بال دعا در آسمان نماز پیشرفت فیزیکی ۲۷ درصدی طرح انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی جزئیات مرمت مدرسه «دو‌در» در گفت‌وگو با معاون برنامه‌ریزی و مطالعات سازمان عمران و نگهداری حرم‌مطهر‌ رضوی ضرورت تولید محتوای فاخر دفاع مقدس در فضای مجازی ثبت‌نام طولانی‌ترین کاروان پیاده‌روی اربعین در مشهد آغاز شد آیین اهدای نشان کربلایی کاظم ساروقی بین‌المللی می‌شود تأکید تولیت آستان قدس رضوی بر توجه به معماری اسلامی‌‌ایرانی در اطراف حرم مطهر امام‌رضا(ع) رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: فعالیت اتاق خودروی جانبازان ضروری است ۱۰ هزار و ۳۵۴ زائر از خراسان رضوی به حج تمتع اعزام می‌شوند ویژه‌برنامه «عبدالعظیم حسنی(ع)، سیدالکریم» در حرم مطهر امام‌رضا(ع) برگزار شد شرکت ۴ هزار هیئت مذهبی در مرحله جدید طرح پایش اطلاعات همایش بزرگداشت امامزادگان در سطح استان خراسان رضوی، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود ایران، شناسنامه تمدن جهانی و نقطه تلاقی فرهنگ‌ها است | مشهد در آستانه ورود موج جدید گردشگران بین‌المللی برگزاری سیزدهمین جشنواره سرود رضوی با بودجه ۵ میلیارد تومانی جشنواره سراسری سرود رضوی، فرصتی برای تقویت ساحت‌های تربیتی مشهد میزبان جشنواره ملی سرود رضوی می‌شود اجتماع ۳ هزارنفری دانش آموزان مشهدی برای هم‌دردی با کودکان مظلوم فلسطینی + فیلم تأکید رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی کشور بر راه‌اندازی پایگاه‌های نهج‌البلاغه‌خوانی در مساجد آستان مقدس امام‌حسین(ع) فراخوان «نهمین همایش علمی بین‌المللی زیارت اربعین» را منتشر کرد + جزئیات تبعیض عربستان در دادن سهمیه حج به کشورها
سرخط خبرها

طرح جایگزین زندان با محوریت مساجد در انتظار دستورالعمل جدید

  • کد خبر: ۳۲۶۵۲۰
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲
طرح جایگزین زندان با محوریت مساجد در انتظار دستورالعمل جدید
در طرحی نوآورانه که اجرای آن با مشارکت قوه‌قضائیه و مساجد خراسان رضوی آغاز شد، برخی محکومان به‌جای ورود به زندان، در کنار امامان جماعت و جامعه مسجدی فرصت بازسازی شخصیت خود را یافتند. این طرح که با عنوان «نهاد فرصت» شناخته می‌شود، حالا در انتظار دستورالعملی جدید برای آغاز دوباره است.

به گزارش شهرآرانیوز، در روزگاری که مسائل اجتماعی و قضایی در بطن زندگی مردم جایگاه پررنگ‌تری یافته‌اند، بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و نهاد‌های اجتماعی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای کاهش آسیب‌ها و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان به شمار می‌رود. در این میان، هم‌افزایی نهاد‌های قضایی با مراکز دینی و فرهنگی همچون مساجد، الگویی نوین از تعامل کارآمد برای حل مسائل جامعه ارائه می‌دهد. استان خراسان رضوی در سال‌های اخیر با اجرای طرح‌های مشترک با قوه‌قضائیه، به ویژه برنامه «نهاد فرصت»، گام‌های مهمی در این مسیر برداشته و تجربه‌ای موفق و قابل‌تأمل را رقم زده است. در ادامه این همکاری، برنامه‌ریزی شده است که از ظرفیت مساجد به عنوان مجازات‌های جایگزین استفاده شود.

