«اضافه‌بار» در پرواز مشهد | بررسی قیمت و تقاضای بلیت و بدهی ایرلاین ها در وضعیت پروازهای کنونی ایران مأموریت دادستان‌های کشور در برخورد با اقدامات مخل امنیت غمِ از دست دادن عزیزان، نیازی طبیعی به سوگواری دارد زمان برگزاری امتحانات پایان ترم و آزمون‌های علوم پزشکی اعلام شد تخریب محیط زیست در حمله اسرائیل به ایران؛ از آسیب به ۱۳ منطقه محیط زیستی تا حریق ۹ هزار هکتار جنگل تمدید لغو پرواز‌ها تا ساعت ۱۴ روز چهارشنبه (۱۱ تیر ۱۴۰۴) آیا ادارات استان کرمان فردا چهارشنبه (۱۱ تیرماه ۱۴۰۴) تعطیل است؟ مبالغ ۸۰۰ هزار بلیت فروخته شده هواپیما باید عودت داده شود دستگیری سارقان میراث باستانی در داراب (۱۰ تیر ۱۴۰۴) واکسیناسیون ۹۰ درصد دام سنگین و سبک خراسان رضوی در برابر تب برفکی طی امسال پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون هاری در خراسان رضوی | ۸۵ هزار سگ صاحب‌دار در استان وجود دارد پویش ملی مدارس سمپاد به نام «اثرگذاری به وقت میهن» آغاز شد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور باید یکپارچه مدیریت شوند آموزش هوش مصنوعی، طرحی نوظهور در آموزش و پرورش | این طرح چه فایده‌ای برای دانش‌آموزان و معلمان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۰ تیر ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا پنجشنبه با خواص بی نظیر «شیر طلایی» آشنا شوید توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه محرم راه‌های ثبت شکایات در بیمه سلامت اعلام شد حکمت‌کارت تیرماه برای بازنشستگان لشکری شارژ شد (۱۰ تیرماه ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره اعلام شد مژده کانون پرورش فکری نوجوانان هم‌زمان با آغاز تابستان: عضویت رایگان در مراکز فرهنگی کانون تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴ بنا‌های گردشگری گیلان پس از جنگ ۱۲ روزه در چه وضعیتی هستند؟ قلعه تاریخی الموت در مسیر ثبت جهانی عدم برقراری مستمری بازنشستگی تأمین اجتماعی برای برخی از کارگران مشاغل سخت و زیان آور خدمت‌رسانی ۱۸ هزار واحد اقامتی در روز‌های جنگ برنامه‌ریزی آموزش و پرورش برای آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز زمان برگزاری دومین نوبت کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد تمدید مهلت پیش ثبت‌نام مدارس شاهد تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴ + شرایط ثبت‌نام مترو تهران اتباع دست‌فروش را اخراج می‌کند
سرخط خبرها

تولد ۴ کره‌گورخر جدید در پارک ملی کویر ایران

  • کد خبر: ۳۴۲۱۹۶
  • ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴
تولد ۴ کره‌گورخر جدید در پارک ملی کویر ایران
رئیس پارک ملی کویر از ثبت تولد چهار کره‌گورخر جدید در پارک ملی کویر ایران خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، شاه‌حسینی با اعلام خبر تولد چهار کره‌گورخر جدید در پارک ملی کویر ایران اظهار کرد: با تولد این چهار کره، شمار زادآوری‌های امسال در پارک ملی کویر به هشت رأس رسیده است.

وی افزود: در جریان پایش‌های میدانی و عملیات مرمت منابع آبی توسط یگان حفاظت محیط زیست استان سمنان در محدوده پارک ملی کویر، چهار کره‌گورخر آسیایی تازه متولد شده در دشت‌های شمالی منطقه سیاهکوه مشاهده و ثبت شدند.

شاه‌حسینی ضمن اظهار خرسندی از روند تولید مثل گور‌های ایرانی در این زیستگاه احیاء شده عنوان کرد: با تولد این کره‌ها، تعداد زادآوری گورخر آسیایی در سال ۱۴۰۴ در این پارک به عدد امیدوار کننده هشت رأس رسیده که نشان‌دهنده بهبود شرایط زیستگاهی و موفقیت در حفاظت و مدیریت منابع زیستی این گونه ارزشمند و در معرض تهدید است.

رئیس پارک ملی کویر ادامه داد: همچنین در این برنامه میدانی، منابع آبی موجود در زیستگاه مورد پایش و مرمت قرار گرفت تا با تقویت زیرساخت‌های طبیعی، پایداری شرایط زیست‌محیطی در پارک ملی کویر افزایش یابد.

وی بیان کرد: یگان حفاظت محیط زیست استان سمنان با استمرار گشت‌های شبانه‌روزی و اقدامات حفاظتی، مصمم است در مسیر صیانت از گونه‌های ارزشمند حیات‌وحش منطقه، گام‌های مؤثرتری بردارد.

با ثبت این تولدها، جمعیت گورخر ایرانی در زیستگاه احیاءشده پارک ملی کویر به حدود ۵۰ رأس رسیده است. این پارک ملی که به آفریقای کوچک شهرت دارد، نمایشگاهی طبیعی از گونه‌های گیاهی و حیات وحش کمیاب بیابانی و کویری است.

بعد از انقرض چند دهه‌ای گورخر ایرانی در پارک ملی کویر در سال ۱۳۹۷ برای اولین بار تعداد ۹ راس گور ایرانی از زیستگاه توران شاهرود به این زیستگاه منتقل و در سال ۱۴۰۱ نیز ۱۰ راس دیگر از استان یزد به منطقه منتقل شد و به مرور جمعیت گور‌های آسیایی در آن افزایش یافته است.

پارک ملی کویر از جمله بزرگترین و قدیمی‌ترین مناطق حفاظت‌شده ایران است که بیشتر آن در جنوب شهرستان گرمسار استان سمنان و بخش‌های کوچکی هم در استان‌های تهران، شمال اصفهان و شرق ورامین قرار دارد. این منطقه در جنوب غربی استان سمنان و حدود ۶۰ کیلومتری شهرستان گرمسار و در حد فاصل کویر مرکزی ایران و دریاچه نمک واقع شده است.

پارک ملی کویر ابتدا در سال ۱۳۴۳ به عنوان منطقه حفاظت شده با مساحتی بالغ بر ۶۰۰ هزار هکتار تحت مدیریت کانون شکار ایران درآمد و در سال ۱۳۵۴ تمامی مساحت قبلی به پارک ارتقاء سطح یافته و به عنوان ذخیره‌گاه زیست گاه به دبیرخانه یونسکو معرفی شد و بالاخره در سال ۱۳۶۱ این منطقه به دو قسمت پارک ملی و منطقه حفاظت شده که بخش جنوبی و جنوب شرقی آن با مساحت ۴۴۰ هزار هکتار شامل سیاه کوه، نخجیر و سفید آب تحت عنوان پارک ملی ابقاء شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->