صالحی امیری: باید اسناد فرهنگی میان ایران و آذربایجان را عملیاتی کنیم رئیس کمیسیون آموزش مجلس: کیفیت دانشگاه‌ها خوب نیست اما تقویتش می‌کنیم لاله‌های در خون خفته میدان ژاله | بازخوانی واقعه ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ چند نکته مهم درمورد انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ + تعداد داوطلبان | فرصت ویرایش انتخاب‌ها محدود است نیاز فوری انتقال خون خراسان رضوی به گروه‌های خونی A و AB مثبت و O منفی تشدید نظارت‌ها بر تجهیزات بازی مهدکودک‌های خراسان رضوی آیا قرص‌های جلبک واقعاً لاغر می‌کنند؟ | چه کسانی نباید آنها را مصرف کنند؟ وضعیت بحرانی سدهای حیاتی مشهد | پر شدگی سد‌ها به کمتر از ۱۵ درصد رسید عوارض خطرناک و کُشنده مصرف زیاد گوشت قرمز | چقدر باید گوشت قرمز مصرف کنیم؟ با ۷ پروتکل ساده جلوی سرماخوردگی و آنفلوآنزا را بگیرید | ویروس‌های پاییزی را چطور تشخیص دهیم؟ تأکید نماینده مجلس بر احیای دریاچه ارومیه یک خوردنیِ شیرین با ارزش غذایی فراوان جزئیات تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ اعلام شد | در چه شرایطی محدودیت ترمیم نمره حذف می‌شود؟ اهدای عضو جوان مرگ مغزی مشهدی به ۶ نفر زندگی دوباره بخشید (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) از محیط‌بانان حمایت قضائی می‌شود خبر خوش برای بیماران پیوند: دارو‌ها درب منزل تحویل خواهد شد مردان در خراسان رضوی، ۴.۷ درصد باسوادتر از زنان هستند | نرخ باسوادی در استان به ۹۸.۷ درصد رسید تغییرات دفترچه‌ انتخاب رشته‌ کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد + مشاهده (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) جراحی کوتاه کردن قد، عمل زیبایی عجیب زنان در استانبول ! نقشه ایران در ۲۸۶ سال قبل شامل کدام کشورهای همسایه بود؟ برقی کردن راه‌آهن تهران - مشهد روی میز ایران و چین جان باختن ۲ کارگر بر اثر جان باختن در چاه افزایش چشمگیر روز‌های هوای ناسالم مشهد در نیمه اول سال ۱۴۰۴ کاهش ۲۵ درصدی آب سد‌های مهم کشور افزایش ظرفیت کاروان‌های حج عمره مهر ۱۴۰۴ در برخی استان‌ها خواب نوجوان را پیش از آغاز مدارس اصلاح کنید افزایش اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در مشهد وزارت بهداشت: فرصت طلایی جبران عقب‌ماندگی جمعیت فقط ۵ سال است
سرخط خبرها

آنتی اکسیدان چیست و در کدام میوه‌ها بیشتر است؟

  • کد خبر: ۳۴۵۷۷
  • ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۵
آنتی اکسیدان چیست و در کدام میوه‌ها بیشتر است؟
این‌ روزها در پی شیوع کرونا اغلب پزشکان مردم را به مصرف آنتی اکسیدان‌ها تشویق می‌کنند، اما چرا؟ کدام میوه‌ها حاوی آنتی اکسیدان است؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان‌ها در میوه ها، سبزیجات، مغز‌های خوراکی، و غلات کامل و مقادیر کمتر از آن‌ها در گوشت قرمز، ماکیان، و ماهی یافت می‌شوند.

آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که می‌توانند از سلول‌های بدن در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت کنند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند در نتیجه مواجهه با برخی مواد شیمیایی، سیگار کشیدن، آلودگی، پرتو افشانی و همچنین به عنوان یک محصول جانبی ناشی از سوخت و ساز عادی بدن شکل بگیرند. آنتی اکسیدان‌های غذایی شامل سلنیوم، ویتامین A و کارتنوئید‌های مرتبط، ویتامین C، ویتامین E، به علاوه مواد شیمیایی گیاهی مانند لیکوپن، لوتئین و کوئرستین می‌شوند.
شما می‌توانید این آنتی اکسیدان‌ها را در بسیاری از مواد غذایی بیابید که احتمالا در رژیم غذایی روزانه شما جای دارند.

مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان‌ها در میوه ها، سبزیجات، مغز‌های خوراکی، و غلات کامل و مقادیر کمتر از آن‌ها در گوشت قرمز، ماکیان، و ماهی یافت می‌شوند. مواد غذایی کم ارزش مانند غذا‌های فرآوری شده از محتوای آنتی اکسیدان پایینی برخوردار هستند و حتی ممکن است موجب شکل گیری رادیکال‌های آزاد شوند که جای شگفتی ندارد.

فواید سلامت آنتی اکسیدان‌ها

مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند برای سلامت قلب مفید باشد و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به عفونت‌ها و برخی انواع سرطان کمک کند. با افزایش مصرف مغز‌های خوراکی، دانه ها، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات می‌توانید میزان آنتی اکسیدان دریافتی خود را افزایش دهید.

آنتی اکیسدان‌ها در مکمل‌های غذایی

آنتی اکسیدان‌ها در مکمل‌های غذایی وجود دارند، اما پژوهش‌ها به این مساله اشاره ندارند که مصرف مکمل‌ها برای انسان سودمند است یا خیر. در شرایطی که پژوهش‌ها از فواید افزایش مصرف آنتی اکسیدان‌ها از منابع غذایی اشاره دارند، زمانی که هر یک از آنتی اکسیدان‌ها استخراج شده و به تنهایی مورد مطالعه قرار می‌گیرند، نتایج چندان تاثیرگذار نیست.

عصاره‌های آنتی اکسیدانی اغلب نتایج قابل توجهی را در مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهند، اما هنگامی که در آزمایش‌های انسانی مورد استفاده قرار گرفته اند، نتایج برای پیشگیری از بیماری و مرگ ناامید کننده بوده اند.

یک استثنا در این زمینه مطالعه موسسه ملی چشم آمریکا درباره بیماری چشمی مرتبط با افزایش سن بوده است که نشان داد ترکیبی از آنتی اکسیدان‌ها خطر ابتلا به مراحل پیشرفته انحطاط ماکولا مرتبط با سن را کاهش می‌دهد.

مقدار زیاد همواره بهتر نیست!

برخی مکمل‌های آنتی اکسیدان هنگامی که در دوز‌های بالا مصرف شوند ممکن است برای سلامت انسان مضر باشند و با دارو‌های خاص تداخل ایجاد کنند.

مصرف مقدار زیادی از مکمل‌های ویتامین A برای یک بانوی باردار می‌تواند به نقائص مادرزادی نوزاد منجر شود و ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی و سرطان را افزایش دهد.

مصرف مقدار زیاد ویتامین E (بیش از ۴۰۰ واحد بین المللی (IU) در روز) با افزایش احتمالی در آمار مرگ و میر پیوند خورده است. اما این خطر برای مکمل مولتی ویتامین معمولی صدق نمی‌کند. مقدار ویتامین A و ویتامین E موجود در قرص‌های مولتی ویتامین زیاد نیست.

اگر قصد مصرف مکمل‌های آنتی اکسیدان در مقادیر زیاد را دارید باید ابتدا با یک پزشک مشورت کنید.
 
منبع: عصر ایران 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->