۱۱ مصدوم بر اثر دو تصادف خودرویی در مشهد و گلبهار (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنایت خونین بر اثر اختلاف خانوادگی | پسر ۱۷ ساله برادرش را به قتل رساند موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر مصرف سوخت و ۹ برابر آلایندگی بیشتری دارند نماینده مجلس تأکید کرد: ضرورت مدیریت آب‌های سطحی و استفاده از روش‌های آبیاری نوین زمین‌های کشاورزی افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعدوبرق شدید در ۴ استان (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند هشدار سازمان حج و زیارت در خصوص کلاهبرداری از زائران سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: ساختار امتحانات نهایی از کنکور ۱۴۰۶ به بعد تغییر نخواهد کرد دستمزد راهنمایان گردشگری در سال ۱۴۰۴ چه میزان است؟ اعلام جزئیات تأثیر سوابق تحصیلی در گروه‌های آزمایشی کنکور تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش: آزمون استخدامی فرهنگیان به‌زودی برگزار می‌شود مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: تراز یک جامعه، تراز معلمش است سرقت ۸ میلیاردی ۴ زن از فروش آجیل و خشکبار انهدام باند سرقت پدرخوانده در مشهد دستگیری جوان گوشی‌قاپ با هوشمندی شهروندان مشهدی قتل فجیع زن ۲۱ساله به‌ دست شوهرش به‌خاطر سوء‌ظن خیانت! ۵ مصدوم بر اثر برخورد خودروی سمند با تپه خاک در نیشابور (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین رژیم غذایی برای در امان ماندن از بیماری‌های قلبی و دیابت میانگین زمان رسیدن امدادگران خراسان‌رضوی به حادثه، کمتر از کشور است اسناد تاریخی پس از ۴۰ سال منع انتشار ندارند مظفری: به ازای هر مدرسه در خراسان رضوی بیش از ۱۷۲ دانش‌آموز وجود دارد ۱۸۶ هزار میلیارد ریال، مشارکت تاریخی خیرین خراسان رضوی در نهضت مدرسه‌سازی آماده باش ستاد مدیریت بحران خراسان رضوی در پی وقوع زلزله‌های استان ۷۵ درصد از پروژه‌های آموزشی استان وارد مرحله عمرانی شد‌ه‌اند | پیشرفت فیزیکی ۵۳۰ مدرسه در خراسان رضوی حمله به رفیق برای چند پک قلیان واکسن HPV ایرانی با دانش بومی وارد بازار شد ثبت ۳۸ هزار چندقلوزایی در سال ۱۴۰۳ حمل پاوربانک در چمدان زائران حج ممنوع شد زنگ خطر تب کریمه کنگو در این شهر ایران به صدا در آمد
سرخط خبرها

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: اعتماد مردم به حقوق‌دانان، سرمایه‌ای ارزشمند است

  • کد خبر: ۳۲۶۵۶۳
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: اعتماد مردم به حقوق‌دانان، سرمایه‌ای ارزشمند است
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی تأکید کرد: اعتماد مردم به جامعه حقوقی یک سرمایه ارزشمند اجتماعی است که باید از آن نگاهبانی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام و المسلمین زرندی در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه با تأکید بر نقش ارزنده جامعه حقوقی در بهبود شرایط اجتماعی از این منظر گفت: نقش جامعه حقوقی در دفاع از حقوق عامه، پیشگیری از جرم و ایجاد صلح و سازش ممتاز و در راستای تحقق مفاد سند تحول قوه قضاییه است.

بر پایه همین گزارش رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در این مراسم با تأکید بر نقش مؤثر جامعه وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده در مسیر تحقق عدالت، گفت: نهاد وکالت هم مبنای حقوقی دارد و هم مبنای شرعی چرا که یکی از مباحث مهم مطرح در فقه، کتاب وکالت است که از ماده توکیل می‌آید، از این رو که به معنی تفویض کردن امور است به این معنی که، کسی که وکیل می‌شود در واقع کار‌ها به او تفویض می‌شود، حال این فرد باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: مهمترین ویژگی این فرد، اعتماد پذیر بودن است یعنی باید بتوان به او اعتماد کرد و امروز شاهدیم که مردم به جامعه حقوقی اعتماد دارند، بنابراین باید به این اعتماد به مثابه یک سرمایه عظیم اجتماعی نگریست و از آن نگاهبانی کرد.

رئیس شورای قضایی خراسان رضوی افزود: در قرآن کریم نیز روی این واژه بسیار تأکید شده و این در حالیست که وکیل عام و علی الاطلاق، ذات باریتعالی است، پس واژه وکالت مقدس است، بدین ترتیب باید به جهت معنوی وکالت به صورت ویژه توجه کنیم و از آن غافل نشویم.

حجت الاسلام و المسلمین زرندی با اشاره به خدمات ارزشمند جامعه حقوقی گفت: جلسه تجلیل از شما عزیزان که همزمان با روز احیا حقوق عامه است این نکته را به ما گوشزد می‌کند که در واقع تأسیس این مرکز خود از موارد احیا حقوق عامه است، چون با اقدامات خوب وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده می‌توان حقوق عامه را احیا کرد و بسط و گسترش داد.

