عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر + روش فعال‌سازی هدیه ویژه ایرانسل به مناسبت عید سعید فطر + روش فعالسازی چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک‌ انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ اولین اشتباه آمریکا، آخرین اشتباه آن‌هاست | هر نوع ماجراجویی، آغازی بر سقوط یک امپراتوری استکباری خواهد بود ویژگی جدید اینستاگرام معرفی شد: تماشای سریع‌تر ریلزها تاریخ جدید لیست‌شدن توکن پاوز مشخص شد | آیا پاوز در بایننس هم لیست می‌شود؟ طرح استفاده از هوش مصنوعی در درمان برای اولین بار در کشور در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود آیفون ۱۷ به قابلیت فیلم‌برداری 8K مجهز می‌شود مقایسه ضخامت گلکسی S۲۵ اج و S۲۵ اولترا + ویدئو ایرانسل در برخی شهر‌های مازندران قطع شد + علت (۶ فروردین ۱۴۰۴) شمار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری به مقصد مشهد از نیم‌میلیون‌نفر فراتر رفت | زائران بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند ویدئو | حرکات شگفت‌آور ربات انسان‌نمای Unitree ویدئو | حالا راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Figure بیشتر شبیه انسان است شهرداری مشهد برای تسهیل اسکان زائرین، ۴۲ مرکز اضطراری راه‌اندازی کرده است نقش سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها در افزایش تولید و رشد اقتصادی سامسونگ، مدیرعامل خود را از دست داد + علت اولین کسوف ۲۰۲۵ | خورشیدگرفتگی در ایران قابل مشاهده است؟ ارتقای شبکه مخابرات خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ لوگو شرکت گوگل در آستانه نوروز ۱۴۰۴ تغییر کرد + عکس دسته جدید ایکس باکس برای گیمرهای دارای محدودیت‌های حرکتی رونمایی شد + عکس دو فضانورد آمریکایی پس از ۹ ماه سرگردانی در فضا با موفقیت به زمین بازگشتند + ویدئو
سرخط خبرها

مکانیسم مغز برای غلبه بر ترس چیست؟

  • کد خبر: ۳۱۶۸۴۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۸
مکانیسم مغز برای غلبه بر ترس چیست؟
محققان با آزمایش روی موش‌ها مکانیسمی را که مغز برای غلبه بر ترس غریزی استفاده می‌کند، شناسایی کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ترس ابزار قدرتمندی برای بقای جانداران است، اما گاهی ممکن است اشتباه کند. به گفته آنها، این پژوهش می‌تواند به افراد مبتلا به اختلالاتی مانند اختلال اضطراب پس از سانحه یا PTSD، اضطراب و فوبیا کمک کند.

براساس گزارش واشینگتن پست، محققان دانشگاه کالج لندن می‌گویند مکانیسم غلبه بر ترس غریزی را در مغز شناسایی کردند. «سارا مدروس» (Sara Mederos)، عصب‌شناس دانشگاه کالج لندن که سرپرستی این پژوهش را بر عهده داشت، می‌گوید: «ما مکانیسمی را کشف کردیم که به وسیله آن مغز –از طریق تجربه– می‌تواند بفهمد کدام خطرات غریزیِ بالقوه واقعاً خطرناک نیستند.»

مکانیسم مغز برای غلبه بر ترس غریزی

محققان بریتانیایی در پژوهش خود موش‌ها را در آزمایش‌هایی تکراری قرار دادند که در آن موقعیت‌های بی‌ضرری اتفاق می‌افتاد و مشاهده کردند چگونه این جانوران درنهایت یاد گرفتند ترس‌های خود را کنار بگذارند. در واقع محققان دریافتند چگونه مغز پستانداران در مواجهه با تهدیدی بی‌اساس آرامش خود را حفظ می‌کند.

به گفته این محققان، ازآنجایی‌که موش‌ها و انسان‌ها مسیر‌های عصبی مشابهی دارند، یافته‌های آنها می‌تواند به محققان و پزشکان نشان دهد چگونه باید با اختلالات مرتبط با ترس در انسان مقابله کرد.

محققان در آزمایشگاه بررسی کردند حدود ۱۰۰ موش چه واکنشی به سایه ساختگی پرنده‌ای بالای سرشان نشان می‌دهند. ابتدا، زمانی که سایه ظاهر شد موش‌ها به‌دنبال پناهگاه دویدند؛ زیرا واکنش غریزی ترس آنها چنین واکنشی را برمی‌انگیزد، اما پس از ۳۰ تا ۵۰ بار تکرار و دیدن سایه‌ای که برای آنها خطری ندارد، متوجه شدند این تهدید بی‌ضرر است و یاد گرفتند غریزه خود را سرکوب کنند. این جوندگان باوجود سایه، طبق معمول به جست‌و‌جو و اکتشاف ادامه دادند.

محققان با قراردادن تراشه‌هایی در مغز موش‌ها توانستند مکانیسم‌های عصبی را ردیابی کردند. این مکانیسم‌ها وقتی پستانداران یاد می‌گرفتند چگونه ترس خود را سرکوب کنند، فعال می‌شد. آنها مکان‌هایی در مغز را شناسایی کردند که برای نادیده‌گرفتن ترس‌های غریزی، خاطرات را ذخیره می‌کند: این ناحیه هسته جناغی بطنی (vLGN) شناخته می‌شود.

اگرچه vLGN شناخته شده بود و محققان می‌دانستند این ناحیه در فرایند سرکوب یادگیری دخیل است، تاکنون مشخص نبود این ناحیه جایی است که خاطرات ذخیره می‌شوند. نکته جالب اینکه vLGN بین نئوکورتکس (که تهدید را تشخیص می‌دهد) و ساقه مغز (که پاسخ غریزی بدن را فعال می‌کند) قرار دارد.

تاکنون دانشمندانی که یادگیری و حافظه را در موش‌ها مطالعه می‌کردند، بیشتر روی جای دیگری از مغز به‌ویژه روی قشر بینایی متمرکز می‌شدند. این پژوهش نشان داد اگرچه قشر بینایی برای یادگیری سرکوب ترس‌های غریزی بسیار مهم است، این vLGN است که برای نگهداری حافظه بسیار مهم است.

به گفته محققان، یافته‌های آنها می‌تواند برای درمان افرادی که دچار اختلال‌های PTSD، فوبیا و اضطراب هستند، مفید باشد؛ برای مثال شاید بتوان از دارو‌های خاصی که vLGN را هدف قرار می‌دهد، استفاده کرد.

یافته‌های این پژوهش در Science منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->