کرملین به حضور زیردریایی‌های آمریکایی در منطقه واکنش نشان داد تعداد شهدای جنگ غزه افزایش یافت (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) تاکید آیت الله علم الهدی بر رفع مشکلات زیرساختی مشهد و ساماندهی زائران خارجی ادارات و بانک‌های کدام استان‌های کشور، سه شنبه ۱۴ و چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ تعطیل است؟ نارضایتی از مدیریت بحران آب | احتمال استیضاح وزیر نیرو قوت گرفت احتمال دیدار پوتین و فرستاده ترامپ همراهی ایتالیا با اسرائیل: زمان به‌رسمیت شناختن فلسطین نیست رئیس قوه قضاییه دستور تسریع در تعیین‌‎تکلیف پرونده‌های مرتبط با برنج را صادر کرد شهردار آتن خطاب به اسرائیل: از کودک‌کش‌ها درس دموکراسی نمی‌گیریم ۲۳ فلسطینی دیگر در نوار غزه شهید شدند | جان باختن ۱۸۰ نفر بر اثر گرسنگی (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) معاون اول رئیس جمهور به ترکمنستان سفر می کند عراقچی: جنگ ۱۲ روزه یک نقطه ماندگار در تاریخ ایران است | خبرنگاران نقش ویژه‌ای داشتند رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سفر هیئت آژانس به ایران فنی است؛ از تاسیسات هسته‌ای بازرسی نخواهد شد وزیر کشور در بازدید از مرز مهران: زائران سفر خود را به روزهای پایانی موکول نکنند نماینده تربت حیدریه در مجلس: حذف ۴ صفر از پول ملی تورم را تشدید می‌کند کمیسیون اصل نود مجلس خواستار افزایش حمایت بیمه‌ای از رانندگان شد قدردانی رئیس هلال‌احمر فلسطین از حمایت ایران در بحران انسانی غزه گشت‌زنی دریایی متحدان آمریکا در مجاورت چین بقایی در نشست خبری: سفر مقام آژانس به ایران کمتر از ۱۰ روز آینده انجام می‌شود| مذاکرات مستقیم با آمریکا نخواهیم داشت سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به اراضی اشغالی و آرزوی تامل‌برانگیز او در کنار دیوار ندبه شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) اعتراف مقامات رژیم اسرائیل به شکست جهانی خود در عرصه جنگ روایت‌ها وزارت کشور: انتخابات شورا‌های شهر اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد وزیر آموزش و پرورش: آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا اول مهرماه نهایی می‌شود لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی تاثیر چندانی در متغییر‌های اقتصادی ندارد عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: وضعیت کنونی واردات خودرو غیرقابل قبول است بیش از ۷۹۰ هزار مهاجر غیرمجاز افغانستانی از طریق مرز دوغارون خارج شده‌اند
سرخط خبرها

واکنش رسانه رسمی رهبر انقلاب به نامه یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی

  • کد خبر: ۳۴۵۰۹۴
  • ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۰
واکنش رسانه رسمی رهبر انقلاب به نامه یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی، پس از شکست در نبرد‌های اخیر از جمله عملیات «طوفان الاقصی» و جنگ ۱۲ روزه اکنون به جای استفاده از زرادخانه واقعی، به جنگ شناختی و روایت‌محور روی آورده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در سرمقاله روزنامه اینترنتی رسانۀ KHAMENEI.IR ویژه‌ی روز‌های دفاع مقدس ملت ایران در برابر تهاجم رژیم صهیونی آمده است: نامه‌ای که اخیراً از سوی یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق رژیم صهیونیستی، خطاب به رهبر انقلاب اسلامی منتشر شده، به لحاظ ساختاری و محتوایی، ویژگی‌هایی فرامتنی دارد که آن را به متنی منحصر‌به‌فرد تبدیل کرده است. متن کامل نامه، از ابتدای مقدمه تا انتهای امضا، شامل ۱۳۵۴ کلمه است که بخش اصلی آن (بدنه‌ی نامه) حدود ۱۱۵۴ کلمه را دربر می‌گیرد.

با تحلیل محتوای این متن از منظر کمی و کیفی، به حدود ۴۸ تا ۵۰ نکته‌ی مستقل در آن برخورد می‌کنیم؛ به‌عبارتی، حدود ۵۰ محور محتوایی در این نامه گنجانده شده است. از میان اینها، دست‌کم ۲۳ نکته از جنس محوری و اساسی‌اند. این سطح از تراکم محتوایی در یک متن کوتاه، آن را به متنی غیرمعمول و پیچیده بدل می‌کند که فراتر از یک شخص است.

در این نامه با الگویی رو‌به‌رو هستیم که بر پایه‌ی تکنیک «جابجایی ایستگاهی» عمل می‌کند. ابتدا در ظاهر اطلاعات درست و مستند ارائه می‌شود تا اعتماد مخاطب جلب شود؛ سپس، با دست‌کاری داده‌ها، زمینه برای القای نکات نادرست فراهم می‌شود. این شیوه اگرچه ساده است، اما از منظر روان‌شناسی اقناع، بسیار مؤثر و پیچیده به‌کار رفته است.

بر اساس برآورد‌های برخی اتاق‌های فکر و تحلیل‌گران غربی، تصمیم‌گیری‌های رهبر انقلاب عمدتاً مبتنی بر ارزیابی شخصی، دریافت‌های میدانی، و گزارش نهاد‌های داخلی خودی است. بنابراین، اگر ادعای گالانت در ابتدای نامه‌اش را جدی بگیریم—این‌که «۳۰ سال است شما پروژه من هستید» —باید پذیرفت که او با چنین پیش‌زمینه‌ای، بهتر از هر کسی می‌دانسته که رهبر انقلاب اساساً مخاطب اثرپذیری برای این نامه نیست. از همین رو می‌توان گفت که مخاطب اصلی نامه نه رهبر جمهوری اسلامی، بلکه سه گروه تصمیم‌سازان درون ساختار حاکمیتی ایران، متحدان منطقه‌ای ایران و مردم ایران هستند.

تحلیل محتوای نامه نشان می‌دهد که با یک عملیات روانی تمام‌عیار مواجهیم. گالانت به‌طور مکرر بر قدرت اطلاعاتی اسرائیل تأکید می‌کند و تصویری فراواقع‌گرایانه از اشراف اطلاعاتی ارائه می‌دهد: ادعای رصد تمام تحرکات، اشراف کامل به ساختار تصمیم‌گیری ایران و حتی دانستن تصمیم‌ها پیش از اتخاذ آنها. این تصویرسازی در واقع معادل روانی همان توصیفی است که در یک تحلیل دیگر از آن به عنوان «عقاب آسمان و شیر زمین» یاد شده بود— تصویری اغراق‌آمیز از توانمندی اسرائیل.

در کنار جنگ روانی، عنصر جنگ روایی نیز پررنگ است. روایت‌سازی، جای سلاح را می‌گیرد. گالانت، یا تیم نویسندگان پشت نامه، از روایت برای بازتعریف موقعیت استفاده می‌کنند. اسرائیل، پس از شکست در نبرد‌های اخیر—از جمله عملیات «طوفان الاقصی» و جنگ ۱۲ روزه—اکنون به جای استفاده از زرادخانه واقعی، به جنگ شناختی و روایت‌محور روی آورده است.

در نهایت، این نامه را باید در چهارچوب جنگ شناختی در حال گسترش بین ایران و اسرائیل ارزیابی کرد—جنگی که میدان اصلی آن نه جبهه‌های مرزی، بلکه افکار عمومی و میدان ادراک است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->