رئیس شورای قضایی خراسان رضوی با اشاره به ویژگی‌هایی که یک وکیل در تراز نظام مقدس اسلامی باید داشته باشد گفت: وکیل در واقع شخصی است که باید بتوان به او اعتماد کرد، بر این اساس باید دارای شایستگی‌هایی باشد، از جمله آنکه آشنا و مسلط به قوانین باشد، همچنین باید نسبت به موضوع پرونده اشراف و تسلط داشته باشد، پس تخصصی کردن امر وکالت بسیار ضروری است.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی افزود: از دیگر مواردی که باید موردتوجه وکلای محترم قرار بگیرد آن است که، پس از پذیرفتن پرونده، در روز دادگاه باید بر تمام مسائل و موضوعات مطروحه تسلط و آگاهی داشته باشد تا بتواند به نحو شایسته خدمت کند چرا که مردم وکلا و جامعه حقوقی را متخصص قانون می‌دانند بر این اساس مورد اعتماد مردم هستند و همانگونه که مردم هنگام بیماری به جامعه پزشکی اعتماد دارند و به پزشک مراجعه میکنند، برای مسائل حقوقی نیز به نهاد وکالت که مورد اعتماد است مراجعه می‌کنند.

حجت الاسلام و المسلمین زرندی گفت: از دیگر مواردی که به وظایف وکالت مربوط می‌شود و در ماده ۷۶ آیین نامه به آن اشاره شده، اهتمام وکیل به تلاش در جهت ایجاد صلح و سازش قبل از طرح دعوا و در حین رسیدگی است چرا که آنچه به جامعه آرامش می‌دهد پیشگیری از اختلاف و دعواست، پس وکلای محترم در ابتدای امر باید نسبت به ایجاد صلح و سازش اهتمام داشته باشم.

رئیس شورای قضایی خراسان رضوی با اشاره به قانون جدید شورا‌های حل اختلاف گفت: در این قانون تنها وظیفه شورا‌های حل اختلاف، صلح و سازش در نظر گرفته شده است و اعلام شده اصحاب دعوی می‌توانند از همان ابتدا بدون مراجعه به سایر مراکز قضایی، مستقیماً به شورا‌های حل اختلاف مراجعه کنند، از سویی مقام ارجاع نیز قبل ارجاع می‌تواند موضوع را به شورای حل اختلاف ارجاع بدهد و پس از ارجاع به شعبه نیز در هر مرحله‌ای مقام رسیدگی کننده حتی تا دیوان عالی کشور می‌تواند پرونده را با هدف ایجاد صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارجاع بدهد که امکان بسیار خوبی است و باید از آن به نحو مطلوب در جهت اصلاح ذات البین بهره برد.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی افزود: از آنجا که موضوع ایجاد صلح و سازش از اهمیت بالایی برای دستگاه قضایی برخوردار است، این امکان فراهم شده تا حتی در مقام اجرا نیز پرونده به شورای حل اختلاف ارسال شود بر این اساس وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده نیز می‌تواند در این فرایند مؤثر باشند.

حجت الاسلام و المسلمین زرندی گفت: از دیگر مواردی که باید مورد توجه وکلای محترم قرار گیرد، دقت در تنظیم وکالتنامه‌ها و نگهداری اسناد و حفظ اسرار موکل است، چرا که مردم شما را محرم اسرار خود می‌دانند و باید اعتماد مردم را پاسداشت.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی خاطر نشان کرد: هم مردم و هم جامعه شریف قضات به نهاد وکالت نیاز دارند و این در حالیست که خداوند متعال بهترین وکیل است.

رئیس شورای قضایی خراسان رضوی با اشاره به توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمنان مردم عزیز ایران گفت: امروز جامعه در شرایط خاصی قرار گرفته و رئیس جمهور منفور آمریکا رسماً در حال تهدید ایران است که باید مذاکره کنیم، هرچند دلایل رسیدن به این نقطه نیز جای بحث دارد چرا که دشمن نیز تا اشاراتی ندیده باشند اینگونه رفتار نمی‌کند و دشمن در این مذاکرات به دنبال خلع سلاح و قطع ارتباط با محور مقاومت و تخریب صنعت هسته‌ای است، اما آنچه به انسان قوت قلب می‌دهد اتکال به خداوند متعال و انتخاب خداوند به عنوان بهترین وکیل است.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در پایان ضمن هشدار به افراد فتنه انگیز گفت: خداوند در قرآن حکیم می‌فرماید: عده‌ای هستند که دل مردم را خالی می‌کنند و مردم را می‌ترسانند و اینگونه عنوان می‌کنند که دشمنان همه جمع شدند و از عاقبت کار بترسید، پس خداوند می‌فرماید: در چنین حالتی مؤمنان واقعی ایمانشان قوی‌تر شده و فقط به خداوند متعال توکل می‌کنند و می‌گویند خداوند متعال ما را بس است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->