سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

جزئیات گفت‌وگو ۳ساعته عراقچی و لاوروف در مسکو

  • کد خبر: ۳۲۷۳۵۴
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۱
جزئیات گفت‌وگو ۳ساعته عراقچی و لاوروف در مسکو
سید عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران که در راس هیاتی دیپلماتیک برای رایزنی با مقام‌های عالی‌رتبه روسیه و تسلیم پیام مکتوب رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور فدراسیون روسیه به مسکو سفر کرده است، ظهر جمعه با سرگئی لاوروف همتای روس خود به مدت حدود سه ساعت دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، وزرای امور خارجه ایران و روسیه در این دیدار در خصوص طیف گسترده‌ای از موضوعات مرتبط با روابط دوجانبه و همچنین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله تحولات منطقه غرب آسیا، وضعیت فلسطین اشغالی، سوریه، لبنان، یمن، افغانستان، دریای خزر، قفقاز و اوکراین و روند گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت‌و‌گو و تبادل نظر کردند.

عراقچی و لاوروف با اشاره به اهمیت انعقاد معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به‌عنوان مهم‌ترین جلوه همکاری میان دو کشور تصریح کردند این معاهده زمینه‌ساز گسترش تعاملات و همکاری‌های راهبردی کشور در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی - تجاری، گردشگری، علمی و آموزشی، دانشگاهی، فرهنگی، رسانه‌ای و نیز روابط مردمی را بیش از پیش ارتقا داده و پس از تصویب در مجالس دو کشور باید اجرای آن به صورت جدی دنبال شود.

طرفین همچنین با ابراز خرسندی از افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور در سال گذشته، بر ضرورت شناسایی ظرفیت‌های گسترده استفاده نشده در دو کشور و بهره‌برداری از آنها تاکید کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان بر اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای روابط دو کشور در راستای منافع متقابل تاکید کرد.

عراقچی همچنین مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را در قبال تحولات فلسطین، سوریه، لبنان و افغانستان تشریح کرد و تصریح نمود: جمهوری اسلامی ایران با دقت روند تحولات در منطقه را رصد می‌کند و بر موضع اصولی خود مبنی بر ضرورت برقراری صلح و ثبات پایدار و حفظ حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشور‌های منطقه به دور از مداخلات مخرب خارجی و به منظور اطمینان از عدم سوء استفاده جریان‌های تروریستی از وضعیت موجود و یا اشغالگری و تجاوز رژیم صهیونیستی پای می‌فشارد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا بر اهمیت مشورت و رایزنی با روسیه تاکید کرد و افزود: روسیه به عنوان عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد که دارای جایگاه همکار شریک راهبردی با ایران است، می‌تواند در این مسیر کمک کننده باشد و ما در این‌خصوص به مشورت‌های خود ادامه خواهیم داد.

وزیر امور خارجه روسیه نیز در این دیدار، روابط خوب روسیه-ایران را در راستای تامین منافع متقابل دو ملت دانست و بر اهمیت معاهده جامع مشارکت راهبردی به‌عنوان مبنایی برای گسترش و تعمیق مناسبات در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، انرژی، فرهنگی و گردشگری تاکید کرد.

سرگئی لاوروف با اشاره به ارتقای روابط دوجانبه به سطح راهبردی، لازم الاجرا شدن موافقتنامه تجارت ازاد بین ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیایی در روز‌های آتی و همکاری دو کشور در دیگر تشکل‌های چندجانبه مثل بریکس و شانگهای را به عنوان زمینه‌های مساعد برای توسعه و تعمیق بیش از پیش روابط دو کشور ذکر کرد و ضرورت تسریع در اجرای طرح‌های همکاری از جمله طرح راه‌آهن رشت-آستارا، همکاری در حوزه انرژی، حمل و نقل و دالان شمال-جنوب را مورد تاکید قرار داد.

لاوروف همچنین با تبیین مواضع روسیه در رابطه با وضعیت فلسطین اشغالی، مخالفت این کشور را با هر طرحی که متضمن کوچاندن اجباری مردم فلسطین باشد اعلام کرد و نسبت به تشدید ناامنی در منطقه به واسطه ادامه قانون‌شکنی‌ها هشدار داد.

وزیر امور خارجه روسیه با تشکر از رویکرد مسئولانه ایران در رابطه با موضوع هسته‌ای، ضمن استقبال از گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران-آمریکا، موضع ایران مبنی بر تمرکز بر موضوع رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و بحث هسته‌ای را منطقی توصیف کرد و آمادگی روسیه را برای هرگونه مساعدت در این روند اعلام نمود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->