حکمت کارت تیرماه برای بازنشستگان لشکری شارژ شد (۱۰ تیرماه ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره اعلام شد مژده کانون پرورش فکری نوجوانان هم‌زمان با آغاز تابستان: عضویت رایگان در مراکز فرهنگی کانون تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴ بنا‌های گردشگری گیلان پس از جنگ ۱۲ روزه در چه وضعیتی هستند؟ قلعه تاریخی الموت در مسیر ثبت جهانی عدم برقراری مستمری بازنشستگی تأمین اجتماعی برای برخی از کارگران مشاغل سخت و زیان آور خدمت‌رسانی ۱۸ هزار واحد اقامتی در روز‌های جنگ برنامه‌ریزی آموزش و پرورش برای آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز زمان برگزاری دومین نوبت کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد تمدید مهلت پیش ثبت‌نام مدارس شاهد تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴ + شرایط ثبت‌نام مترو تهران اتباع دست‌فروش را اخراج می‌کند ممنوعیت برگزاری هر گونه تور در لرستان تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴ عامل اصلی سرطان ریه در ایران را بشناسید بیش از ۹۰ درصد آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور مربوط به زاگرس است خرس قهوه‌ای زخمی دنا تلف شد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ذبح دام فقط در مراکز مجاز ممکن است مرحله دوم وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت انتخاب شهر آزمون سمپاد دانش‌آموزان مهمان، امروز (۱۰ تیر ۱۴۰۴) مراجعات غیرضروری به اورژانس، تهدیدی برای جان بیماران بدحال لغو برگزاری کنکور الکترونیک پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۰ تیر ۱۴۰۴) | کاهش آلودگی هوای کشور آیا کم‌خونی فقط با خوردن غذا و مصرف دارو درمان می‌شود؟ آمادگی اورژانس مشهد برای خدمت‌رسانی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ تشدید نظارت‌های بهداشتی در مشهد ویژه ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ وقتی که سخن‌چینی به آفتی در روابط تبدیل می‌شود | تیر خلاص به دوستی‌ها اماو اگر‌های تعطیلی تأیید داروی سامانه  ۱۹۰  در روز‌های تعطیل کاهش آمار تولد فرزند اول در خراسان رضوی کسری آب مشهد ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه بیشتر شد توقیف محموله بزرگ شیر‌های ترشیده در مشهد
سرخط خبرها

آیا کم‌خونی فقط با خوردن غذا و مصرف دارو درمان می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۴۲۴۳۵
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۹
آیا کم‌خونی فقط با خوردن غذا و مصرف دارو درمان می‌شود؟
کم‌خونی یعنی کاهش تعداد گلبول‌های قرمز یا کمبود هموگلوبین در خون، و خستگی، ضعف، رنگ‌پریدگی، سردی دست‌وپا، سرگیجه، تپش قلب و تنگی نفس مهم‌ترین علائم آن هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، وقتی صحبت از کم‌خونی می‌شود، بیشتر افراد به مصرف قرص آهن و خوراکی‌های حاوی ویتامین B۱۲ یا مکمل‌های اسیدفولیک و رفتن به جگرکی و... فکر می‌کنند و حتی بعضی‌ها خودسرانه و قبل از انجام آزمایش‌های لازم به دارودرمانی رو می‌آورند؛ اما آیا درمان کم‌خونی فقط با غذا و دارو ممکن است یا روش‌های دیگری هم برای درمان آن وجود دارد؟

متخصصان می‌گویند درمان کم‌خونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمی‌توان گفت بدون دارو هم درمان می‌شود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایه‌های اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روش‌هایی غیر از دارو‌های خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده می‌شود.

دکتر ایرج خسرونیا، فوق تخصص گوارش می‌گوید: برای درمان کم‌خونی اول باید علت یا علت‌های کم‌خونی مشخص شود. ممکن است علت آن زخم معده، زخم روده، خون‌ریزی بواسیر، خون‌ریزی دستگاه گوارش، بیماری‌های خونی مثل تالاسمی، حتی نارسایی کبد و مشکلات تیروئید (کم کاری و پرکاری تیروئید) باشد.

