عوارض خطرناک بیماری باکتریایی که شبیه سرماخوردگی است از حرم تا کوهسنگی، مشهد نقطه تلاقی زیارت و گردشگری | گزارشی از وضعیت صنعت توریسم در مشهدالرضا (ع) دستگیری یک متخلف محیط زیست در تایباد | خسارت ۱۰۰ میلیون ریالی به محیط زیست خراسان رضوی ناشی از نگهداری اجزای حیوانات خانم‌های باردار نیازی به «غذای دو نفره» ندارند صدور حکم حبس و اعدام برای اعضای شبکه چهار نفره موساد کارایی واکسن آنفولانزا بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است حفر چاه چه زمانی جرم محسوب می‌شود و مجازات آن چیست؟ با منافذ باز پوست چه کنیم؟ | این منافذ به طور قطعی درمان می‌شوند؟ معاون وزیر راه و شهرسازی: پروژه قطار حومه‌ای مشهد - گلبهار مسیر سفر را بیش از یک ساعت کوتاه می‌کند هوای امروز مشهد باز هم «ناسالم برای گروه‌های حساس» (شنبه، ۵ مهر ۱۴۰۴) چگونگی توزیع شیر در مدارس | مناطق محروم در اولویت دریافت شیر مدرسه اسامی محصولات آرایشی غیر مجاز منتشر شد (۵ مهر ۱۴۰۴) آتش‌سوزی کنترل‌شده در فرودگاه مشهد تا ساعاتی دیگر | مردم نگران مشاهده دود نباشند (۵ مهر ۱۴۰۴) فاش شد: قتل خونین پیرزن سبزواری به دست داماد سنگدل طمعکار تله‌های مخفی اعتیاد در خوابگاه‌های دانشجویی هشدار نماینده وزیر بهداشت در شورای عالی سازمان نظام پرستاری: تربیت پرستاران در مراکز غیر استاندارد به سلامت مردم آسیب می‌زند تصادف مرگبار پراید با تریلی ترک در کمربندی سبزوار + تصاویر سازمان دامپزشکی کشور: گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان وارد بازار نشده است رئیس قوه‌قضائیه دستورالعمل پیگیری پرونده‌های کثیرالشاکی ملی را صادر کرد تلف شدن ۲ قلاده خرس قهوه‌ای بر اثر اصابت گلوله در آمل بلاگر وکیل‌نما بازداشت شد (۴ مهر ۱۴۰۴) تردد در آزادراه تهران- شمال و محور چالوس ممنوع شد (۴ مهر ۱۴۰۴) حرکت قطار‌ها از مشهد با تاخیر انجام می‌شود (۳ مهر ۱۴۰۴) مهار آتش سوزی در بازارچه مرزی دوغارون خراسان رضوی (۳ مهر ۱۴۰۴) وزیر نیرو: پاییز بسیار سختی را از نظر شرایط آبی در پیش خواهیم داشت چگونه با هوس شیرینی مقابله کنیم؟ آیا میل زیاد به شیرینی خطرناک است؟ خوراکی ناسالم در زنگ تفریح ممنوع سخنگوی پلیس: بیش از ۳۶ هزار و ۶۴۸ دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شد رعایت بهداشت دهان و تغذیه سالم، کلید پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان
سرخط خبرها

ارتباط مرگ و میر با مصرف کَره و روغن‌های گیاهی

  • کد خبر: ۳۲۰۹۸۸
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۶
ارتباط مرگ و میر با مصرف کَره و روغن‌های گیاهی
مطالعه‌ای جدید از ارتباط مصرف زیاد کره با افزایش نرخ مرگ‌ومیر خبر می‌دهد، در حالی که متخصصان با تحلیل داده‌های مربوط به بیش از ۲۰۰ هزار بزرگسال دریافته‌اند استفاده از روغن‌های گیاهی به جای کره، نرخ مرگ‌ومیر را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج این مطالعه جدید در مجله تخصصی متخصصان داخلی انجمن پزشکی آمریکا، جاما (JAMA Internal Medicine) منتشر شده است. بنابر نتایج چندین مطالعه دیگر هم استفاده از روغن‌های گیاهی برای سلامت به‌ویژه سلامت قلب و عروق، بسیار مفید است.