حجت‌الاسلام امیرحسین احمدنیا، معاون اجرایی و امور مراکز مساجد خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، از تداوم همکاری‌های گسترده این مرکز با دادگستری استان خبر داد و گفت: استان خراسان رضوی از سال ۱۴۰۲ یکی از استان‌های پیشتاز در اجرای طرح‌های مشترک با قوه‌قضائیه به‌ویژه در قالب برنامه‌ای با عنوان «نهاد فرصت» بوده است. این طرح با هدف بهره‌گیری از ظرفیت مساجد در اصلاح رفتار‌های اجتماعی برخی محکومان، با همکاری نزدیک دادگستری استان آغاز شد.

وی افزود: در قالب این طرح، با صلاحدید مقام قضایی، برخی از محکومان با احکام جایگزین حبس به همکاری با مساجد و حضور در برنامه‌های تربیتی ارجاع داده می‌شدند. ارزیابی عملکرد این افراد نیز توسط امام جماعت مسجد انجام می‌گرفت و گزارش آن به مقام قضایی ارائه می‌شد.

به گفته احمدنیا، این طرح تا اواسط سال ۱۴۰۳ ادامه داشت، اما در حال حاضر متوقف شده و مرکز رسیدگی به امور مساجد در انتظار تدوین و ابلاغ دستورالعمل جدید از سوی قوه‌قضائیه برای ادامه این همکاری‌هاست.

معاون امور مساجد خراسان رضوی با اشاره به سایر همکاری‌های موجود با دستگاه قضایی، گفت: طی سال ۱۴۰۳ و از ابتدای امسال تاکنون، ۴۷ میز قضایی با حضور معاونین و مسئولان دادگستری استان در مساجد مختلف مشهد برگزار شده است. این میز‌ها با هدف پاسخگویی به سؤالات قضایی و ارائه مشاوره حقوقی به شهروندان، برگزار می‌شوند و متخصصان قضایی و وکلای موردتأیید دادگستری در آن‌ها حاضر می‌شوند.

احمدنیا همچنین از برگزاری ۱۳۰ میز مشاوره حقوقی رایگان در سطح مساجد استان خبر داد و گفت: این برنامه‌ها هر هفته حداقل در دو نوبت برگزار می‌شود که یکی از آن‌ها به‌صورت ثابت در روز‌های یکشنبه و نوبت دیگر در روز‌های متغیر است. علاقه‌مندان برای اطلاع از برنامه‌ها می‌توانند به کانال مساجد خراسان در پیام‌رسان ایتا یا سایت رسمی مرکز رسیدگی به امور مساجد مراجعه کنند.

وی درخصوص نوع مراجعات مردم به این میز‌ها توضیح داد: موضوعات خانوادگی و دعاوی مرتبط با روابط خانوادگی در صدر مسائل مراجعه‌کنندگان قرار دارد؛ البته هر منطقه از مشهد با توجه به شرایط خاص خود، مسائل متفاوتی دارد، اما موضوع خانواده، موضوعی مشترک در اغلب مراجعات است.

احمدنیا در ادامه از همکاری مستمر با بسیج حقوقدانان و مرکز امور وکلای قوه‌قضائیه در برگزاری این میز‌های مشاوره تشکر کرد و گفت: حضور متخصصان حقوقی در مساجد نقش مهمی در ارتقای آگاهی‌های حقوقی مردم دارد.

وی به فعالیت شورا‌های حل اختلاف مسجدی نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، ۵۲۵ شورای حل اختلاف مسجدمحور در استان فعال هستند که با حکم رسمی دادگستری، امام جماعت به‌عنوان رئیس شعبه و تعدادی از معتمدان محل به‌عنوان اعضا در این شورا‌ها فعالیت می‌کنند. این شورا‌ها نقش مهمی در حل‌وفصل دعاوی محلی دارند و با هدف کاهش مراجعه به محاکم قضایی تشکیل شده‌اند.

احمدنیا تأکید کرد: امیدواریم با ابلاغ دستورالعمل جدید از سوی قوه‌قضائیه و برنامه مجازات جایگزین برای برخی مجرمان، طرح «نهاد فرصت» نیز با ساختاری منسجم‌تر و گسترده‌تر از گذشته، از سر گرفته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->