السودانی: وجود سلاح خارج از کنترل دولت هیچ توجیهی ندارد سید حسن خمینی: استاد فرشچیان تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر جلوه‌گر ساخت رئیس جمهور فرانسه باید قبر خود را آماده کند؟ | آغاز تحقیقات درباره تهدید به مرگ ماکرون توسط خاخام صهیونیست واکنش وزارت خارجه ایران به طرح اسرائیل برای اشغال کامل نوار غزه واکنش اردوغان به طرح اسرائیل برای کنترل نظامی غزه تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص ۲۳ شهید و ۱۲۴ زخمی بر اثر پرتاب بسته‌های کمکی بر مردم غزه مسکن؛ مهم‌ترین چالش خانواده‌های دارای فرزند چند قلو است انتصاب فرمانده جدید تروریست‌های سنتکام پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه( ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ ) | تنش‌های سیاسی دلار را در کانال ۹۱ هزار تومانی نشاند نقض مجدد آتش‌بس جنگ لبنان | شهرک رامیا در جنوب لبنان توسط اسرائیل گلوله باران شد موضع‌ روسیه درباره دیدار اخیر میان سران باکو- ایروان روسیه طرح‌های جنگی اسرائیل برای غزه را محکوم کرد تحرکات توسعه طلبانه جدید ارتش صهیونیستی در جنوب سوریه اردوغان از توافق باکو و ایروان ابراز رضایت کرد صهیونیست‌ها در مخالفت با جنگ غزه دست به تظاهرات گسترده می‌زنند بیش از ۵۰ شهروند انگلیسی در حمایت از فلسطین بازداشت شدند مخالفت زلنسکی با طرح ترامپ | اوکراین سرزمین‌های خود را تسلیم روسیه نمی‌کند جلسه سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) ریانووستی: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام خواهد شد آخرین تقسیمات کشوری به استانداران ابلاغ شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: تشکیل ستاد ملی دائمی برای بسیج خدمت به زائران امام رضا (ع) حمله پهپاد صهیونیستی به یک خودرو در بنت جبیل (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) تاکید استاندار خراسان رضوی بر میزبانی شایسته از زائران دهه پایانی صفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از سازمان بسیج مستضعفین بازدید کرد رهبر انقلاب: هربار به تابلوی عصر عاشورا فرشچیان نگاه کرده‌ام، گریه کرده‌ام آیت‌الله علم‌الهدی: نصب پنل خورشیدی برای مراکز پرمصرف ضروری است | اولویت با تامین برق ضروریات مردم است نه مراکز تفریحی پر مصرف
سرخط خبرها

ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج‌فارس تصمیم بگیرم

  • کد خبر: ۳۳۱۲۹۱
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۱
ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج‌فارس تصمیم بگیرم
رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به سؤالی درباره گزارش‌های منتشرشده درمورد تصمیم خود برای استفاده از اسامی جعلی برای نامیدن خلیج‌فارس ادعا کرد: «زمانی که به خاورمیانه سفر کنم، از من درباره آن خواهند پرسید و باید درباره آن تصمیم بگیرم.»

به گزارش شهرآرانیوز؛ «دونالد ترامپ» شامگاه چهارشنبه در پاسخ به سوالی درباره گزارش‌های منتشر شده در مورد تصمیم خود برای استفاده از اسامی جعلی برای نامیدن خلیج‌فارس ادعا کرد: «زمانی که به خاورمیانه سفر کنم، از من درباره آن خواهند پرسید و باید درباره آن تصمیم بگیرم.»

دو مقام آمریکایی روز سه‌شنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد در اقدامی تحریک‌آمیز در سفر آتی خود به عربستان سعودی اعلام کند که آمریکا از این پس خلیج‌فارس را با نام جعلی آن «خلیج عربی» خواهد نامید.

براساس این گزارش، کشور‌های عربی برای تغییر نام جغرافیایی این پهنه آبی در جنوب ایران فشار آورده‌اند، در حالی که ایران بر پیوند تاریخی‌اش با خلیج‌فارس تأکید دارد.

این مقامات آمریکایی به شرط ناشناس‌ماندن درباره این موضوع حساس صحبت کردند. کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا فعلا به درخواست‌ها برای اظهار نظر پاسخی ندادند.

اقدامات تحریک‌آمیز ترامپ در شرایطی انجام می‌شود که نام خلیج همیشه فارس از قرن‌ها پیش تاکنون به طور گسترده شناخته شده است و اسناد تاریخی هم موید همین مطلب است. دولت ایران در سال ۲۰۱۲ تهدید کرد که گوگل را به دلیل حذف نام این پهنه آبی از نقشه‌هایش، تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.

در نقشه‌های گوگل در آمریکا، این پهنه آبی با عنوان جعلی آن نشان داده می‌شود. در نقشه‌های اپل فقط نام خلیج‌فارس ذکر شده است.

نیرو‌های نظامی آمریکا سال‌هاست که به‌طور یک‌جانبه این پهنه آبی را در بیانیه‌ها و تصاویر منتشرشده خودشان با عناوین جعلی خطاب می‌کنند.

در سال ۲۰۱۷ و در نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، زمانی که او از نام جعلی برای اشاره به خلیج‌فارس استفاده کرد، مناقشه‌ای درگرفت. حسن روحانی، رئیس‌جمهور وقت ایران به ترامپ توصیه کرد که باید جغرافیا بخواند.

از زمان انتشار گزارش آسوشیتدپرس، مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله «سید عباس عراقچی» وزیر امورخارجه ایران، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس و دیگر مقامات ارشد کشورمان و همچنین ایرانیان سراسر جهان واکنش تندی به این اقدام احتمالی ترامپ نشان داده‌اند.

با این وجود ترامپ ادعا کرد: «من نمی‌خواهم به احساسات کسی آسیب بزنم. درباره آن تصمیم خواهم گرفت.»

رئیس جمهور آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه هسته‌ای ایران و «آیا ایران می‌تواند برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را تا پیش از حد غنی‌سازی تسلیحاتی حفظ کند یا خیر» گفت: «درباره آن هنوز تصمیم نگرفتیم.»

پیش از این، «جی دی ونس» معاون رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی با بیان اینکه روند مذاکرات با ایران خوب پیش می‌رود، گفت: «پیشنهاد ما به ایران ساده است. شما نمی‌توانید برنامه غنی‌سازی اورانیوم داشته باشید که به شما اجازه دهد سلاح هسته‌ای داشته باشید.»

ترامپ همچنین در پاسخ به سوالی درباره جنگ غزه ادعا کرد: «تا ۲۴ ساعت آینده جزئیات پیشنهاد تازه آتش‌بس منتشر خواهد شد. صحبت‌های بسیاری درحال صورت گرفتن است.»

رئیس جمهور آمریکا در ادامه با اشاره به سفر آتی خود به خاورمیانه افزود: «با حوثی‌ها به نتایج خوبی رسیدیم. به سخنان کشور‌های نزدیک آنها احترام خواهیم گذاشت. حوثی‌ها کشتی‌های ما را رها خواهند کرد. حوثی‌ها ضربات سهمگینی تحمل کردند. آنها با تحمل این ضربات شجاعت خاصی از خود نشان دادند.»

ادعای ترامپ درباره «ضربان سنگین» آمریکا به یمن درحالی است که طبق گزارش شبکه‌های آمریکایی همچون «سی ان ان» که براساس اظهارات مقامات پنتاگون نگاشته شده است، یکی از دلایل توقف حملات آمریکا به یمن، دستاورد اندک این حملات با وجود هزینه‌های آن بوده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->