«استفانی شیف»، متخصص تغذیه در بیمارستان هانتینگتون نورث‌ول هلث گفت که چرا کره «مضر» است. طبق شواهد به‌دست‌آمده کره، کلسترول «ال‌دی‌ال» (LDL) یعنی لیپوپروتئین با چگالی کم در بدن را افزایش می‌دهد که می‌تواند شریان‌ها را مسدود کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. کره همچنین حاوی چربی‌های اشباع‌شده است که معمولا در دمای معمولی جامدند و در محصولاتی مانند کره، روغن نارگیل، پنیر و خامه وجود دارند.

در مقابل، روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون و روغن آووکادو از چربی‌های تک غیراشباع که با کاهش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است، سرشارند. آنها همچنین اسید‌های چرب امگا ۳ ضدالتهابی دارند.

این متخصص تغذیه می‌گوید: من از روغن زیتون برای سس سالاد، تفت دادن غذا‌ها و گاهی در پخت‌وپز استفاده می‌کنم. این روغن فنول‌های گیاهی دارد، ترکیباتی که مانند آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند، مانع آسیب سلولی می‌شوند و خطر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهند. به گفته او، روغن آووکادو سرشار از آنتی‌اکسیدان و بی‌طعم است و در مقایسه با روغن زیتون در برابر دمای بالا مقاوم است.

به گزارش ایندیپندنت، او توصیه می‌کند: فقط از روغن زیتون و روغن آووکادو تصفیه‌نشده استفاده کنید. آنها سالم‌ترند و بیش از روغن‌های فراوری‌شده و تصفیه‌شده ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان دارند. شیف با آگاهی از بدنام‌شدن روغن دانه‌ها مانند روغن دانه پنبه، روغن دانه انگور و روغن سویا در میان مردم و سروصدای رسانه‌های اجتماعی در مورد آنها، می‌گوید: مشکل روغن دانه‌ها نسبت بالای چربی امگا ۶ به امگا ۳ است. نسبت سالم امگا ۶ به امگا ۳ (حدود چهار به یک) به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند، در حالی‌که سطح بالای امگا ۶ به امگا ۳ التهاب را افزایش می‌دهد.

او می‌گوید: مشکل این است که ما مقدار زیادی از روغن دانه‌ها را از طریق مواد غذایی فوق‌فراوری‌شده دریافت می‌کنیم و روغن‌های موجود در این غذا‌ها اغلب به‌شدت تصفیه و فراوری می‌شوند. به همین دلیل اگر می‌خواهید با این روغن آشپزی کنید، روغن دانه‌ای را تهیه کنید که به‌شکل سرد فشرده شده است.

به باور او، این روغن‌ها اگر به‌شکل متعادل و در ترکیب صحیح با چربی‌های امگا ۳ مصرف شوند، بخشی از رژیم غذایی سالم به شمار می‌آیند.

در نهایت اگر واقعا نمی‌توانید بدون کره زندگی کنید، سراغ محصولاتی بروید که از دام‌هایی به دست می‌آیند که در مراتع طبیعی پرورش می‌یابند، زیرا این نوع کره چربی‌های اشباع کمتر، چربی‌های سالم بیشتر و همچنین ویتامین کا۲ بیشتری دارد و به بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.

شیف البته تاکید می‌کند مقصودش این نیست که کره بسیار خطرناک است، به همین دلیل است که توصیه می‌کند کره‌هایی را مصرف کنیم که از دام‌های مراتع به‌دست می‌آیند و البته تاکید می‌کند که بهتر است کم مصرف کنید، از روغن زیتون و آووکادو بهره ببرید و از روغن‌های تصفیه‌شده دانه‌ها و غذا‌های فوق‌فراوری‌شده پرهیز کنید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->