حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ چند فلسطینی به شهادت رسیدند جهاد اسلامی: سلاح و مقاومت ما، ضامن اصلی اجرای توافق آتش‌بس غزه است سخنگوی دولت: تهران همواره در کنار مردم فلسطین بوده است خلیل الحیه: جنگ غزه پایان یافت | تجلیل از مقاومت مردم غزه عبدالملک الحوثی: اسرائیل خونین‌ترین جنایات عصر حاضر را مرتکب شده است چین ۱۴ شرکت و سازمان آمریکایی و کانادایی را تحریم کرد روسیه: طرفین توافق پایان جنگ در غزه به تعهدات خود عمل کنند وزیر خارجه اسرائیل: قصد از سرگرفتن جنگ در غزه را نداریم ترامپ: به خاورمیانه سفر می‌کنم | با ایران همکاری می‌کنیم ویتکاف و داماد ترامپ وارد سرزمین های اشغالی شدند اردوغان: بر اجرای توافق آتش بس غزه نظارت می‌کنیم | تا تشکیل کشور مستقل فلسطین از پای نخواهیم نشست دستگیری ۳۲ نفر در لبنان به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دفتر نتانیاهو: جایزۀ صلح نوبل را به ترامپ بدهید + عکس پوتین: مسئله هسته‌ای ایران تنها از راه دیپلماسی قابل حل است | درخواست نتانیاهو از روسیه درباره ایران پوتین از علی‌اف عذرخواهی کرد سوءتغذیه شدید بیش از ۵۴,۶۰۰ کودک در غزه بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تلاش‌ها برای توقف نسل‌کشی در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) اسرائیل: آتش‌بس در غزه ۲۴ ساعت پس از تایید، اجرا می‌شود آمریکا ۲۹ نهاد مرتبط با ایران در کشور‌های مختلف را تحریم کرد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) علی آبادی: تکمیل آبرسانی به غرب سمنان انجام می شود آیت‌الله علم‌الهدی: مراسم اعتکاف، حرکت عظیمی در جهت تربیت دینی نسل جوان است ایروان: «کریدور زنگزور» در خاک ارمنستان وجود نداشته و نخواهد داشت آیا ایران با دولت کنونی آمریکا مذاکرات را ادامه خواهد داد؟ رئیس جمهوی لبنان از توافق آتش بس غزه استقبال کرد نتانیاهو آتش بس غزه را زیر سوال برد؛ کابینه تصویب کند، آتش بس را قبول می کنیم اعتبارات دهیاری‌های خراسان رضوی افزایش یافت بررسی عملکرد شرکت‌های پتروشیمی با حضور وزرای نفت و تعاون در مجلس
سرخط خبرها

ایران به طرح پرونده «هواپیمای اوکراینی» در شورای ایکائو واکنش نشان داد

  • کد خبر: ۳۲۲۷۹۷
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
ایران به طرح پرونده «هواپیمای اوکراینی» در شورای ایکائو واکنش نشان داد
مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری اسلامی ایران به رسیدگی شکلی ایکائو به دعوای مطرح‌شده از سوی دولت‌های کانادا، سوئد، اوکراین و انگلستان نسبت به ایران در پرونده «هواپیمای اوکراینی»، واکنش نشان داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ شورای ایکائو (سازمان هوانوردی کشوری بین‌المللی) در قالب یک رسیدگی شکلی در دعوای مطرح‌شده از سوی دولت‌های کانادا، سوئد، اوکراین و انگلستان نسبت به دولت جمهوری اسلامی ایران در پرونده مربوط به سانحه هواپیمای اوکراینی، با عدم تأیید اعتراضات مقدماتی، صرفا صلاحیت خود را اعلام کرد.

مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری اسلامی ایران در این خصوص موارد زیر را اعلام می‌کند:

۱ـ جمهوری اسلامی ایران ایران یاد و خاطره جانباختگان هواپیمای PS752 که اکثراً از فرزندان این مرز و بوم بودند را گرامی داشته و همواره خود را داغدار این سانحه می‌داند.

۲- در خصوص طرح موضوع سانحه هواپیمای اوکراینی در شورای ایکائو یادآور می‌شود که دولت‌های فوق با نادیده گرفتن حسن نیت و شفافیت دولت ج.ا.ایران در رسیدگی مسئولانه به این سانحه، این موضوع را نزد شواری ایکائو مطرح نمودند. این در حالی است که دولت ج.ا.ایران در همان روزهای نخستین و بلافاصله اقدام به تنظیم گزارش فنی مربوطه (با مشارکت کارشناسانی ازجمله از طرف کشورهای فوق و ارائه آن گزارش به همه کشورهای ذیربط و سازمان بین‌المللی هوانوردی کشوری) نموده و حمایت از خانواده‌های محترم جان‌باختگان و دلجویی از این عزیزان در چارچوب استانداردهای بین‌المللی قابل اعمال و حتی فراتر از تعهدات بین‌المللی را با جدیت و حساسیت در دستور کار قرار داد و ضمن برخی اقدامات جبرانی، مبادرت به محاکمه مقصران سانحه در محاکم  قضایی داخلی نمود.

۳ـ جمهوری ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ به دلیل عدم رعایت پیش‌شرط مذاکره قبل از ارجاع اختلاف به شورای ایکائو، نسبت به صلاحیت شورا و مسموع نبودن دادخواست خواهان اعتراض کرد و از شورا خواست که دادخواست چهار کشور را رد کند.

۴ـ تصمیم این شورا دائر بر احراز صلاحیت خود برای رسیدگی به ادعای نقض کنوانسیون شیکاگو توسط چهار کشور صرفاً محدود به مرحله اعتراضات مقدماتی بود.

۵ـ احراز صلاحیت رسیدگی شورای ایکائو نسبت به این قضیه تنها به معنای اعلام امکان بررسی موضوع در این شورا بوده و به‌هیچ‌وجه به معنای اثبات نقض کنوانسیون شیکاگو از سوی کشورمان نیست. مسئله ادعای نقض کنوانسیون شیکاگو موضوع مرحله رسیدگی ماهوی است که در ادامه باید توسط این شورا انجام شود.

۶ـ بدیهی است مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی در مرحله رسیدگی ماهوی، تمام امکانات حقوقی بین‌المللی را در جهت دفاع از حقوق دولت جمهوری اسلامی ایران بکار خواهد برد.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->