پزشکیان بر تسریع در جمع‌آوری گاز‌های مشعل تاکید کرد سری جدید جنگنده‌های پیشرفته سوخو-۳۵ تحویل وزارت دفاع روسیه شد یک نماینده مجلس: اختلاف نظر همیشه وجود دارد، اما هدف همه ما تعالی جمهوری اسلامی ایران است وزرای خارجه ایران و قزاقستان بر تداوم رایزنی‌ها توافق کردند وزیر اطلاعات بر اجرای الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل تأکید کرد آیت‌الله علم‌الهدی: دشمن با رواج فرقه‌گرایی، به دنبال تضعیف باور‌های دینی مردم است شهادت روزانه ۱۰ فلسطینی از زمان آغاز آتش‌بس در غزه درخواست عجیب برنده صلح نوبل از آمریکا: به ونزوئلا حمله کنید وزیر کشور: از امنیتی‌کردن پدیده‌های اجتماعی باید پرهیز شود | نباید در انتخابات حق فرد یا حزبی ضایع شود آزادی بیان به سبک آمریکایی | کاخ سفید دسترسی خبرنگاران به دفتر مطبوعاتی را محدود کرد معاون وزیر کشور: تفویض اختیارات به استانداران موجب رشد و شکوفایی اقتصادی می‌شود رژیم اسرائیل جسد سه اسیر را تحویل گرفت رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سطح آمادگی نیروهای نظامی و امنیتی مستقر در غرب کشور بسیار مطلوب است اوکراین تحریم‌هایی را علیه روسیه، ایران و چین اعمال کرد حمایت ایران از تمامیت و یکپارچگی سرزمینی سودان اصرار مجدد گروسی بر دسترسی آژانس اتمی به سایت‌های آسیب‌دیده در ایران مصر و عربستان توافق همکاری نظامی امضا کردند ترامپ تصمیم حمله به ونزوئلا را انکار کرد | درخواست تسلیحات نظامی کاراکاس از مسکو گزارشگر سازمان ملل: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور سازمان ملل است دیپلمات ایرانی: نقش اسرائیل در تحولات جاری سودان باید جدی گرفته شود فیدان: ترکیه میزبان نشست وزرای کشور‌های اسلامی درمورد غزه خواهد بود غزه، لبنان ‌و موضوع هسته‌ای محور گفت‌وگوی عراقچی و همتای مصری سازمان ملل: حملات آمریکا به مظنونان قاچاق مواد مخدر غیرقانونی است تخت روانچی: هر مذاکره‌ای که نتایجش از قبل مشخص شده باشد، بی معنا است مقام روس: مسکو همیشه آماده انجام آزمایش هسته‌ای است شیخ نعیم قاسم: واشنگتن تجاوزات اسرائیل را توجیه می‌کند | آمریکا هیچ‌گاه میانجی صادق و بی‌طرفی نبوده است معاون وزیر کشور: استانداران اختیار تجارت استانی با کشور‌های همسایه را دریافت کردند
سرخط خبرها

پزشکیان: شاهنامه زنده‌ترین کتاب امروز ماست

  • کد خبر: ۳۳۳۴۱۵
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۹
پزشکیان: شاهنامه زنده‌ترین کتاب امروز ماست
رئیس جمهور در پیامی به آیین روز بزرگداشت حکیم فردوسی اظهار داشت: شاهنامه نه قصه‌ای کهن، بلکه زنده‌ترین کتاب امروز ماست.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در پیامی به آیین روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی آورده است: اینجانب با باور راسخ به ضرورت تقویت پایه‌های فرهنگی کشور، از همه نهاد‌های علمی، فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای خواستارم که پاسداری از زبان فارسی و بزرگداشت حکمت و فرهنگ این سرزمین را به عنوان وظیفه‌ای فرهنگی، تاریخی و تمدنی در دستور کار قرار داده و برای سربلندی ایران عزیز اسلامی از هیچ کوششی دریغ نورزند.

متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

به نام خداوند جان و خرد، کزین برتر اندیشه بر نگذرد

فرهیختگان گران‌مایه، استادان ارجمند، بانوان گرامی، جوانان بلند آوازه، میهمانان عالی‌رتبه داخلی و بین‌المللی و همه دل‌سپردگان فرهنگ، ادب و هویت ایران اسلامی

روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، روز پاسداشت زبان گراسنگ فارسی، هویت تمدنی و روز گرامیداشت شکوه فرهنگ ایران زمین است. روزی که در آن جان هر ایرانی، در آینه سخن بزرگمردی تجلی می‌یابد که با صلابت قلم خود، هویت ملی را بر ستون‌های خرد، دین و اخلاق با زبان حماسه بنیان نهاد.

