تقدیر فرماندار مشهدمقدس از مدیریت تأمین کالا‌های اساسی در فروشگاه‌های شهرما خدمات‌رسانی شهرداری مشهد در ۳ حوزه خدمات‌شهری، فرهنگی و حمل‌ونقل در اربعین ۱۴۰۴ تأکید قلندرشریف بر استفاده تخصصی از نیروها و عملیاتی‌شدن برنامه‌ها در جهت تأمین منابع شهرداری مشهد قاضی‌زاده هاشمی: بهسازی و تعریض جاده میامی در تابستان شروع خواهد شد شهردار مشهد مقدس: لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی، استانداردترین مرکز در کشور و منطقه است + فیلم بهره‌برداری از سه کارخانه در حوزه پسماند تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد احمد الشرع: سوریه از جنگ نمی‌ترسد و آماده جنگیدن است | تجزیه کشور را نمی‌پذیریم بهره‌برداری از سالن ورزشی چندمنظوره شهید زاهدی در مشهد | لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی به بهره‌برداری رسید نخستین تیزر فیلم‌ «زن و بچه» با بازی پریناز ایزدیار و پیمان معادی + فیلم هشدار سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره ۱۶۹ ساختمان ناایمن رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد مقدس: افتتاح سالن چندمنظوره «شهید زاهدی»، گامی به سوی توسعه ورزشی در روستا‌های محور مشهد-میامی است برگزاری اردوی تیم ملی فلوره در مشهد مقدس مراسم نکوداشت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مشهد برگزار شد (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پیشنهاد ارائه طرحی درخصوص احداث نخستین دهکده گردشگری ویژه دهیاری‌های کشور ادامه فعالیت عمرانی خط ۳ مترو مشهد، با وجود کمبود منابع مالی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت باید اختیارات لازم را به مدیران محلی واگذار کند شهردار مشهد مقدس خبر داد: افتتاح مجموعه ورزشی به همراه لندفیل مهندسی بهداشتی ویژه دفع پسماند‌های بیمارستانی امکان استفاده نوجوانان ۱۵ساله مشهدی از دوچرخه‌های بایدو فراهم شد تأکید فرماندار مشهد بر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن آلودگی هوای کلانشهر مشهد، برای دومین روز پیاپی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) علیزاده: انتظار داریم شهرداری مشهد با قوت بیشتری در تامین منابع مالی پروژه‌های شهری عمل کند
سرخط خبرها

کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۳۳۳۷۴
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۴
کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴
تابستانی داغ و تشنه در راه است؛ کاهش بی‌سابقه باران، زنگ خطر کم‌آبی را در مشهد به صدا درآورده و مسئولان هشدار داده‌اند که این بار، بحران آب ممکن است به جیره‌بندی در تابستان ختم شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که روز‌های پایانی اردیبهشت‌ماه را سپری می‌کنیم، مشهد، با یکی از کم‌بارش‌ترین سال‌های خود دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ خشکی هوا و عطش زمین سرنوشت تابستان پیش رو را به دغدغه‌ای جدی برای همه شهروندان تبدیل کرده است.

امسال بارندگی‌ها آن‌قدر کم بوده که نه‌تنها سد‌های مهم اطراف مشهد تقریباً خالی مانده‌اند، بلکه حجم ذخایر آبی تا هشداردهنده‌ترین حد ممکن پایین آمده است.

در شرایطی که میانگین بارش این کلانشهر نسبت‌به سال‌های گذشته با افت چشمگیر ۴۳ درصدی روبه‌رو شده و میزان بارش فعلی کمتر از دوسوم شرایط نرمال بلندمدت است، خانواده‌ها، کشاورزان و صاحبان صنایع حالا بیش از هر زمان دیگری نگران تأمین آب در ماه‌های داغ پیش رو هستند.

اما بحران آب تنها یک عدد یا آمار روی کاغذ نیست؛ تبعات آن می‌تواند زندگی روزمره، بهداشت، کشاورزی، صنعت و حتی آرامش روانی مردم را تحت تأثیر قرار دهد.

وقتی قطره‌های باران شمارش می‌شوند

حسین اسماعیلیان در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، با اشاره به وضعیت بحرانی بارندگی و منابع آبی این کلانشهر، اظهار می‌کند: طی گذشت حدود هشت ماه از سال آبی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴)، میزان بارندگی در مشهد تنها ۱۳۷ میلی‌متر بوده که نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته با میزان ۲۴۳ میلی‌متر، کاهش ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه می‌دهد: با مقایسه میزان بارش فعلی با دوره آماری بلندمدت که ۲۲۵ میلی‌متر بوده نیز شاهد کاهش ۴۰ درصدی نسبت‌به شرایط نرمال هستیم.

اسماعیلیان ضمن ابراز نگرانی از تداوم این روند، می‌گوید: در صورت ادامه شرایط فعلی تا پایان فصل بهار، سال بسیار خشکی را پیش‌رو خواهیم داشت و تابستان ۱۴۰۴ با بحران جدی تأمین آب در مشهد مواجه خواهیم شد.

وی تأکید می‌کند: کمبود بارندگی موجب شده رواناب چندانی به سد‌های تأمین‌کننده آب مشهد وارد نشود و تنها حدود ۸.۵ درصد آب ذخیره شده است که این میزان نسبت‌به مدت مشابه سال قبل، حدود ۲۰ درصد کاهش دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح می‌کند: از سال گذشته تاکنون، وزارت نیرو و شرکت‌های مرتبط با موضوع تأمین آب، برنامه‌ریزی لازم را انجام داده و حدود ۱۵ پروژه مرتبط با بهبود وضعیت آب در حال اجراست. با بهره‌برداری تدریجی از این پروژه‌ها، بخشی از کمبود آب در تابستان جبران شود.

وی نقش مردم در مدیریت مصرف آب را بسیار تعیین‌کننده می‌داند و اضافه می‌کند: در شرایط کنونی، ذخیره آب کافی نیست و مشارکت همشهریان در مصرف بهینه آب می‌تواند مانع از جیره‌بندی و قطع آب در تابستان شود.

اسماعیلیان در پایان تأکید می‌کند: امید است با همیاری مردم و تلاش خادمان شرکت آب و فاضلاب، بتوانیم تابستان پیش‌رو را با کمترین تنش آبی سپری کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->