بازگشت تنها زن ایرانی محبوس در زندان‌های عمان، به کشور بازداشت زورگیر فضای مجازی در تهران (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی کشور: مرحله جدید برنامه‌های اجتماع‌محور در بیش از ۵ هزار محله کشور آغاز خواهد شد بررسی ابهامات والدین درباره سوءمدیریت آزمون سمپاد | آزمون پر حاشیه اعضای باند اعطای تسهیلات بانکی با کلاهبرداری از ۲۷۰ شهروند، دستگیر شدند لغو پروازهای ترکیش‌ ایرلاین به کشور تکذیب شد تکذیب شایعات درباره انفجار در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | دود مشاهده‌شده، ناشی از سوزاندن علف‌های هرز بود هشدار رئیس مرکز حراست سازمان سنجش در خصوص عضویت در کانال‌های متخلف کنکور نشانه‌های تخم‌مرغ فاسد کدام‌اند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر دمای ۴۰ درجه باشند پاداش پایان‌خدمت و حقوق بازنشستگی چگونه محاسبه می‌شود؟ کف و سقف آن چقدر است؟ سهم تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۴ چند درصد است؟ چرا پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی به تأخیر افتاده است؟ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ تیر ۱۴۰۴) توزیع ابهام‌آمیز انسولین در داروخانه‌های مشهد | کمبود انسولین در سایه بدهکاری‌ بیمه‌ها به داروخانه‌ها ۳۷ هزار زوج در ۱۲ روز جنگ تحمیلی به خانه بخت رفتند ناسالم‌ترین نوع روغن برای سلامت قلب کارگران و بازنشستگان در نامه‌ای سرگشاده به قالیباف: استقلال تأمین اجتماعی را برگردانید داوطلبان نوبت دوم کنکور در خراسان رضوی برای دریافت کارت ورود به جلسه خود اقدام کنند بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت می‌کنند؟ آغاز دوره‌های تلفیقی حضوری و مجازی توانمندسازی معلمان ابتدایی همه چیز درباره خودسوزی یک افغانستانی در خیابان طبرسی شمالی مشهد (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) کاهش ۱۹ درصدی آمار تلفات غرق‌شدگی در کشور رتبه دوم دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد بین‌المللی ریاضی قاتل در بازسازی صحنه جرم: نمی خواستم این اتفاق ها بیفتد، دیوانه شده بودم لوبیا سلامت قلب را بهبود می‌بخشد هشدار به مصرف‌کنندگان «سنگ مرداب» کولیوند: بیمارستان‌ها و مراکز هلال احمر به‌صورت آگاهانه هدف حملات سنگین اسرائیل قرار گرفتند + فیلم
سرخط خبرها

نشانه‌های تخم‌مرغ فاسد کدام‌اند؟

  • کد خبر: ۳۴۴۹۵۲
  • ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲
نشانه‌های تخم‌مرغ فاسد کدام‌اند؟
واضح‌ترین علامت فاسدشدن تخم‌مرغ، بوی تند و گندیده و اصطلاحاً گوگردی آن است. اگر بعد از شکستن تخم‌مرغ این بو را احساس کردید، باید آن را دور بیندازید و مصرف نکنید.

به گزارش شهرآرانیوز، خیلی از مردم نمی‌دانند یا حواس‌شان نیست که یک سری از مواد غذایی در فصل گرما خیلی زود فاسد می‌شوند و می‌توانند خطرات متعددی برای سلامت ما داشته باشند. یکی از این مواد غذایی، تخم مرغ است که خام و پخته‌ی آن در گرما فاسدشونده هستند و اگر علائم فساد یا اصطلاحا گندیدگی را در آن دیدیم، باید آن را دور بیندازیم.

تخم مرغ به این دلایل سریع فاسد می‌شود:

رشد باکتری‌ها: در دمای بالا (بالاتر از ۲۰-۲۲ درجه سانتی‌گراد)، باکتری‌های موجود در مواد غذایی مثل سالمونلا با سرعت زیادی رشد می‌کنند.

شکنندگی پوسته: گرما باعث افزایش تبخیر آب درون تخم مرغ و نازک شدن پوسته‌اش می‌شود و همین، ورود میکروب‌ها را آسان‌تر می‌کند.

کاهش عمر نگهداری: تخم مرغ در دمای اتاق فقط ۱ تا ۲ روز سالم می‌ماند، اما در یخچال تا ۳ هفته هم ماندگار است. به همین دلیل است که در روز‌های گرم‌تر سال ناگهان با کاهش قیمت تخم مرغ مواجه می‌شویم.

