فوت یک بانو در تربت جامی خراسان رضوی بر اثر گازگرفتگی (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) درمان ۵۰۰ نفر از مجروحان حادثه تروریستی انفجار پیجرهای لبنان در ایران قتل پدربزرگ به دست نوه ۲۱ ساله در کرمان (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) هشدار یک پزشک متخصص: پلاستیک نخورید تا مبتلا به سرطان نشوید راه جوش خوردن سریعتر شکستگی استخوان هزینه درمان دیابت در کشور ۷۰ برابر بودجه ورزش است تجهیز آمبولانس‌های اورژانس به ذخیره گروه خونی O منفی نقش پدران در سقط جنین نباید نادیده گرفته شود| حدود ۵۳۰ هزار سقط عمدی در کشور درگیری مرگبار در جورقان همدان و قتل ۵ عضو یک خانواده توسط داماد باند بین المللی قاچاق مواد مخدر توسط پلیس فرودگاه مشهد متلاشی شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) یادی از مرحوم محمود مرتضایی‌فر، معروف به وزیر شعار | تنها عضو وزارت شعار «نسل‌کشی زنان»؛ مفهوم جنایت توسط رژیم صهیونیستی را عمیق‌تر کرد در حال ساخت واکسن سالک هستیم شیوع کمبود ویتامین در مبتلایان به دیابت نوع ۲ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد، به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) سنگ‌نگاره کمرمقبولا در طرقبه‌شاندیز، در معرض تخریب انسانی آرمان امیدی برای ادامه درمان به تهران منتقل شد تولید کفش ضدیخ با الهام از کف پای مارمولک رانندگانی که فاصله طولی را رعایت نکنند، جریمه می‌شوند ایران، قطب گردشگری سلامت در منطقه راهکارهای ساده برای حفظ سرمایه‌های شهری | بی تفاوت‌نبودن، مسئله این است! انجام ۷۳ مورد عمل کاشت حلزون شنوایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد وضعیت نگران‌کننده نرخ بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان | ترک تحصیل حدود یک میلیون دانش‌آموز آغاز اصلاح مدل بازرسی مشاغل خاص برای عدم قطع بیمه پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش تدریجی دما از فردا تا روز‌های پایانی هفته چرا از کودکی هیچ خاطره‌ای به یاد نمی‌آوریم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر تجهیز مدارس به فناوری‌های نوین دستیابی ایران به فناوری کشت سلولی گیاهی برای تولید ترکیبات ضد سرطان آغاز عرضه بدون محدودیت شیرخشک در داروخانه‌های سراسر کشور (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) دستاورد‌های کمیته امداد در ۴۶ سال خدمت باقی‌مانده پاداش پایان خدمت بازنشستگان فرهنگی در روزهای پیش‌ رو واریز می‌شود
سرخط خبرها

راه جوش خوردن سریعتر شکستگی استخوان

  • کد خبر: ۳۱۴۵۴۸
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
راه جوش خوردن سریعتر شکستگی استخوان
فوق تخصص ارتوپد گفت: مصرف سه وعده غذایی حاوی پروتئین و ویتامین به ویژه ویتامین D به گونه‌ای که فرد احساس گرسنگی نکند و همچنین کنترل و خودداری، از سایر عوامل خطر عدم جوش خوردگی، می‌توان به روند التیام جوش خوردگی استخوان کمک کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شکستگی استخوان یک ترک یا شکستگی در استخوان است که معمولا در اثر فشار ایجاد می‌شود. در افراد مبتلا به پوکی استخوان یا سرطان استخوان بیشتر رخ می‌دهد.

شکستگی استخوان یک آسیب بسیار شایع است و می‌تواند هر فردی را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. اگر بیش از ۵۰ سال سن دارید یا سابقه خانوادگی پوکی استخوان دارید، با پزشک خود در مورد غربالگری تراکم استخوان صحبت کنید.

شکستگی‌های استخوان بر اساس الگو، علت و محل وقوع آنها در بدن شما طبقه بندی می‌شوند.

شکستگی‌ها معمولاً در اثر ضربه‌هایی مانند سقوط، تصادفات رانندگی یا آسیب‌های ورزشی ایجاد می‌شوند. اما برخی از شرایط پزشکی و نیرو‌ها یا ضربات تکرار شونده (مانند دویدن) می‌تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از شکستگی‌ها را افزایش دهند.

