آیت‌الله علم‌الهدی: آمریکا هیچ‌گاه به دنبال دوستی با ایران نیست| عبرت دشمنی آمریکا با ایران باید به نسل‌ها بعد منتقل شود پشت پرده لغو دیدار ترامپ و پوتین در بوداپست چه بود؟ ثبت ۹ آذر به عنوان روز ملی جزایر سه‌گانه در تقویم رسمی کشور سقوط بی‌سابقه محبوبیت مکرون در فرانسه جزئیاتی جدید از پیشنهاد آمریکا به حماس حمله پهپاد اسرائیلی به یک موتورسیکلت در جنوب لبنان (۹ آبان ۱۴۰۴) انصارالله: به یک جنایتکار اجازه تهدید یمن را نمی‌دهیم ۱۳۰ پهپاد اوکراینی فقط در یک شب سرنگون شدند (۹ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۱۰ هزار نظامی صهیونیست در جنگ غزه کشته و زخمی شدند ترامپ به دموکرات‌ها حمله کرد ادعای آمریکا درباره توافقنامه چارچوب دفاعی ۱۰ ساله با هند یک بالگرد در مزرعه‌ای در شمال انگلیس سقوط کرد (۹ آبان ۱۴۰۴) رسوایی خاندان ویندزور به اوج رسید؛ اندرو از سلطنت خلع شد پایان مذاکرات افغانستان و پاکستان در استانبول با توافق بر ادامه آتش‌بس واکنش عراقچی به دستور ترامپ مبنی بر از سرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای در آمریکا اتحاد کم سابقه ارتش لبنان و حزب‌الله در برابر رژیم اسرائیل جنجال تازه در اسرائیل؛ نامزدی پسر نتانیاهو برای سمت هم‌رتبه وزیر دیدار نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن با معاون سیاسی وزارت امور خارجه برگزاری یازدهمین نشست کمیته مشورت‌های راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در مسقط هکرها اسناد سری شرکت اسرائیلی را به فروش گذاشتند سردار سلیمانی: دشمن از روز اول جنگ ۱۲ روزه طعم شکست را چشید تظاهرات گسترده حریدی‌ها در قدس با شعار سربازی نمی‌رویم | پرچم اسرائیل در آتش + فیلم و عکس (۸ آبان ۱۴۰۴) نگرانی اتحادیه اروپا از آزمایش اژدر هسته‌ای روسیه یک فلسطینی با خودرو به پلیس رژیم صهیونیستی حمله کرد جسد دو اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ تحویل خواهد شد حملات پهپادی اسرائیل به لبنان + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) برطرف‌کردن مشکل کشف‌رود نیاز به نگاه ملی دارد
سرخط خبرها

ایران به طرح پرونده «هواپیمای اوکراینی» در شورای ایکائو واکنش نشان داد

  • کد خبر: ۳۲۲۷۹۷
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
ایران به طرح پرونده «هواپیمای اوکراینی» در شورای ایکائو واکنش نشان داد
مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری اسلامی ایران به رسیدگی شکلی ایکائو به دعوای مطرح‌شده از سوی دولت‌های کانادا، سوئد، اوکراین و انگلستان نسبت به ایران در پرونده «هواپیمای اوکراینی»، واکنش نشان داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ شورای ایکائو (سازمان هوانوردی کشوری بین‌المللی) در قالب یک رسیدگی شکلی در دعوای مطرح‌شده از سوی دولت‌های کانادا، سوئد، اوکراین و انگلستان نسبت به دولت جمهوری اسلامی ایران در پرونده مربوط به سانحه هواپیمای اوکراینی، با عدم تأیید اعتراضات مقدماتی، صرفا صلاحیت خود را اعلام کرد.

مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری اسلامی ایران در این خصوص موارد زیر را اعلام می‌کند:

۱ـ جمهوری اسلامی ایران ایران یاد و خاطره جانباختگان هواپیمای PS752 که اکثراً از فرزندان این مرز و بوم بودند را گرامی داشته و همواره خود را داغدار این سانحه می‌داند.

۲- در خصوص طرح موضوع سانحه هواپیمای اوکراینی در شورای ایکائو یادآور می‌شود که دولت‌های فوق با نادیده گرفتن حسن نیت و شفافیت دولت ج.ا.ایران در رسیدگی مسئولانه به این سانحه، این موضوع را نزد شواری ایکائو مطرح نمودند. این در حالی است که دولت ج.ا.ایران در همان روزهای نخستین و بلافاصله اقدام به تنظیم گزارش فنی مربوطه (با مشارکت کارشناسانی ازجمله از طرف کشورهای فوق و ارائه آن گزارش به همه کشورهای ذیربط و سازمان بین‌المللی هوانوردی کشوری) نموده و حمایت از خانواده‌های محترم جان‌باختگان و دلجویی از این عزیزان در چارچوب استانداردهای بین‌المللی قابل اعمال و حتی فراتر از تعهدات بین‌المللی را با جدیت و حساسیت در دستور کار قرار داد و ضمن برخی اقدامات جبرانی، مبادرت به محاکمه مقصران سانحه در محاکم  قضایی داخلی نمود.

۳ـ جمهوری ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ به دلیل عدم رعایت پیش‌شرط مذاکره قبل از ارجاع اختلاف به شورای ایکائو، نسبت به صلاحیت شورا و مسموع نبودن دادخواست خواهان اعتراض کرد و از شورا خواست که دادخواست چهار کشور را رد کند.

۴ـ تصمیم این شورا دائر بر احراز صلاحیت خود برای رسیدگی به ادعای نقض کنوانسیون شیکاگو توسط چهار کشور صرفاً محدود به مرحله اعتراضات مقدماتی بود.

۵ـ احراز صلاحیت رسیدگی شورای ایکائو نسبت به این قضیه تنها به معنای اعلام امکان بررسی موضوع در این شورا بوده و به‌هیچ‌وجه به معنای اثبات نقض کنوانسیون شیکاگو از سوی کشورمان نیست. مسئله ادعای نقض کنوانسیون شیکاگو موضوع مرحله رسیدگی ماهوی است که در ادامه باید توسط این شورا انجام شود.

۶ـ بدیهی است مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی در مرحله رسیدگی ماهوی، تمام امکانات حقوقی بین‌المللی را در جهت دفاع از حقوق دولت جمهوری اسلامی ایران بکار خواهد برد.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->