اعترافات اعضای باند سرقت خشن در مشهد| فروش گوشی‌های آیفون سرقتی فقط ۱۰۰ هزار تومان! صفویه، سلطان جانمایی ایران در کریدور‌های تجاری و بین المللی هشدار جدی نسبت به پیامد‌های کاهش نرخ باروری در ایران قتل خونین دلارفروش ۷۲ ساله در آستارا محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به مشهد در روز‌های آخر هفته زلزله ۶.۹ ریشتری در فیلیپین | کلیسای کاتولیک ویران شد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴) ورود ۸۵ نوع مخدر جدید به چرخه اعتیاد جهان در ۵ ماه گذشته پاییز و سویه‌های جدید کووید صداهای بلند و نامتعارف، آسیب جدی و دائمی به گوش وارد می‌کنند | گوشتان را نخراشید علت انتشار دود غلیظ در آسمان امروز اهواز چه بود؟ (سه‌شنبه، ۸ مهر ۱۴۰۴) سخنگوی آموزش و پرورش: تلاش می‌کنیم توزیع شیر در مدارس را از مهر آغاز کنیم تمهیدات جدید سازمان تعلیم و تربیت کودک برای بهبود عملکرد کودکستان‌ها | استقرار کارشناسان آموزشی در سراسر کشور گزارشی از اشتباهات آزمایشگاهی و بررسی دلایل بروز آن | آزمایش در بوته آزمایش! نماینده مجلس: حق ۴۰۰ نفر از اساتید دانشگاه با بازنشستگی ناگهانی تضییع شد انتقاد احسان عظیمی‌راد به وزیر آموزش و پرورش: چرا به اعتراض داوطلبان آزمون کیفیت‌بخشی رسیدگی نمی‌کنید؟ کمبود ۱۰ درصدی پزشکان در طرح "پزشک خانواده و نظام ارجاع" دانشگاه علوم پزشکی مشهد| اعتبار ناکافی، مانع اصلی گسترش طرح در شهرهای پرجمعیت نرخ آزمون آیلتس افزایش یافت (۸ مهر ۱۴۰۴) وزیر آموزش و پرورش: تبیین دستاورد‌های موشکی، در ۳ کتاب درباره جنگ ۱۲روزه تدوین شده است کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در سیستان و بلوچستان نفس‌های گرفته مردم مشهد | افزایش مراجعه به اورژانس‌ها در روز‌های آلوده انتقاد یک نماینده مجلس از اجرانشدن کامل قانون جوانی جمعیت فرار از صحنه دزدی با شگرد هالیوودی | عملیات «راپل» شکست خورد! ماجرای شایعه کشت خشخاش در کشور چه بود؟ شهاب‌سنگ ۲۱ کیلویی در موزه برج آزادی تهران به نمایش درآمد ساکنان مناطق پتروشیمی می‌توانند اهدای خون انجام دهند بی‌حسی پا‌ها از زانو به پایین را جدی بگیرید | زنگ خطر بیماری‌های عصبی و عروقی استاندار خراسان رضوی: تاب‌آوری مردم دلیل بر تحمیل شرایط دشوار نیست تشرف ۱۴۰ هزار سالمند از سراسر کشور به حرم امام‌رضا(ع) | شورای تخصصی سالمندان در کمیته امداد ایجاد می‌شود درصورت تلاطم در بازار زعفران، از کشاورزان خراسان رضوی حمایت می‌شود
سرخط خبرها

هشدار یک پزشک متخصص: پلاستیک نخورید تا مبتلا به سرطان نشوید

  • کد خبر: ۳۱۴۵۵۱
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۳
هشدار یک پزشک متخصص: پلاستیک نخورید تا مبتلا به سرطان نشوید
یک متخصص خون شناسی با بیان اینکه اگر در زمینه فرهنگ‌سازی مردمی تلاش شود، بسیاری از هزینه‌های درمان کاهش می‌یابد گفت: کاهش استفاده از پلاستیک در جامعه از مهم‌ترین اقدامات پیشگیری از بیماری‌ها از جمله انواع سرطان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر مهدی کوشیار  با تاکید بر اینکه سرطان یعنی تغییر اساسی در ژنوم سلول، بیان کرد: سرطان به گروهی از بیماری‌ها با منشاء رشد سلول‌های تغییریافته گفته می‌شود؛ در سرطان ژنوم انسان دچار سنتز‌های متعدد و پیاپی شده که این عوامل باعث ثکثیر بیش از اندازه سلول شده و سپس در فرم پیشرفته، این تغییرات به سایر ارگان‌ها مهاجرت کرده و به اصطلاح به آن متاستاز گفته می‌شود.

این متخصص خون‌شناسی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی در روند درمان سرطان، نگاه اشتباه بیمار و خانواده وی نسبت به ناامیدی به درمان و عدم بهبود است، ادامه داد: سرطان بیماری ترسناکی نیست، زیرا که با پیشرفت علم، بسیاری از سرطان‌ها درمان دارند؛ اما ورود مواد خارجی و خطرناک باعث آلودگی محیط زیست شده و در نتیجه باعث صدمه به اکوسیستم و سلامت جامعه می‌شود.

