متوقف شدن نشست خبری ترامپ هنگام تکرار ادعاهای تهدیدآمیز علیه ایران+فیلم مقدمه‌چینی ترامپ برای اخراج رئیس بانک مرکزی آمریکا واکنش سخنگوی کاخ کرملین به پیام رهبر معظم انقلاب به پوتین جزئیات گفت‌وگو ۳ساعته عراقچی و لاوروف در مسکو دستور اخراج جدید آمریکا به پناهجویان افغان ویتکاف: هدف ما حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران است آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را به مذاکره شرطی نکنیم | ارتش انقلابی محور اقتدار نظام است امیر سرتیپ امان‌اللهی: تجهیزات مورد نیاز یگان‌های مسلح با تکیه بر توانمندی داخلی تأمین می‌شود لاوروف: با ایران در موضوع برجام موضع یکسانی داریم فرمانده لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه(ع): نیروهای مسلح آمادگی لازم برای مقابله با هر تهدید را دارند وزیر اطلاعات: در جریان مذاکره باید از خوش‌بینی‌ها و بدبینی‌های افراطی پرهیز کنیم دیدار اسرائیلی‌ها در پاریس با ویتکاف استاندار خراسان رضوی: ارتش جمهوری اسلامی ایران، ارتشی مستقل، مقتدر، مردمی و متعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی است زائر ایرانی بازداشت شده در عربستان آزاد شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم به هلاکت رسید (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بمباران بندر نفتی رأس عیسی در یمن ۳۸ شهید و ده‌ها زخمی برجای گذاشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی: شنبه باجدیت در مذاکرات حاضر می‌شویم پزشکیان در مراسم رژه روز ارتش: باوجود ارتش، باقدرت مواضع خود را بیان می‌کنیم برگزاری مراسم رژه روز ارتش با حضور رئیس جمهور + فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) مراسم رژه روز ارتش در مشهد برگزار شد+ فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) + ویدئو در دیدار شاهزاده سعودی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟ | روایت عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گزارش وزیر دفاع عربستان از دیدار با مقامات ایران و سفر به تهران ترامپ: ایران خواستار مذاکره است | من نمی‌خواهم به ایران آسیب بزنم گزارش عراقچی از سفر به روسیه و دیدار با پوتین (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عمان درباره تغییر محل مذاکرات ایران و آمریکا عراقچی پیام رهبر معظم انقلاب را به پوتین رساند+ویدئو
سرخط خبرها

پژمان‌فر خبرداد: اعمال محدودیت در صدور چک برای چک اولی‌ها

  • کد خبر: ۳۲۵۲۶۱
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۳
پژمان‌فر خبرداد: اعمال محدودیت در صدور چک برای چک اولی‌ها
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس از اعمال محدودیت در تعداد برگه چک و سقف مبلغ صدور چک برای چک اولی ها، مشوق برای افراد حقیقی و حقوقی برای بکارگیری از چک الکترونیک به جای کاغذی، صدور پیامک استعلام سوابق چک برگشتی برای دریافت کننده چک، مجرمانه بودن تأمین مبلغ بیش از کسری موجودی برای رفع مسدودی حساب تا ارائه خدمات بانکی منوط به تأیید اطلاعات سکونتگاهی در سامانه املاک و اسکان در جلسه کمیسیون اصل نود خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمان‌فر از نشست کمیسیون اصل نود با حضور معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در خصوص بررسی موضوعات سقف اعتباری دسته چک موضوع ماده ۶ قانون صدور چک، چک الکترونیک موضوع تبصره ماده یک قانون صدور چک، فراهم سازی زیرساخت‌های استعلام سوابق چک برگشتی و تعهدات تسویه نشده، رفع سوء اثر‌های غیرقانونی چک برگشتی، رفع مسدودی حساب با الزام صادرکننده چک برگشتی به تأمین مبلغی بیش از کسری موجودی چک برگشتی و لزوم ارائه خدمات بانکی مشروط به ثبت اطلاعات منزل مسکونی مشتری در سامانه املاک و اسکان خبر داد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در خصوص بررسی موضوع سقف اعتباری دسته چک ادامه داد: کمیسیون اصل نود در این راستا پیشنهادی مطرح کرده مبنی بر اینکه در مورد افرادی که برای نخستین بار دسته چک دریافت می‌کنند - از آنجایی که در خصوص ارزیابی عملکرد آنها سوابقی در زمینه بیمه و عملکرد مالی و مالیاتی وجود ندارد و بیشترین تخلفات در صادر شدن چک نیز شکل می‌گیرد - در تعداد برگه‌های چک و همچنین سقف مبلغ صدور چک محدودیت‌هایی وضع شود؛ از این رو مقرر شد تا دو هفته آینده این موضوع از سوی بانک مرکزی مورد ارزیابی قرار گیرد تا طی یک ماه آینده برای این افراد محدودیت مذکور اعمال شود و به این منوال احراز توانمندی آنها در مراحل بعدی امکان پذیر می‌شود.