این فوق تخصص گوارش ادامه می‌دهد: گاهی هم کم‌خونی به دلیل مشکلاتی مثل نارسایی کلیه، سرطان و شیمی‌درمانی یا بیماری‌های خودایمنی ایجاد می‌شود و درمان علت اصلی، خودبه‌خود باعث بهبود کم‌خونی خواهد شد؛ بنابراین پزشک در ابتدا دلیل اصلی این عارضه را تشخیص می‌دهد، آن علت را درمان می‌کند و بعد، کم‌خونی خود به خود درمان می‌شود.

دکتر خسرونیا درباره درمان کم‌خونی ژنتیکی هم توضیح می‌دهد: کم‌خونی ژنتیکی، ارثی است که قابل درمان نیست. فقط می‌توان آن را کنترل کرد.

کم خونی کودکان چه علائمی دارد؟

اما کم‌خونی دقیقا چه نوع عارضه‌ای است؟ کم‌خونی یعنی کاهش تعداد گلبول‌های قرمز یا کمبود هموگلوبین در خون و علائم آن به خفیف یا حاد بودنش بستگی دارد، اما درمجموع علائمش شامل خستگی، ضعف، رنگ‌پریدگی، سردی دست و پا، سرگیجه، تپش قلب و تنگی نفس است.

در کنار درمان‌های اصلی، برخی روش‌های غیردارویی و مکمل هم وجود دارند که اگرچه جایگزین درمان پزشکی نمی‌شوند، اما می‌توانند روند بهبودی را تسهیل یا تقویت کنند. این روش‌ها شامل اصلاح سبک زندگی، مراقبت‌های تغذیه‌ای و حتی طب مکمل هستند:

۱. بهبود عملکرد گوارش: برای جذب بهتر آهن و B ۱۲لازم است که دستگاه گوارش سالم باشد. درمان یبوست، رفلاکس یا عفونت‌های معده مثل هلیکوباکتر می‌تواند به جذب بهتر کمک کند.

۲. فعالیت بدنی: ورزش سبک مانند پیاده‌روی یا یوگا باعث بهبود گردش خون و در بعضی موارد تحریک خفیف مغز استخوان می‌شود. البته در موارد کم‌خونی شدید باید با نظر پزشک انجام شود.

۳. طب سنتی (با احتیاط): دمنوش‌هایی مثل گزنه، شنبلیله یا قاصدک در طب سنتی ایرانی برای تقویت خون توصیه شده‌اند، ولی شواهد علمی درباره تأثیر قطعی آنها محدود است. استفاده از این روش‌ها باید با مشورت پزشک باشد.

۴. مدیریت استرس و بهبود خواب: استرس مزمن و کم‌خوابی می‌توانند اشتها را کاهش دهند و فرآیند جذب یا تولید گلبول قرمز را مختل کنند. آرام‌سازی ذهن و بهبود کیفیت خواب در روند درمان بسیار مؤثر است. البته دکتر خسرونیا می‌گوید: این که گفته می‌شود در درمان کم‌خونی موثر است، حرف درستی نیست و تاثیری در درمان کم‌خونی ندارد. خواب کافی و مدیریت استرس و مواردی از این دست تنها از این نظر که به جذب مواد معدنی و ویتامین‌ها کمک می‌کنند، می‌توانند به درمان کم‌خونی کمک کنند.

۵. نور خورشید: کمبود ویتامین D در ایران بسیار شایع است و می‌تواند به طور غیرمستقیم بر سلامت خون‌سازی اثر بگذارد. به گفته کارشناسان، روزانه ۱۵–۲۰ دقیقه نور آفتاب صبحگاهی برای تأمین این ویتامین کافی است. هرچند متخصصان می‌گویند نور خورشید به تنهایی نمی‌تواند کمبود این ویتامین را برطرف کند و توصیه می‌کنند که افراد حتما روزانه یا ماهانه مکمل ویتامین D مصرف کنند. البته بعد از انجام آزمایش خون و با نظر پزشک.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->