین می‌شود پشت پرده پوشاک ۲۰۰ هزار تومانی چیست؟ تفاوت دستمزد کارگران دولتی و خصوصی در چیست؟ قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) اعلام شد | طلای جهانی از حرکت بازماند اختلال در سامانه گمرک علت مشکل رجیستری آیفون | مشکل در دوسه روز آینده برطرف می‌شود (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) قیمت آجیل در آستانه نوروز ۱۴۰۴ در مشهد اعلام شد | رشد ۵۵ درصدی قیمت آجیل قول تأمین اقلام مصرفی مورد نیاز مشهد و خراسان رضوی از سوی وزیر کشاورزی
سرخط خبرها

قیمت واحد‌های نهضت ملی مسکن بالاتر می‌رود

  • کد خبر: ۳۱۲۶۵۵
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
قیمت واحد‌های نهضت ملی مسکن بالاتر می‌رود
عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن می‌گوید: افرادی که پشت خط ثبت‌نام و واجد شرایط هستند، به دلیل نبود زمین، الان در صف ایستاده‌اند. حالا اگر این گروه اگر بخواهند ثبت‌نام کنند، باید گفت حتما قیمت جدید اعلام می‌شود و دیگر آن قیمت‌های قبلی نیست، زیرا افزایش قیمت داشته‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، ورود دولت به بازار مسکن طی دو دهه گذشته، تمام معادلات بازار مسکن را برهم زده است. اگرچه تا پیش از این دوره، بخش خصوصی خصوصی سالی ۸۰۰ هزار واحد مسکونی می‌ساخت، اما با ورود دولت به این عرصه، این تعداد ساخت به کمتر از نصف در سال رسیده است. این شرایط باعث شده که عرضه در مقابل تقاضایی که در بازار مسکن وجود دارد، همخوانی نداشته باشد و حالا بازار مسکن با موقعیتی روبه‌رو شده که قیمت‌ها به طور نجومی و عجیب و غریب بالا رفته است؛ به طوری که مسکن به کل از دسترس عموم خارج شده است.

در این شرایط، گروهی که از خرید مسکن ناتوان هستند، چشم امید به پروژه‌های دولتی پیدا کرده‌اند تا شاید بتوانند خانه‌دار شوند، اما این پروژه‌ها هم بنا به روایت انبوه‌سازان، با چالش‌های سنگین مالی روبه‌رو است؛ به طوری که با وجود افزایش قیمت‌ها در ماه‌های اخیر، هم آورده متقاضیان پاسخ‌گوی اجرای پروژه‌ها نیست و هم بانک‌ها به تعهدات خود در پرداخت تسهیلات عمل نمی‌کنند.

همین شرایط باعث شده که امروز گفته می‌شود برخی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن به سمت تعطیلی رفته است. در همین رابطه، حسن محتشم، کارشناس بازار مسکن و عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن درباره وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن و این‌که برخی گزارش‌ها از توقف پروژه‌ها حکایت دارد، می‌گوید: پروژه‌های نهضت ملی مسکن همین الان هم در حال توقف است.

وی می‌افزاید: در واقع پروژه‌هایی که در سطح کشور انجام می‌شود، به دو دلیل با کندی پیش می‌رود و بعضا در حال توقف است. یکی این‌که آورده‌های متقاضیانی که پول هم داده‌اند، خیلی پاسخ‌گوی قیمت تمام شده واحد‌های مسکونی نیست. در مرحله بعدی، بانک‌ها هستند که باید وام تعیین شده را به این پروژه‌های بدهند، اما بانک‌ها همکاری نمی‌کنند. قبلا بانک مسکن کار می‌کرد که اعتبارات بانک مسکن هم در واقع به جایی رسیده که پاسخ‌گو نیست و الان کار را به بانک‌های دیگر داده‌اند.

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن تصریح می‌کند: بانک‌های دیگر هم به دو دلیل همکاری لازم را انجام نمی‌دهند. یکی این‌که کارشناسان‌شان به این سیستم مسلط نیستند و دیگر، از نظر اقتصادی بررسی می‌کنند که این وام برایشان توجیه ندارد و از آن طرف هم فشار رویشان هست که باید وام را پرداخت کنند.

محتشم متذکر می‌شود: در پروژه‌هایی که انبوه‌سازان می‌سازند، در ازای پیشرفت کار باید نقدینگی به پروژه‌ها تزریق شود، ولی وقتی نقدینگی را به انبوه‌ساز به‌موقع نمی‌دهند، انبوه‌ساز هم تا یک حدی می‌تواند به خاطر رعایت هزینه‌های ثابت، از جیب بگذارد و نمی‌تواند برای همه پروژه، پول از جیب بگذارد. حالا بعد سوال این است که این پول را از چه کسی بگیرد؟!

