نماد ایران‌خودرو در بورس، پس از اعلام قیمت‌های جدید تعلیق شد + جزئیات افت قیمت دلار در مشهد (۲۷ مهر ۱۴۰۴) کرمان‌موتور قیمت ۵ محصول خود را بار دیگر گران کرد (۲۷ مهر ۱۴۰۴) + جدول ایران خودرو قیمت جدید محصولات خود را اعلام کرد (۲۷ مهرماه ۱۴۰۴) چه چیزی در عراق گران است؟ کاهش قیمت مرغ در مشهد (۲۷ مهر ۱۴۰۴) | گوشت و تخم‌مرغ امروز چقدر قیمت دارند؟ ۷ مدیر ارشد بانکی مشمول دستور بازنشستگی وزیر اقتصاد شدند + اسامی مدیران ارز کالا‌های اساسی تا پایان امسال باقی می‌ماند مطالبات معوق بانک‌ها در خراسان رضوی به ۳۳ همت رسیده است ذخایر طلای بانک مرکزی افزایش یافت برداشت محصول پنبه از سطح مزارع خراسان رضوی آغاز شد (۲۷ مهرماه ۱۴۰۴) آخرین فرصت استفاده از مرحله چهارم کالابرگ الکترونیکی اعلام شد قیمت طلا در مشهد رشد کرد (۲۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۷ مهر ۱۴۰۴) | پیاز و سیب‌زمینی کیلویی چند؟ کاهش قیمت دینار عراق در مشهد (۲۷ مهر ۱۴۰۴) | درهم امارات، ریال سعودی و افغانی افغانستان چند؟ آیا سقوط اونس جهانی طلا، زمینه‌ساز صعود بیت‌کوین خواهد بود؟ نگاهی به بازار‌های طلا، دلار، بیت‌کوین و سهام جهان (۲۷ مهرماه ۱۴۰۴) توزیع مرغ گرم ارزان‌تر از نرخ وزارت کشاورزی در میادین میوه و تره‌بار پیش‌بینی بورس یکشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار شنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۴ آیا اقلام چینی در بازار، همگی قاچاق هستند؟ | واکنش رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی خراسان رضوی به یک مصاحبه جنجالی پیش‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۴ تولید ۷۵ درصد زعفران ایران در خراسان رضوی | دانشنامه ملی زعفران در مشهد تألیف می‌شود مطالبات گندمکاران تا ۲۲ مهر پرداخت می‌شود (مهرماه ۱۴۰۴) دلار در مشهد به کانال ۱۰۵ هزار تومان سقوط کرد (۲۶ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ مهر ۱۴۰۴) | هایما ۷X چند؟ رشد یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۲۶ مهر ۱۴۰۴) + جدول گل تازه زعفران امروز کیلویی چند؟ (۲۶ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رشد مشاغل رسمی زنان با افزایش مشاغل غیررسمی مردان

  • کد خبر: ۳۲۱۰۳۰
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸
رشد مشاغل رسمی زنان با افزایش مشاغل غیررسمی مردان
چرا با افزایش مشاغل غیررسمی در کارگران مرد شاهد افزایش مشاغل رسمی در کارگران زن هستیم؟ پاسخ این است که حداقل دستمزد کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد، همین موضوع باعث رشد مشاغل غیررسمی در مردان و اشتغال رسمی زنان به عنوان کمک خرج شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، سمیه گلپور، با اشاره به افزایش مشاغل رسمی زنان همزمان با افزایش مشاغل غیر رسمی مردان گفت: از آنجایی که حداقل دستمزد بسیار کم و جوابگوی هزینه‌های خانوار نیست، جمعیت زنانی که جایگزین مردان در کارخانه‌های شده‌اند افزایش یافته است و این به معنی این است که زنان کمک هزینه مردان در هزینه‌های زندگی هستند.