علائم تخم مرغ فاسدشده

واضح‌ترین علامت فاسد شدن تخم مرغ، بوی تند و گندیده و اصطلاحا گوگردی آن است. اگر بعد از شکستن تخم مرغ، این بو را احساس کردید، باید آن را دور بیندازید و مصرف نکنید.

آزمایش شناوری (تست آب)، یکی دیگر از راهنما‌های فاسد شدن تخم مرغ است؛ تخم مرغ را در یک لیوان آب سرد بیندازید. اگر در ته ظرف خوابید، هنوز سالم است. اگر ایستاد یا کمی بالا آمد، کهنه است ولی امکان دارد که هنوز قابل مصرف باشد. اما اگر کاملاً روی سطح آب شناور شد، فاسد است.

ظاهر زرده و سفیده هم می‌تواند در تشخیص تخم مرغ فاسد یا سالم به ما کمک کند؛ اگر موقع شکستن تخم مرغ، زرده با سفیده مخلوط شود یا سفیده آبکی باشد و مثل آب پخش شود، نشان‌دهنده کهنگی تخم مرغ یا شروع فساد دارد. همچنین وجود رگه‌های سبز، صورتی یا سیاه در داخل تخم مرغ، نشانه آلودگی قارچی یا باکتریایی آن است.

مسمومیت غذایی شدید با علائمی مثل تهوع، استفراغ، اسهال، تب و دل‌درد، عفونت باکتریایی، کم‌آب شدن بدن براثر اسهال و استفراغ شدید و آسیب دیدن کبد و کلیه‌ها در افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از مهم‌ترین عوارض مصرف تخم مرغ فاسدشده هستند. این عوارض طبیعتا در کودکان، افراد سالمند و زنان باردار به دلیل آسیب‌پذیرتر بودن‌شان سریع‌تر و راحت‌تر رخ می‌دهد.

خطرات تخم مرغِ پخته

غیر از آن که باید حواس‌مان باشد که از تخم مرغ فاسد استفاده نکنیم، باید بدانیم که تخم مرغ سالم و پخته را هم نباید مدت طولانی بیرون از یخچال نگه داریم. تخم مرغ پخته یا غذایی که در آن تخم مرغ وجود دارد (مثل الویه، سالاد ماکارونی، سس مایونز خانگی یا کیک)، در هوای گرم (مثلاً بالای ۳۰ درجه سانتی‌گراد) می‌تواند حداکثر تا ۱ ساعت بیرون یخچال بماند.

اگر تخم مرغ یا مواد غذایی حاوی تخم مرغ را بیش از این بازه زمانی بیرون از یخچال بگذاریم، رشد سریع میکروب‌هایی مثل سالمونلا یا اشرشیا کلی (E.coli) در غذا اتفاق می‌افتد، خطر مسمومیت غذایی شدید با علائمی مثل تهوع، استفراغ، دل‌درد و اسهال شدید و تب و ضعف بالا می‌رود و در سالمندان، کودکان یا افراد با سیستم ایمنی ضعیف ممکن است منجر به بستری یا حتی مرگ شود.

٤ توصیه طلایی

* تخم مرغ را همیشه در یخچال (دمای زیر ۵ درجه) نگه دارید.

* قبل از مصرف از سلامت ظاهری، بو و تاریخ مصرف آن مطمئن شوید.

* غذا‌های حاوی تخم مرغ را در هوای گرم بلافاصله مصرف کنید یا داخل یخچال بگذارید.

* از خوردن تخم مرغ نیم‌پز یا عسلی در هوای گرم خودداری کنید، چون تخم مرغ نیم‌پز یا عسلی کاملا پخته نمی‌شود. به‌خصوص سفیده‌اش که ممکن است هنوز شل و نیمه‌شفاف باقی بماند. همین حالت باعث می‌شود که باکتری‌های خطرناک مثل سالمونلا اگر در تخم مرغ وجود داشته باشند، زنده بمانند و از بین نروند. این باکتری‌ها در گرما به سرعت رشد و تکثیر می‌کنند و مصرف آن می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شدید شود. حتی اگر تخم مرغ طعم یا بوی بد نداشته باشد.

سالمونلا یکی از شایع‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا در تخم مرغ است و باعث علائم شدید گوارشی مثل تهوع، استفراغ، اسهال آبکی، تب و دل‌پیچه می‌شود. این باکتری در کودکان، سالمندان و زنان باردار خطرناک‌تر است و می‌تواند باعث کم‌آبی شدید بدن و حتی بستری شدن فرد شود.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->