کوشیار گفت: آلودگی محیط زیست به دو دسته فیزیکی شامل آلودگی آب، خاک و هوا و ملموس مانند صدا، گرمایی و الکترومغاطیس طبقه‌بندی می‌شود. در داخل منزل آلودگی از دود سیگار، حشره‌کش‌ها، خوشبوکننده‌ها و مهم‌تر از همه، فیلتر‌های گرم‌کننده و سردکننده است که می‌توان به فیلتر هوای ماشین اشاره کرد.

وی اضافه کرد: آلودگی آب از مهمترین آلودگی‌ها به شمار می‌آید که در حال حاضر یکی از دلایل مراجعت‌های گسترده به اورژانس به سبب آلودگی آب با پلاستیک و میکروپلاستیک گزارش می‌شود. آلودگی خاک شامل وجود مواد درشت حاصل از زباله‌های صنعتی و ... در گرد و غبار بوده و همچنین مشکل اساسی کشور ما خاک است، زیرا که این خاک آلوده است.

این متخصص خون‌شناسی خاطرنشان کرد: خاک ایران آلوده بوده و کشاورز برای بهبود کشت، دست به خرید کود‌های شیمیایی از دیگر کشور‌ها می‌زند که هیچ کشوری اجازه ورود چنین محصولاتی را به خاک خود نمی‌دهد. در حقیقت استفاده روزافزون از کود‌های کشاورزی در آسیب و آلودگی خاک بسیار تاثیرگذار است؛ کشاورزی در ایران مشکل دارد و مزارع بزرگ با استفاده از پلاستیک نشاکاری انجام می‌دهند که این آلودگی وارد زمین می‌شود و طبق آمار، مصرف سموم و آفت‌کش‌های استان مازنداران معادل کل کشور است.

کوشیار اظهار کرد: حمل‌ونقل یکی دیگر از منابع آلاینده بوده و به دلیل نبود مطالعات علمی، مسئولین برای حل بحران کاهش آلودگی هوای ناشی از سوخت اتومبیل، ماشین‌های برقی را پیشنهاد داده‌اند ولی به دلیل وزن بیشتر این ماشین‌ها و فرسایش بیشتر لاستیک‌ها، آلودگی بیشتری نیز ایجاد می‌کنند، در نتیجه برای کاهش آلودگی باید فرهنگ‌سازی در جهت ترغیب جامعه برای کاهش استفاده از اتومبیل شخصی و تسهیل و افزایش وسایل حمل‌ونقل عمومی انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه آگاه‌سازی مردم بسیار در این مسیر موثر خواهد بود، خاطرنشان کرد: اگر در زمینه فرهنگ‌سازی مردمی تلاش شود، بسیاری از هزینه‌های درمان کاهش می‌یابد، به طور مثال اگر شعار سال استان (شهر عاری از پلاستیک) باشد و فرهنگ کاهش مصرف پلاستیک بین عموم ترویج داده شود، بسیاری از هزینه‌ها حین درمان کاهش می‌یابد؛ اگر با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان این طرح برنامه‌ریزی و اجرایی شود، راهگشای هزینه‌های اضافی کشور می‌شود.

این متخصص خون‌شناسی اظهار کرد: افزایش مصرف سیگار در جوامع کنونی، همچنین استفاده از لوازم آرایشی، از دلایل دیگر ورود میکروپلاستیک‌ها به بدن فرد است. میکروپلاستیک‌ها از کربن و هیدوژن ساخته شده؛ مواد شیمیایی به کار رفته در پلاستیک بسیار سرطان‌زا است که در طبیعت تجزیه نمی‌شوند و در بدن، یک مداخله‌گر هورمونی بوده و سرطان‌های وابسته به هورمون مانند سرطان پستان، بیضه، تخمدان و ... در حال افزایش بوده که باعث آسیب به نسل جوان است.

کوشیار در ادامه به بیان راهکار‌هایی برای کاهش سرطان‌های ناشی از آلودگی محیط زیست پرداخت و اظهار کرد: کاهش استفاده از پلاستیک در جامعه از مهم‌ترین اقدامات پیشگیری از این بیماری‌ها است. کرم موم زنبور عسل پلاستیک‌ها را می‌خورد و در سنگاپور این کرم‌ها را به مردم می‌دهد تا پلاستیک‌های خانگی از بین برود؛ اگر ما نیز بتوانیم از این مدل‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم، دیگر نیازی به هزینه‌های هنگفت برای ساخت تصفیه‌خانه و مراکز درمان سرطان نخواهد بود.

وی افزود: در کشاورزی باید حذف پلاستیک انجام شود، همچنین استفاده از پلاستیک زیست‌تخریب‌پذیر نیز از راهکار‌های بسیار مهم در این راستا است، استفاده از ظروف یکبار مصرف بسیار مضر بوده که مواد زیست‌تخریب‌پذیر باید جایگزین این ظروف شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->