آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه
سرخط خبرها

وزیر آموزش و پرورش: لایحه‌ای برای آموزش اجباری دانش‌آموزان تدوین شود

  • کد خبر: ۳۱۶۸۶۴
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۵
وزیر آموزش و پرورش: لایحه‌ای برای آموزش اجباری دانش‌آموزان تدوین شود
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در امر آموزش دانش‌آموزان و الزام به تحصیل خلأ قانونی وجود دارد، گفت: از وزارت دادگستری و دستگاه قضا درخواست می‌شود با تدوین راهکاری مناسب و با استفاده از نظر متخصصان این حوزه لایحه‌ای را به دولت ارسال کند.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا کاظمی در جلسه کارگروه تخصصی بررسی و تحلیل موضوع بازماندگی از تحصیل اظهار داشت: باید قانونی وضع شود که دستگاه قضا با دستگاه‌های مسئولی که از تکلیف در این حوزه کوتاهی و قصور کرده‌اند برخورد کند.

وی تصریح کرد: همچنین انتظار می‌رود با تجمیع قوانین و سیاست‌ها، لایحه جدیدی در این خصوص آماده و تحت عنوان جذب بازماندگان از تحصیل یا قانون آموزش اجباری به دولت ارسال شود که پس از طی مراحل قانونی برای تصویب به مجلس برود.

وزیر آموزش و پرورش بر ایجاد و شکل گیری کارگروهی تخصصی با مدیریت معاون آموزش ابتدایی تاکید کرد و گفت: در این کارگروه باید چالش‌های حمایتی، تقسیم کار ملّی، وظایف دستگاه‌های مسئول، آمار دقیق بازماندگان، بررسی، بازنگری و جلساتی به صورت مستمر برگزار شود.

کاظمی افزود: ضرورت دارد، راهبرد و اقدامات جدید در این زمینه به صورت نمادین در سه استان پرچالش از جمله تهران، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه نرخ باسوادی در کشور ۹۸ درصد است، گفت: پوشش تحصیلی در کشور به ۹۹ درصد رسیده است و این از افتخارات ملی محسوب می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه برای بررسی یک فرآیند باید آمار دقیق و متقن ارائه دهیم و از آمار‌های غلط پرهیز کنیم، اظهار داشت: در بررسی آمار بازماندگان از تحصیل به صورت کلی، میزان دانش آموزان بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی، یک نهم آمار اعلام شده است. هم چنین در دوره متوسطه اول و دوم نیز بخش زیادی ازآن‌ها وارد بازار کار و مهارت شده‌اند.

وی ادامه داد: در ساختار جدید آموزش و پرورش نیز بنا شده تا آموزش‌ها به صورت عمومی و تخصصی ارائه شود و دانش آموزان، با سوادِ مورد نیاز آموزش ببینند.

۵ هزار مدرسه با کمتر از ۵ دانش‌آموز و یک هزار مدرسه با یک دانش‌آموز

کاظمی با تأکید بر اینکه در میان دوره‌های آموزشی، دوره ابتدایی از اهمیت ویژه‌ای برخودار است، افزود: به دلیل اهمیت بحث آموزش، بیش از ۵ هزار مدرسه با کمتر از ۵ دانش آموز و یک‌هزار مدرسه با یک دانش آموز در حال فعالیت هستند. این بدان معناست که هر جا به مدرسه و معلم نیاز باشد کوتاهی نخواهیم کرد و اقدامات لازم را در سریع‌ترین زمان انجام خواهیم داد.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه این جلسه با تأکید بر اینکه برای نظام تعلیم و تربیت، تحصیل یک دانش آموز هم از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: بسیاری از دانش آموزان بازمانده از تحصیل به دلایل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از تحصیل بازمانده‌اند.

کاظمی اظهار داشت: آموزش و پرورش است که با کمک دستگاه‌ها از جمله کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی و بنا به تناسب و ضوابط در مسیر شناسایی بازماندگان از تحصیل اقدام می‌کند؛ و در تلاش است که با کمک دستگاه‌ها این چالش را به حداقل برساند.

وی به حضور برخی دانش آموزان در حوزه علمیه اشاره کرد و افزود: برخی از آمار‌های بازماندگی از تحصیل مربوط به دانش آموزانی می‌شود که جذب حوزه علمیه شده‌اند و از آمار مدارس خارج شده‌است.

کاظمی با تأکید بر اینکه برای رفع چالش‌های موجود، نیازمند تصمیم گیری‌های متقّن و به موقع و تشریح اقدامات در میدان هستیم، تصریح کرد: پی‌گیری تحصیل دانش آموزان بازمانده از آموزش اگر چه یک نفر باشد در کنار تکلیفی که برای ما مشخص شده اقدامی خداپسندانه و انسانی است؛ بنابراین شایسته است خارج از وظایف اداری به آن نگاه کنیم.

وزیر آموزش و پرورش بر اجباری بودن امر آموزش در دیگر کشور‌ها اشاره کرد و افزود: در بسیاری از کشور‌ها آموزش و تحصیل دانش آموزان و الزام والدین به این موضوع یک قانون است و تخطی از آن جرم محسوب می‌شود، اما این قوانین در کشور ما دچار کاستی‌هایی است که انتظار می‌رود با کمک دستگاه قضا مرتفع شود.

وی ادامه داد: قوانین موجود در کشور برای الزام به آموزش کافی نیست و نیازمند لوایح جدید در این حوزه هستیم.

تحصیل و آموزش حق دانش آموزان بازمانده از تحصیل است

کاظمی با بیان اینکه باتوجه به وضعیت و موقعیت هر دانش آموز باید برنامه درسی ویژه‌ای نوشته شود، گفت: در حوزه آموزش برای دانش آموزان بازمانده از تحصیل، باید برنامه‌های جدید آموزشی تدوین شود؛ به طوری که این فرزندان حتماً از فرصت‌های آموزش متناسب با موقعیت و بدون الزام حضور در کلاس بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: برای آموزش به دانش آموزان بازمانده از تحصیل تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست و از هیچ اقدامی فروگذار نخواهیم کرد.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه افزود: تعهد ما تلاش مضاعف، با شعار عشق ورزیدن به دانش آموز است، تا وی از آموزش محروم نشود.

وجود یک دانش آموز بازمانده از تحصیل هم قابل پذیرش نیست

کاظمی افزود: وجود یک دانش آموز بازمانده از تحصیل هم قابل پذیرش نیست، زیرا تحصیل و آموزش حق تمامی دانش آموزان کشورمان است و این تکلیف بر عهده ماست.

وی افزود: معتقدم که وجود هر دانش آموز به چرخه آموزش می‌تواند از بروز آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کند و ارتقای جامعه را فراهم کند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش حقّ طبیعی افراد محروم از تحصیل است، لذا ما تلاش می‌کنیم آنها به کلاس‌های درس بازگردند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->