وی با اشاره به بررسی موضوع چک الکترونیک در کمیسیون اصل نود نیز اضافه کرد: در این راستا مشکلاتی وجود داشت؛ از این رو مقرر شد تا میزان چک‌های پاس شده و همچنین چک‌ها برگشتی اعلام شود و سازمان امور مالیاتی نیز برای افراد حقیقی که از چک‌های الکترونیک استفاده می‌کنند، مشوق‌هایی در نظر گیرد به این شکل که در قسط‌بندی برای چک‌های کاغذی ۱۰ قسط و برای چک‌های الکترونیک ۱۵ قسط در نظر گرفته شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس دوازدهم افزود: طبق برنامه هفتم توسعه باید چک‌های الکترونیک جایگزین چک‌های کاغذی می‌شد و از آنجا که در سال سوم برنامه قرار داریم بنابراین باید از مشوق‌هایی برای مردم در راستای بکارگیری چک‌های الکترونیک استفاده کنیم از این رو نسبت به افراد حقوقی نیز مقرر شد تا یک ماه آینده این موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد و مشکلات در راستای صدور چک اشخاص حقوقی نیز برطرف شود.

پژمان‌فر در خصوص موضوع زیرساخت‌های استعلام سوابق چک برگشتی و چک‌های در راه نیز گفت: طبق گزارش بانک مرکزی ۴ بانک ملی، پاسارگاد، ملت و کشاورزی این کار را انجام داده‌اند و قرار شد تا سایر بانک‌ها نیز زیرساخت‌های استعلام سوابق را برای اشخاص دریافت کننده چک فراهم کنند، به این صورت که برای فرد در زمان دریافت چک پیامکی حاوی سوابق چک برگشتی و در راه ارسال شود.

وی با اشاره به موضوع رفع سوء اثر‌های غیرقانونی چک برگشتی نیز بیان کرد: با هم اندیشی بانک مرکزی و کمیسیون اصل نود در این موضوع مقرر شد تا پیامکی از سوی بانک به ذی نفع متضرر بر اثر برگشت چک ارسال شود تا از این طریق در خصوص سوء اثر چک برگشتی اطلاع رسانی شود. در زمینه هزینه ارسال پیامک نیز مقرر شد تا جلسه‌ای با حضور وزارت ارتباطات برگزار شود و تا یک ماه آینده این مسئله نیز تعیین تکلیف شود.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به بررسی رفع مسدودی حساب با الزام صادرکننده چک برگشتی به تأمین مبلغی بیش از کسری موجودی چک برگشتی نیز گفت: در این موضوع فرد برای تأمین مبلغ چک برگشتی ملزم به تأمین بدهی نه در حد کسری بلکه معادل کل مبلغ می‌شد که اقدام نادرستی بود و چندین بار در قالب بخشنامه ابلاغ و مورد تأکید قرار گرفته شده و به بانک‌ها نیز هشدار داده شده بود. با پیگیری‌های انجام شده پس از این اقدام مجرمانه شناخته شده و با متخلف نیز برخورد مقتضی صورت می‌گیرد همان گونه که چندین نفر از روسای بانک‌هایی که در این موضوع کوتاهی کرده‌اند نیز برکنار شد‌ه‌اند بنابراین مقرر شد تا در مبادی ورودی تمامی شعب بانک‌ها این موضوع به صورت مکتوب قرار گیرد تا مسئول بانک طبق روال پیش بینی شده در قانون تنها ملزم به دریافت مبلغ کسری شود و همچنین مقرر شد تا سامانه‌ای در سایت مرکزی تا یک ماه آینده برای این موضوع لحاظ شود تا مردم نیز شکایات خود در این موضوع را در سامانه ثبت تا به اطلاع بازرسی بانک مرکزی نیز برسد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی درباره وظایف بانک مرکزی نسبت به متقاضیان خدمات صدور چک نیز بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده مقرر شد تا با همکاری بانک مرکزی و سایر بانک‌ها تمامی خدمات بانکی به افراد از قبیل افتتاح حساب، گرفتن تسهیلات، صدور چک و ... منوط به مراجعه به سامانه املاک و اسکان برای تأیید محل سکونتگاه است. این موضوع از مسائلی است که مجلس و کمیسیون اصل نود بر آن اصرار دارند و امیدواریم با کمک دستگاه‌های مختلف این امر محقق شود که در این راستا بانک مرکزی در راستای صدور چک اقدامات خوبی را انجام داده‌اند؛ لذا امیدواریم تعداد باقی مانده افراد نیز با مراجعه به سامانه املاک و اسکان تأییدیه محل سکونتگاه خود را برای دریافت خدمات بانکی انجام دهند.

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->