خودکفایی در ساخت تجهیزات مکانیکی پالایشگاه گاز در مشهد «مشهد مهربان»؛ هم‌افزایی شهروندان و نهاد‌ها برای بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل اجاره ملک در مشهد ثابت ماند | مبلغ اجاره‌ها مشابه با سال قبل پویش «مشهد مهربان»، گامی مهم برای بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل مشهدی به چرخه آموزش جزئیات برگزاری بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا (فروش پاییزه) مشهد کیفیت هوای شهر مشهد در وضعیت «قابل‌قبول» است (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) جمع‌آوری ماهیانه یک میلیون کیلوگرم ضایعات خشک در مشهد | بیش از ۴۶۶ هزار شهروند مشهدی، مشترک دائمی طرح‌های بازیافت پسماند هستند درباره آخرین فرعی خیابان «دانش ‌غربی» مشهد | کوچه «طاهایی»، از تیمارگر جان تا سازنده انسان رفع گره‌های ترافیکی میدان شهید فهمیده و میدان خیام مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ نمایشگاه ویژه کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی، نماد هم‌افزایی و انتقال فرهنگ ایثار است مشهد در آستانه برگزاری کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی گلایه شهروندان از وضعیت کارگاهی عمرانی در ورودی مشهد | مشکلات عریض و طویل یک تعریض! شهردار مشهدمقدس: مجموعه معراج شهدا به فرهنگسرای ماندگار شهدا تبدیل می‌شود بازگشت ۴۳ دانش‌آموز مشهدی بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش در پویش «بازگشت به تحصیل» ۱۴ بوستان بانوانی که در حال حاضر پذیرای شهروندان مشهدی است + آدرس و ساعت فعالیت پیشتازی شهرداری مشهد در سامان‌دهی انبار‌های ضایعات نسبت به دیگر شهر‌های کشور درباره حریم اختلافی مشهد با طرقبه شاندیز و استیصال مالکان زمین‌ها | مرز اختلافی روی میز دولت معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد: هفته اول مهر، اوج ترافیک شهر مشهد خواهد بود معاون خدمات شهری شهرداری مشهد: تمرکز ما در آستانه مهر ایمن‌سازی و بهسازی محیط بیرونی مدارس است ابلاغ قرارداد تأمین و راه‌اندازی ۶۰ واگن جدید برای خط یک قطار شهری مشهد
سرخط خبرها

شاه‌مقصود‌های فلکه دوم گلشهر

  • کد خبر: ۳۲۷۷۵۶
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۶
شاه‌مقصود‌های فلکه دوم گلشهر
پاساژ مسجد ابوالفضلی، پاساژ بزرگی نیست؛ پانزده، بیست تا مغازه است که جا شده‌اند در زیرزمین پت و پهن مسجد.

پاساژ مسجد ابوالفضلی، پاساژ بزرگی نیست؛ پانزده، بیست تا مغازه است که جا شده‌اند در زیرزمین پت و پهن مسجد. مسجد ابوالفضلی، اما مسجد بزرگی است در حاشیه فلکه دوم گلشهر؛ آن‌قدر بزرگ است که بشود در زیرزمینش پاساژی نونوار بنا کرد با پانزده، بیست تا مغازه. مغازه‌های پاساژ مسجد ابوالفضلی، چیزی می‌فروشند که مسجدی‌ها هم مشتری‌اش هستند. مسجدی‌ها دو تا نشانه مهم دارند، تسبیح می‌چرخانند و انگشتر در دست دارند و در مغازه‌های پاساژ، دقیقا همین‌ها ردیف شده‌اند پشت ویترین‌ها. پاساژ مسجد ابوالفضلی، پاساژ دیدنی تسبیح و انگشتر است.

روزگاری نام گلشهر، با نام چند کار و کاسبی، پیوند داشت. یکی‌شان «تسبیح نخ کردن» بود. پیشه‌ای خانگی برای خانم‌ها با درآمدی مختصر. توی خانه بیشتر گلشهری‌ها دانه‌های زرد تسبیح و نخ‌های سبز، مهمان همیشگی بود. مرد‌های گلشهری یا کارگر بودند یا حلبی‌ساز یا حصیرباف، زن‌ها، اما تسبیح نخ می‌کردند. صبح تا شب، سی‌و‌سه تا

«دانه» نخ می‌کشیدند و یک «صلواتک» می‌انداختند. این‌طوری، دوک نخ‌های سبز، آرام آرام تبدیل می‌شد به توپ درشتی که تسبیح‌های آماده بود، قبل از بریده‌شدن و بافت‌خوردن و سیم‌کاری.

پاساژ مسجد ابوالفضلی، از آن تسبیح‌های ارزان‌قیمت، کم ندارد که در بسته‌های بیست‌تایی و صدتایی، آماده رفتن به فروشگاه‌های شیک‌و‌پیک بازار رضا (ع) و اطراف حرم است، اما تسبیح‌های گران‌تر هم فراوان دارد. از تسبیح‌های «سندلوس» تا «شاه‌مقصود»‌های قدیمی و جایی که تسبیح باشد انگشتر هم هست. در مغازه‌های پاساژ ابوالفضلی همه‌جور چنبره‌ای پیدا می‌شود و همه‌طور نگینی. چنبره‌ها حاصل هنر انگشترسازهاست و نگین‌ها، کار نگین‌تراش‌ها. «انگشترسازها» بیشترشان در خیابان میثم هستند و نگین‌تراش‌ها در کوی مهدی. تلفیق هنرشان، اما اینجا در پاساژ مسجد ابوالفضلی گلشهر، دست به دست می‌شود بین فروشنده‌ها و مشتری‌ها.

آخر پاساژ، یک کافه هم هست که از کافه بودن فقط اسمش را یدک می‌کشد. در عوض، تا دلتان بخواهد قهوه‌خانه است. از همان‌هایی که روزگاری در کوچه و خیابان‌های مشهد فراوان بوده‌اند. کافه، پاتوق انگشترفروش‌هاست. انگشترفروش‌هایی که مغازه‌ای ندارند، این‌جا سرِ میز‌ها نشسته‌اند و صندوقچه‌های چوبی‌شان را باز کرده‌اند روی میز، طوری که هر طرف سربچرخانی، فیروزه‌ها و عجمی‌ها و عقیق‌ها و دُرّ‌ها ردیف‌شده‌اند کنار هم، کنار تسبیح‌های ریز و درشتِ رنگ به رنگ، کنار استکان‌های کم‌رنگ چای و همهمه آدم‌های پرچانه‌ای که روز و روزگار، کشانده‌شان به بازار شلوغ انگشتر و تسبیح.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->