هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد
سرخط خبرها

آیا غلات و حبوبات برشته شده انتخاب سالمی هستند؟

  • کد خبر: ۳۱۳۱۱۶
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
آیا غلات و حبوبات برشته شده انتخاب سالمی هستند؟
شما ممکن است در کنار نام آجیل مغزیجات، بار‌ها نام آجیل سلامت را شنیده باشید و ندانید که آجیل سلامت چیست و حاوی چه ترکیباتی است. ترکیبات آجیل سلامت تقریبا مشابه با همان غلات و حبوبات برشته شده البته با تنوع بیشتر است که در گذشته مصرف آن مرسوم بود.

به گزارش شهرآرانیوز، ترکیبات آجیل سلامت متنوع بوده و شامل انواعی از مغزها، سویای آجیلی، تخمه کدو، کنجد، کتان، شاهدانه، گندم، جو، ذرت و کینوای برشته شده است. هر کدام از این ترکیبات دارای خواص منحصر به فردی هستند و طعم بی‌نظیری دارند و با تأمین پروتئین گیاهی و ویتامین‌ها به تقویت بدن و عملکرد اندام‌ها کمک چشمگیری می‌کنند. اما برشته شدن این ترکیبات تا چه حد می‌تواند سبب کاهش ارزش تغذیه‌ای این نوع آجیل شود؟

دکتر حمید خسروی، متخصص علوم و صنایع غذایی، می‌گوید: برشته شدن یا رستینگ در صنعت بسته به دما و مدت زمان فرایند می‌تواند برخی از ارزش‌های غذایی غلات، حبوبات، دانه‌ها و مغز‌های اجیلی را تحت تاثیر قرار دهد، اما معمولاً این تغییرات به طور کامل خواص آنها را از بین نمی‌برد و حتی برشته کردن بر برخی از خواص این نوع آجیل‌ها می‌افزاید و از ترکیبات ضدتغذیه‌ای آنها می‌کاهد که در اینجا به چند نکته مهم اشاره می‌شود.

نقاط ضعف و قوت برشته کردن

ویتامین‌هایی مانند ویتامین سی و برخی از ویتامین‌های گروه بی که نسبت به حرارت حساس هستند، ممکن است در فرایند برشته شدن کاهش پیدا کنند. به طور معمول این ویتامین‌ها در غلات و حبوبات به طور معمول در مقادیر پایین یافت می‌شوند. اما مواد مغذی مانند پروتئین و فیبر، معمولاً در طول برشته شدن حفظ می‌شوند و همچنان خواص اصلی خود را دارند. پروتئین و فیبر به تنظیم سطح قند خون، حفظ سلامت گوارش و ایجاد احساس سیری کمک می‌کند. در برخی موارد برشته شدن می‌تواند قابلیت هضم برخی غلات و حبوبات را بهبود بخشد و آنها را برای بدن قابل استفاده‌تر کند. نشاسته‌ها را به شکل قابل هضم‌تری تبدیل می‌کند و باعث بهبود طعم و قابلیت هضم می‌شود.

مقابله با ترکیبات ضدتغذیه‌ای و گوارشی

برخی از ترکیبات ضدتغذیه‌ای که می‌تواند سبب بروز یکسری علائم گوارشی و آزاردهنده در بدن شود مانند اسید فیتیک که مانع جذب برخی مواد معدنی مانند آهن، روی و کلسیم در بدن می‌شوند در طول برشته شدن کاهش پیدا می‌کند. در واقع گرما می‌تواند ساختار فیتات‌ها را تغییر داده و قابلیت اتصال آنها را به مواد معدنی کاهش دهد. البته توجه داشته باشید، برشته کردن به خودی خود می‌تواند تا حدی به کاهش برخی مواد ضد تغذیه‌ای کمک کند، اما روش کافی نیست و ممکن است به حداکثر کاهش این ترکیبات منجر نشود. خیساندن، جوانه زدن و تخمیر روش‌های مکمل و موثری هستند که می‌توانند به طور قابل توجهی مواد ضد تغذیه‌ای این ترکیبات اجیلی را کاهش داده و ارزش تغذیه‌ای نهایی محصول را افزایش دهند. نکته دیگر اینکه لکتین‌ها پروتئین‌هایی هستند که ممکن است باعث تحریک روده شوند. برشته کردن می‌تواند برخی از لکتین‌ها را غیرفعال کند.

افزایش طعم با برشته کردن

فرایند برشته شدن می‌تواند طعم غلات، حبوبات، مغز‌های اجیلی و… را بهبود بخشد و آنها را به تنقلات خوشمزه و مغذی تبدیل کند که به راحتی در رژیم غذایی روزانه جای می‌گیرند. نکته مهم این است که برشته کردن در دما‌های بالا و برای مدت طولانی ممکن است موجب کاهش برخی از مواد مغذی شود؛ بنابراین بهتر است که از روش‌های کنترل شده با دمای ملایم و زمان کوتاه‌تر استفاده شود تا تعادل بین طعم و ارزش غذایی حفظ شود. همچنین باید حواسمان به میزان بالای نمک این نوع محصولات و آجیل‌ها باشد. چرا که سبب افزایش دریافت ماده موثره نمک یا همان سدیم در بدن ما می‌شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->