وی عنوان می‌کند: روی همین حساب، اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن کند شده و بعضی از پروژه‌ها هم در حال توقف است. حالا وزارت راه و شهرسازی با این مساله چکار می‌خواهد بکند، باید گفت وزارتخانه در تلاش هست، ولی این‌که تا چه حد بتواند موضوع را رفع کند، باید منتظر باشیم و ببینیم چه تصمیمی می‌توانند بگیرند.

قیمت واحد‌های جدید نهضت ملی مسکن تغییر می‌کند؟

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن می‌گوید: در عین حال، آنهایی هم که پشت خط ثبت‌نام هستند و واجد شرایط هستند، به دلیل نبود زمین، الان در صف ایستاده‌اند. حالا اگر این گروه را بخواهند ثبت‌نام کنند، باید گفت حتما قیمت جدید اعلام می‌شود و دیگر آن قیمت‌های قبلی نیست، زیرا افزایش قیمت داشته‌ایم.

محتشم در پاسخ به این پرسش که قیمت‌های جدید چه تغییری می‌کند، می‌افزاید: هنوز اعلام نکرده‌اند، ولی آنچه که مسلم است، این‌که اگر تا یک میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان قیمت تمام شده باشد، بانک ۵۵۰ میلیون تومان از این رقم را می‌دهد. حالا اگر وام را ۸۵۰ میلیون تومان کنند، افراد باید ۶۰۰، ۷۰۰ میلیون تومان پرداخت کنند. در حالی که گروهی که قبلا ثبت‌نام کردند و پروژه‌هایشان تا حدودی هم پیشرفت فیزیکی داشته، در حدود ۳۵۰ میلیون تومان داده‌اند. ولی هنوز پروژه در حال کار است و تحویل هم داده نشده است. اینها ثبت‌نام‌ها و پروژه‌های پارسال بوده است.

وی عنوان می‌کند: متقاضیانی که الان در صف ایستادند و دولت در حال فراهم کردن زمین برای ساخت است تا بعد دولت بتواند این گروه متقاضیان را ثبت‌نام کند، مطمئنا باید بدانند نرخ با متقاضیان سال قبل متفاوت خواهد بود.

واحد‌های نهضت ملی مسکن چقدر تمام می‌شود؟

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن درباره قیمت تمام شده واحد‌های مسکونی می‌گوید: در رابطه با ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن باید گفت که هر مترمربع در حدود ۲۰ میلیون تومان تمام می‌شود، چون قرار نیست پول زمین بگیرند.

محتشم با بیان این‌که متوسط قیمت مسکن در تهران ۹۰ میلیون تومان است، می‌افزاید: در برخی مناطق قیمت مسکن بیش از ۲۰۰ میلیون تومان و در برخی مناطق ۵۰ میلیون تومان است.

قیمت‌ها در بازار مسکن به چه سمتی می‌رود؟

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی شما از روند آتی قیمت مسکن چیست؟ می‌گوید: افزایش قیمت مسکن قطعی است. دلیل آن هم این است که در ۵، ۶ ماه گذشته ۳۰ درصد نرخ ارز بالا رفته و این در حالی است که قیمت مسکن ۳۰ درصد نه، بلکه یک درصد متناسب با تورم افزایش داشته است.

محتشم عنوان می‌کند: بازار مسکن منتظر است که قیمت دلار در یک نقطه مشخصی تثبیت شود و بعد خود را به آن برساند. این تکرار سنوات قبلی است که دولت همیشه انجام داده و دولت چهاردهم هم به همین درد مبتلا بوده که نرخ ارز را بالا برده است.

وی تصریح می‌کند: حالا به طور طبیعی همان‌طور که قیمت کالا‌های دیگر بالا رفته است، قیمت مسکن هم بالا می‌رود و بعد دوباره بعد از یک مدتی که جلوی افزایش نرخ ارز را می‌گیرند، یک زمانی می‌گذرد و مجددا فنر باز می‌شود و قیمت‌ها بالا می‌رود.

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن متذکر می‌شود: تا زمانی که اقتصاد کلان اصلاح نشود و ارزش پول ملی حفظ نشود، این اتفاق تکرار مکرراتی است که در گذشته وجود داشته است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->