شرکت کروز صاحب جدید ایران خودرو چه کمپانی ای است؟ ۲۰ سال فرار مالیاتی با گردش مالی ۲۰ هزار میلیاردی مدیرعامل ایران خودرو تغییر کرد | عادل پیرمحمدی کیست؟ + سوابق خراسان رضوی پایلوت طرح‌های فنی و فرهنگی مدیریت مصرف گاز خواف، کانون توسعه شرق کشور می‌شود دهک‌بندی جدید تا پایان بهمن اعلام می‌شود افزایش قیمت خودرو‌های خارجی (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون تومان قیمت خودرو‌های داخلی افزایشی شد (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) | رشد ۱۲ میلیونی پژو ۲۰۷ سکه در مشهد ۶۹ میلیون تومان شد (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) آزادراه مشهد-چناران در انتظار انتخاب پیمانکار آخرین خبر از تغییر دامنه نوسان بورس قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (پنج شنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۳) اعلام شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شد! وزیر صمت به خواف سفر کرد | افتتاح چند پروژه در معادن سنگان وزیر راه: نوسازی راه‌آهن شلمچه تا اربعین سال آینده تکمیل می‌شود سه‌شنبه آینده منتظر عرضه اولیه باشید (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) | جزئیات نقدینگی عرضه اولیه «الکتروماد» رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: روز پنج‌شنبه در شهرستان‌ها باید تعطیل اعلام شود مخالفت کمیسیون تخصصی طلا اتاق اصناف ایران با فروش آنلاین طلا | هشدار ظهور کوروش کمپانی‌های دیگر اضافه برداشت مالیاتی از حقوق کارگران، برگشت داده می‌شود کارگران چطور مالیات اضافی را پس بگیرند؟ قیمت بلیت هواپیما تهران به مشهد و برعکس در پایان هفته (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) | سیب زمینی و پیاز همچنان بر مدار گرانی اصلاح آیین نامه عناوین شغلی | قانون بخشودگی جرائم شرکت‌های دانش بنیان به دولت ارسال شده است تاثیر اخبار سیاسی بر معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) دولت آمریکا هزینه‌ای برای بازسازی غزه نمی‌پردازد وزیر صمت در مشهد از زیان ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی صنایع درپی ناترازی انرژی خبر داد معاون رئیس جمهور: پیگیر اسقاط ۲۴ میلیون خودروی فرسوده در کشور هستیم مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی رسید | بیانیه مدیریت جدید غول خودروسازی ایران
سرخط خبرها

تاثیر اخبار سیاسی بر معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت (۱۸ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۵۰۰۸
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۸
تاثیر اخبار سیاسی بر معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت (۱۸ بهمن ۱۴۰۳)
هرچند خبر فشار حداکثری ترامپ، ریسک‌های بازار را افزایش داد، اما پالس‌های مثبت آمریکا و ایران سبب شد تا روند شاخص‌های بورسی معکوس شود.

به گزارش شهرآرانیوز، شاخص بورس با وجود آنکه در نیمه اول معاملات روز چهارشنبه کانال ۲.۸میلیون واحد را از دست داد، اما در نیمه دوم با غلبه تقاضا، دوباره این کانال حساس را پس گرفت.

به‌نظر می‌رسد در صورت کاهش تنش میان ایران و غرب کف ۲میلیون و ۷۵۰هزار‌واحدی برای بازار مستحکم است. طی چند روز اخیر با رشد قیمت دلار و رکوردزنی آن، شکاف قیمتی دلار توافقی و دلار آزاد به ۲۷درصد رسید.

این میزان از ۲۴آذر بی‌سابقه بوده‌است. دقیقا از زمانی‌که با حذف دلار نیما، این اختلاف قیمتی از ۳۸درصد به حوالی ۲۰درصد کاهش‌یافت. افزایش میانگین اختلاف قیمتی دو شاخص ارزی در میان‌مدت به سرخوردگی بورسی‌ها خواهد انجامید.

روند ورود پول به صندوق‌های طلا و افزایش قیمت سکه نشان می‌دهد؛ پول‌های سرگردان در شرایط نااطمینانی تمایل دارند تا در بازار طلا حضور داشته باشند، اما با توافق یا کاهش درگیری‌ها، می‌توان انتظار داشت تا رونق مجددا به بازار سهام بازگردد.

بورس در تلاطم سیاسی

با توجه به ابهامات سیاسی و اقتصادی که بر فضای کشور غلبه کرده‌است، می‌توان انتظار داشت که همچنان پول‌های سرگردان نصیب صندوق‌های طلا شود. این درحالی است که در بازگشایی و شفاف‌سازی پتروشیمی‌ها نیز میزان ابهامات بسیار بالاست.