فردوسی بزرگ با شاهنامه سترگ خویش، نه تنها تاریخ ایران را از دل فراموشی نجات داد، بلکه الگویی جاودانه برای حیات فرهنگی ما برجای گذاشت؛ الگویی که بر پایه اندیشه، آزادی، عدالت و عزت نفس استوار است. امروز، ما نیازمند بازخوانی این روح حماسی هستیم؛ روحیه‌ای که این شاعر پر آوازه در ظاهر و باطن آن از رهایی، کرامت انسانی، غیرت ملی و امید به پیروزی در برابر ظلم و تباهی سخن رانده است.

زبان فارسی، زبان این همدلی دیرینه است. زبانی که نه تنها هویت تاریخی ایرانیان، بلکه آینه فرهنگ مشترک اقوام این سرزمین پهناور است. زبانی که قرن‌ها در دل خود معارف اسلامی، حکمت ایرانی و اخلاق انسانی را پرورانده است و امروز بیش از هر زمان، نیازمند آنیم که این زبان فاخر را نه فقط در سخن، که در عمل، در نظام آموزش، در رسانه‌ها، در سبک زندگی و در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی به منصه ظهور برسانیم.

ملت بزرگ ایران با همه گوناگونی فرهنگی و زبانی‌اش، یک خانواده است. آنچه این وحدت و وفاق را ممکن ساخته؛ ایمان به خدا، عشق به میهن و اتکا به فرهنگ مشترکی است که شاهنامه فردوسی یکی از با شکوه‌ترین ستون‌های آن به شمار می‌رود. در دنیایی که موج‌های رسانه‌ای، هویت نسل‌ها را در هم می‌شکنند، شاهنامه می‌تواند سنگر فرهنگی جوانان این مرز و بوم باشد؛ راهنمایی برای یافتن خویش، الگوی سربلندی و دریچه‌ای به سوی امید و افتخار. زنان و مردان ایران زمین به ویژه نسل جوان بیش از هر زمان دیگری به ریشه‌های عزت و عظمت فرهنگی خویش می‌بالند و به گذشته خویش افتخار می‌کنند. شاهنامه قصه‌ای کهن نیست؛ زنده‌ترین کتاب امروز ماست. کتابی برای انگیزش، بیداری شجاعت و همت در ساختن ایرانی نو و سربلند. زنان ما، که در جای جای شاهنامه در قامت همسر، مادر، فرمانروا و قهرمان، نقشی پر رنگ و کارا دارند؛ امروز نیز همچنان حاضران استواری فرهنگ و آگاهی‌اند.

تردیدی نیست جوانان ما با تکیه بر الگو‌های حماسی و اخلاقی شاهنامه می‌توانند حاملان تمدن آینده ایران باشند؛ تمدنی که بر پایه علم، عدالت، اخلاق و استقلال استوار است. همانگونه که حکیم سخن، فردوسی، در روزگاری دشوار، پرچم زبان و فرهنگ ایران را برافراشت، امروز نیز هر ایرانی باید پاسدار این پرچم پایدار باشد. بر دولت و ملت وظیفه است که این سرمایه سترگ را نه تنها در بزرگداشت‌ها، بلکه با انجام کار‌های ماندگار فرهنگی، اعمال سیاست‌گذاری‌های هوشمندانه و آموزش و ترویج اندیشه‌هایش بالاخص در نظام تعلیم و تربیت پاس بداریم.

اینجانب با باور راسخ به ضرورت تقویت پایه‌های فرهنگی کشور، از همه نهاد‌های علمی، فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای خواستارم که پاسداری از زبان فارسی و بزرگداشت حکمت و فرهنگ این سرزمین را به عنوان وظیفه‌ای فرهنگی، تاریخی و تمدنی در دستور کار قرار داده و برای سربلندی ایران عزیز اسلامی از هیچ کوششی دریغ نورزند.

از همه کنشگران فرهنگی، استادان زبان و ادب فارسی، نهاد‌های علمی و رسانه‌ای و دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان فرهیخته این همایش بزرگ، صمیمانه سپاسگزاری نموده و امید دارم که در پر تو این میراث گرانبها، ایرانی سربلندتر، همدل‌تر، خردمندتر و استوارتر بسازیم.

به یقین امروز صدای فردوسی از دل قرون، بار دیگر ما را به همدلی، به خرد، به مقاومت و به شکوفایی فرا می‌خواند.

بیا تا جهان را به بد نسپریم، به کوشش همه دست نیکی بریم، نباشد همی نیک و بد پایدار، همان به که نیکی بود یادگار

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->