 وی ادامه داد: هر چند عدم انطباق حداقل دستمزد در سال‌های اخیر یعنی پدیده سرکوب مزدی، کارگران مرد را برای تامین حداقل‌های معاش متناسب با افزایش تورم کنترل نشده به سمت ترک مشاغل رسمی در کارخانه‌ها و... گسیل داده است و آمار آنان را در اشتغال غیر رسمی چندین برابر کرده است ولی میدان مشاغل رسمی کارگری را برای زنان جویای کار که حاضرند با حداقل ناعادلانه مزد در کارخانه‌ها اشتغال داشته باشند را به طرز عجیبی بالا برده استکه این یک آسیب جدی برای جامعه کارگری است.

رئیس هیئت‌مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران اظهار داشت: کارفرمایان در جبران مهاجرت نیروی کار مرد از مشاغل رسمی به سوی مشاغل غیر رسمی به جذب و استخدام نیروی کار زنان روز آورده‌اند زنان کارگری که علیرغم نیاز‌های شدید معیشتی اولویشان امنیت فضای شغلی برای اشتغال زنان می‌باشد تا در محیطی رسمی‌تر که آسیب‌های اجتماعی کمتری دارد اشتغال داشته باشند حتی اگر حقوق مکفی نباشد.

 وی افزود:بر همگان روشن است که دیگر با حقوق یکنفر چرخ‌های سنگین تامین معیشت خانواده نمی‌چرخد و لذا زنان دوشادوش مردان آستین‌ها را بالا زده‌اند تا کمک خرج همسران و پدرانشان باشند، کمک خرج، در اصطلاح رایج زنان کارگری که همسرانشان در مشاغل غیر رسمی با همه مشقات آن ماهیانه حداقل سی میلیون تومان از راه جمع آوری ضایعات و تاکسی‌های اینترنتی و ده‌ها شغل غیررسمی دیگر کسب درآمد می‌کنند حقوق ۷ تا ۱۰ میلیونی زنان کارگر در کارخانه‌ها تبدیل به کمک خرج خانوار شده است. این امر یعنی افزایش حضور زنان کارگر در کارخانه‌ها با حقوقی پایین‌تر از سبد معیشت و نرخ تورم که بعلت شرایط بد اقتصادی کارگر زن را وادار به اشتعال با مزد ناعادلانه می‌کند از سویی دیگر به منزله افزایش امنیت کارفرمایان از اعتراضات کارگری می‌باشد.

رئیس هیئت‌مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران بیان کرد: کارگران زن بنا به شرایط فرهنگی و اجتماعی و سازگاری بالا بخاطر حفظ دریافت همین حداقل حقوق کمتر از وضع موجود رسمی یا غیر رسمی شکایت می‌کنند و لذا برای حفط امنیت کارفرمایان هم که شده جذب این نیرو‌های کارآمد، آبرومند، در مضیقه مالی قرار گرفته و خالی از لطف نخواهد بود.

وی گفت: فارغ از اینکه حقیقتاً چه تعداد از کارگاه‌ها و کارخانه‌ها با رعایت ضوابط استخدام کار زنان پایبند هستند و شرایط بارداری، شیردهی، مهد کودک، قوانین تقلیل ساعت کاری و ده‌ها قانون دیگر را رعایت می‌کنند و اساساً مگر وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی که وظیفه نظارت بر این حوزه را دارد، نیروی کافی برای این نظارت دارد؟

گلپور اظهار داشت: فراموش نکنیم نبود مادران در خانه و حتی بازگشتشان از کارخانه‌ها که با احتساب اضافه کاری بعضاً بعد از پدران اتفاق می‌افتد چه آثار مهلکی بر سلامت و امنیت خانواده‌ها خواهد زد و نبود این عنصر تربیتی در خانواده و بالتبع آثار مخرب آن در جامعه و سپردن امر خطیر تربیت به فضای مجازی آن هم بخاطر تامین معاش خانوار اثرات مهلکی بر نسل آینده و بنیان خانواده‌ها خواهد گذاشت. فارغ از اینکه تعداد زیادی از این کارگران زن اساسا سرپرست خانوار هستند و هم پدر و هم مادرند و همچنین بسیاری دیگر از آنان مجرد هستند و بدلیل همین مساله نیاز به کمک خرجی که نامش حداقل دستمزد هست از اساس فرصت‌های ازدواج و تشکیل خانواده و فرزندآوری را یکی پس از دیگری از دست می‌دهند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->