روز گذشته بیش از ۱۲۰۰ میلیارد‌تومان پول حقیقی وارد صندوق‌های طلا شد و رکورد جدیدی از ورود پول حقیقی در این صندوق‌ها ثبت شد.

همچنین این صندوق‌ها طی آخرین روز هفته، در جذب پول‌های حقیقی صدرنشین بودند. به‌نظر می‌رسد بازار سهام می‌خواهد پس از آرام‌شدن اوضاع سیاسی، پول‌های موجود در بازار طلا را جذب کند.

P/E پایین که اکنون که زیر ۷واحد است و ارزش دلاری بازار که کم‌ترین مقدار از اوایل آذر است، نشانه‌هایی است که می‌تواند بورس را پس از رشد قیمت طلا جذاب‌تر جلوه دهد. این درحالی است که در کوتاه‌مدت نمی‌توان انتظار داشت که رونق به بورس تهران بازگردد. از سویی فشار‌های سیاسی دولت ترامپ در حال افزایش است و می‌تواند بر صادرات نفت ایران اثر بگذارد.

این موضوع می‌تواند در نهایت بر رشد قیمت دلار به شکل هیجانی اثرگذار باشد که با توقف رشد دلار توافقی، خود مانعی بر سرراه بورس و شرکت‌های آن است.

از سوی دیگر، خبر‌هایی که از مذاکرات میان ایران و آمریکا شنیده می‌شود، اهالی بازار را در فروش سهام مردد کرده‌است، چراکه تنها مانع رشد بازار سهام، در حال‌حاضر ریسک‌ها و تنش‌های سیاسی است.

با آرام‌شدن اوضاع، آن‌قدر بازدهی در سایر بازار‌ها نظیر سکه و طلا بالاتر خواهد بود که پول‌های سرگردان به‌راحتی می‌توانند در بازار سهام نقش‌آفرینی کنند، چراکه بازدهی موردانتظار بورس از سایر بازار‌ها سبقت خواهد گرفت. هرچند نحوه بازگشایی پتروشیمی‌ها و حواشی مربوط به مجمع ایران‌خودرو، نشان می‌دهد؛ درخصوص سودآوری بورسی‌ها نیز ابهاماتی بیش از ابهامات سیاسی و ریسک‌های سیاسی وجود دارد، با این‌حال رشد قیمت دلار می‌تواند مانع از آن شود که زور فروشندگان غلبه کند. با وجود آنکه رشد قیمت دلار باید تاثیری مضاعف بر سودآوری شرکت‌ها داشته‌باشد، اما به‌نظر می‌رسد بازدهی بازار سهام همچنان از رشد قیمت دلار عقب بماند.

دلار توافقی جاماند‌

دلار توافقی بدون‌توجه به هیجانات در بازار ارز، در محدوده ۶۷هزار‌تومان مورد معامله قرار می‌گیرد. میانگین قیمتی دلار موثر بر شرکت‌ها از مرز ۵۰هزار‌تومان در سال‌جاری عبور کرده‌است، اما رشد قیمت‌ها در بازار آزاد ارز، سبب شده‌است تا دارندگان طلا در کوتاه‌مدت برنده باشند. اختلاف بالای قیمتی در دلار توافقی و بازار آزاد نیز موجب سرخوردگی شرکت‌های بورسی و سهامداران آن است. طی روز چهارشنبه با عبور قیمت دلار در بازار آزاد از مرز ۸۵هزار‌تومان، شکاف قیمتی دلار توافقی با دلار نیما به ۲۷درصد رسید. اختلافی که به‌طور تاریخی برای بازار رقم بالایی است.

این فاصله قیمتی، بالاترین مقدار از ۲۴آذر و همزمان با حذف دلار نیما بوده‌است. محدوده قابل‌قبول این شکاف دو شاخص ارزی برای سهامداران بورسی، اختلاف قیمتی ۲۰ و کمتر از ۲۰درصد است.

هرقدر این اختلاف در میان‌مدت افزایش یابد، بورس از رونق خواهد افتاد. با وجود همه این عوامل، معاملات شاخص‌کل طی چند روز اخیر نشان‌داده‌است که کف ۲میلیون و ۷۵۰هزار‌واحدی مستحکم تر‌شده، اما افزایش قدرت این حمایت قیمتی مشروط است، چراکه در صورت افزایش تنش‌ها این کف به‌راحتی از دست خواهد رفت، با این‌حال در همین شرایط نامعلوم و ابهامات بالا نیز می‌توان با رشد قیمت دلار و امید‌ها به عبور نرخ دلار توافقی از سد ۷۰هزار‌تومان، به کف سازی بورس در نیمه کانال ۲.۷میلیون واحد امیدوار ماند.

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->