اگر استخوانی بشکند، ممکن است برای ترمیم آن نیاز به جراحی داشته باشید. برخی از افراد فقط به یک آتل یا گچ برای بهبود استخوان خود نیاز دارند. مدت زمان بهبودی کامل بستگی به این دارد که کدام یک از استخوان‌های شما شکسته است؟ شکستگی کجاست؟ علت آن چیست؟

حمید عربی، فوق تخصص ارتوپد و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روند التیام استخوان را پدیده‌ای منحصر‌به‌فرد دانست و گفت: بر خلاف سایر بافت‌های بدن نظیر بافت پوستی، عصبی و عضلانی که بافت‌های فیبروزی جایگزین آن می‌شوند و با زخم ترمیم پیدا می‌کنند، استخوان این توانایی را دارد که خود را بازسازی کند. اما گاهی اوقات ممکن است، روند التیام با شکست مواجه شده و منجر به جوش خوردگی تأخیری شود و کندتر از حد انتظار جوش بخورد یا حتی اصلا جوش نخورد، لذا عدم جوش خوردگی وضعیتی جدی بوده و در پنج درصد احتمال آن وجود دارد.

وی افزود: عوامل متعددی نظیر محل استخوان، نوع شکستگی و حتی روش درمانی در عدم جوش خوردگی استخوان دخیل هستند، که این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که التیام به مدت شش تا هشت ماه اتفاق نیفتاده باشد.

عربی عوامل مؤثر بر عدم جوش خوردگی را دو دسته‌ی عوامل «مرتبط با خودشکستگی» و عوامل «مربوط به بیمار» ذکر کرد و افزود: در عوامل مربوط با خود شکستگی، محل شکستگی، میزان خونرسانی به محل شکسته و شدت آسیب مهم هستند؛ همچنین برخی از نواحی بدن از جمله گردن استخوان که خون رسانی ضعیفی دارند، بیشتر مستعد مشکلات التیام و ترمیم استخوانی هستند.

این ارتوپد خاطرنشان کرد:، اما عوامل مربوط به بیمار مثل دیابت از طریق کاهش خونرسانی و اختلال در عملکرد سلولی، دارو‌های ضد التهابی غیراستروئیدی نظیر مخدرها، کمبود ویتامین D، در معرض اشعه ایکس قرار گرفتن، سن بالا، برخی بیماری‌های زمینه‌ای نظیر انواع روماتیسم ها، تغذیه نامناسب و سرکوب سیستم ایمنی می‌توانند روند التیام را به تأخیر بیاندازند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: مصرف سیگار، نیز به طور قابل توجهی روند التیام و ترمیم استخوان را به تأخیر می‌اندازد و علاوه بر جوش نخوردن استخوان، باعث خطر افزایش عفونت نیز می‌شود، بنابراین از زمان شروع درمان بین شش تا نه ماه که درمان به طول می‌انجامد، بیمار باید از مصرف سیگار جدا خودداری کند.

عربی به یک باور غلط رایج بین مردم هم اشاره کرد و افزود: به اعتقاد مردم، مصرف متعدد پاچه گوسفند به تنهایی، باعث جوش خوردگی استخوان می‌شود، هرچند پاچه، دارای کلاژن و ژلاتین و املاح لازم و پروتئین به عنوان یک وعده غذایی است، اما تغذیه مناسب شامل سه وعده غذایی حاوی پروتئین و ویتامین به ویژه ویتامین D به گونه‌ای که فرد احساس گرسنگی نکند و همچنین کنترل و خودداری از سایر عوامل خطر عدم جوش خوردگی، می‌تواند در روند التیام جوش خوردگی استخوان کمک کند.

وی درباره مطالعات انجام شده در راستای افزایش کیفیت زندگی این بیماران، بیان کرد: با توجه به اینکه، عدم جوش خوردگی استخوان، تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی بیماران می‌گذارد، مطالعات نشان داده که شرایط این افراد، می‌تواند اثرات منفی روانی بیشتری نسبت به بیماری‌هایی نظیر دیابت و ایدز بر زندگی بیمار و خانواده او داشته باشد.

مصرف سیگار روند التیام و ترمیم استخوان را به تأخیر می‌اندازد

این فوق تخصص ارتوپد افزود: برای تشخیص و درمان جوش خوردگی استخوان، نیاز به یافته‌های بالینی و رادیوگرافی و در اغلب موارد نیز نیاز به مداخله جراحی و درمان‌های کمکی داریم.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->