اهدای عضو جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) نقش مایعات و لبنیات در افزایش میزان شیر مادر تکنیک صحیح مسواک زدن برای کودکان افشای شوک‌آور ۱۳۰۰ پرونده طلاق صوری؛ توافق‌های پنهان برای فرار از قانون مصدومیت ۱۲ زائر اربعین در پی واژگونی خودرو عراق (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) جان باختن بیش از ۳۰۰ نفر بر اثر بارندگی و سیل در پاکستان (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) غفلت از ظرفیت‌های گردشگری شرق ایران؛ فرصت‌های نهفته بدون شبکه حمل‌ونقل اشتباه‌های رایج مردان در زندگی مشترک | این مریخی‌های حرص درآور شوک خیانت مالی: وقتی ورشکستگی، روان را می‌بلعد! + راه‌های درمان آخرین مهلت تعیین گروه آزمایشی برای انتخاب رشته نوبت دوم کنکور، فردا (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) از فرزندخواندگی بدون ثبت قانون تا کودک‌آزاری ۱۲ ساله! | سرنوشت پسرک در دستان مادرخوانده روان‌پریش نتایج آزمون دکتری ۱۴۰۴ اواخر شهریور اعلام می‌شود + آمار داوطلبان سهم ۳ استان خراسان از دارو‌های کشور؛ فقط ۹ درصد برنامه‌های جبرانی مدارس برای دانش آموزان بازمانده از تحصیل در سال ۱۴۰۴ تغذیه و مراقبت کودکان مبتلا به آلرژی تابستانی ارزآوری ۲۴۰ میلیون دلاری با ورود ۳۰۰ هزار گردشگر مصری به ایران دستگیری سارق یکی از بیمارستان‌های مشهد | وضعیت دزد  بیمارستان، اورژانسی شد امتناع از ثبت نام دانش آموزان در مدارس دولتی، تخلف است چگونه با وجود استعداد چاقی، وزن کم کنیم؟ اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز منتشر شد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) «پچ‌های ضدخماری» فاقد پشتوانه علمی و تهدیدی برای سلامت است ناکامی بیمه‌ها در تأمین درمان بازنشستگان تأمین اجتماعی تزریق واکسن آنفلوانزا برای چه افرادی ضروری است؟ آمادگی کامل اورژانس ۱۱۵ مشهد برای خدمت‌رسانی ویژه در دهه پایانی ماه صفر اهدای عضو نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) ابلاغ بخشنامه دولت برای واریز باقی‌مانده پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۱۴۰۳ دستگیری قاتل فراری جنایت مسلحانه مشهد پس از ۶ ماه تعقیب در اسلام‌شهر انهدام باند حرفه‌ای کیف‌قاپی گردشگران خارجی در مشهد + جزئیات جزئیات جدید از پرونده قتل خونین شیدای ۱۵ ساله در بابل
سرخط خبرها

ارتباط مرگ و میر با مصرف کَره و روغن‌های گیاهی

  • کد خبر: ۳۲۰۹۸۸
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۶
ارتباط مرگ و میر با مصرف کَره و روغن‌های گیاهی
مطالعه‌ای جدید از ارتباط مصرف زیاد کره با افزایش نرخ مرگ‌ومیر خبر می‌دهد، در حالی که متخصصان با تحلیل داده‌های مربوط به بیش از ۲۰۰ هزار بزرگسال دریافته‌اند استفاده از روغن‌های گیاهی به جای کره، نرخ مرگ‌ومیر را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج این مطالعه جدید در مجله تخصصی متخصصان داخلی انجمن پزشکی آمریکا، جاما (JAMA Internal Medicine) منتشر شده است. بنابر نتایج چندین مطالعه دیگر هم استفاده از روغن‌های گیاهی برای سلامت به‌ویژه سلامت قلب و عروق، بسیار مفید است.

«استفانی شیف»، متخصص تغذیه در بیمارستان هانتینگتون نورث‌ول هلث گفت که چرا کره «مضر» است. طبق شواهد به‌دست‌آمده کره، کلسترول «ال‌دی‌ال» (LDL) یعنی لیپوپروتئین با چگالی کم در بدن را افزایش می‌دهد که می‌تواند شریان‌ها را مسدود کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. کره همچنین حاوی چربی‌های اشباع‌شده است که معمولا در دمای معمولی جامدند و در محصولاتی مانند کره، روغن نارگیل، پنیر و خامه وجود دارند.

در مقابل، روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون و روغن آووکادو از چربی‌های تک غیراشباع که با کاهش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است، سرشارند. آنها همچنین اسید‌های چرب امگا ۳ ضدالتهابی دارند.

این متخصص تغذیه می‌گوید: من از روغن زیتون برای سس سالاد، تفت دادن غذا‌ها و گاهی در پخت‌وپز استفاده می‌کنم. این روغن فنول‌های گیاهی دارد، ترکیباتی که مانند آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند، مانع آسیب سلولی می‌شوند و خطر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهند. به گفته او، روغن آووکادو سرشار از آنتی‌اکسیدان و بی‌طعم است و در مقایسه با روغن زیتون در برابر دمای بالا مقاوم است.

به گزارش ایندیپندنت، او توصیه می‌کند: فقط از روغن زیتون و روغن آووکادو تصفیه‌نشده استفاده کنید. آنها سالم‌ترند و بیش از روغن‌های فراوری‌شده و تصفیه‌شده ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان دارند. شیف با آگاهی از بدنام‌شدن روغن دانه‌ها مانند روغن دانه پنبه، روغن دانه انگور و روغن سویا در میان مردم و سروصدای رسانه‌های اجتماعی در مورد آنها، می‌گوید: مشکل روغن دانه‌ها نسبت بالای چربی امگا ۶ به امگا ۳ است. نسبت سالم امگا ۶ به امگا ۳ (حدود چهار به یک) به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند، در حالی‌که سطح بالای امگا ۶ به امگا ۳ التهاب را افزایش می‌دهد.

او می‌گوید: مشکل این است که ما مقدار زیادی از روغن دانه‌ها را از طریق مواد غذایی فوق‌فراوری‌شده دریافت می‌کنیم و روغن‌های موجود در این غذا‌ها اغلب به‌شدت تصفیه و فراوری می‌شوند. به همین دلیل اگر می‌خواهید با این روغن آشپزی کنید، روغن دانه‌ای را تهیه کنید که به‌شکل سرد فشرده شده است.

به باور او، این روغن‌ها اگر به‌شکل متعادل و در ترکیب صحیح با چربی‌های امگا ۳ مصرف شوند، بخشی از رژیم غذایی سالم به شمار می‌آیند.

در نهایت اگر واقعا نمی‌توانید بدون کره زندگی کنید، سراغ محصولاتی بروید که از دام‌هایی به دست می‌آیند که در مراتع طبیعی پرورش می‌یابند، زیرا این نوع کره چربی‌های اشباع کمتر، چربی‌های سالم بیشتر و همچنین ویتامین کا۲ بیشتری دارد و به بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.

شیف البته تاکید می‌کند مقصودش این نیست که کره بسیار خطرناک است، به همین دلیل است که توصیه می‌کند کره‌هایی را مصرف کنیم که از دام‌های مراتع به‌دست می‌آیند و البته تاکید می‌کند که بهتر است کم مصرف کنید، از روغن زیتون و آووکادو بهره ببرید و از روغن‌های تصفیه‌شده دانه‌ها و غذا‌های فوق‌فراوری‌شده پرهیز کنید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->