رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج: بیش از ۲ میلیون نفر از سالمندان سارکوپنی دارند ۸ شهر ایران در جمع گرمترین‌های جهان (یکم مرداد ۱۴۰۴) دستگیری سارق خودرو در شهرری آتش زدن مامور پلیس راه در ورودی مشهد جملات عربی پرکاربرد برای زائران اربعین ۱۴۰۴ درخواست اولیا به وزارتخانه رسید نارضایتی بیماران از ویزیت آزاد و زیر بار نرفتن برخی پزشکان برای نوشتن نسخه الکترونیک | پزشک راضی، بیمار ناراضی آیا ادعای خریدوفروش سابقه بیمه تأمین‌اجتماعی صحت دارد؟ آب دریای عمان، ۱۴۰۷ به مشهد می‌رسد | آخرین جزئیات و زمان بندی طرح عظیم انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت به زائرین اربعین عامل انسانی، حلقه‌گم‌شده در امنیت جاده‌ای هوش مصنوعی پاسخ داد: آب تهران در حال تمام شدن است؟ کاهش وزن صنعتی؛ از وابستگی تا  افسردگی آیا مکمل‌ها و قرص‌های حافظه واقعاً تأثیرگذار هستند؟ درباره مصرف قرص های لاغری که سلامتی جسم و  روان افراد را  تهدید می کنند | لاغری با طعم روان‌گردان قتل مسلحانه مدیرعامل به دست کارمند | قاتل پس از جنایت خودکشی کرد توقیف ۵۶ هزار خودرو متخلف در تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ هموفیلی را بیشتر بشناسیم؛ از علائم تا کنترل بیماری آیا حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگانی که مهاجرت کرده‌اند، واریز می‌شود؟ بیمه سلامت خراسان‌ رضوی ۸ درصد بیماران هموفیلی کشور را زیر پوشش دارد برگزاری جلسه بین‌المللی برای حفاظت از لایه اوزون (یکم مرداد ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد + تعداد داوطلبان کشف ۵ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق با همکاری مردم انفجار در معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت برای احیای گردشگری در کشور چه کارهایی می‌توان انجام داد؟ آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جمعه (۳ مرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | رقابت ۱۵ هزار شرکت‌کننده تب آنفلوانزا و کرونا در مشهد فروکش کرد اجرای دقیق متناسب‌سازی و پرداخت معوقات حقوق فروردین‌ماه از مطالبات جدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی است درخواست هلال احمر ایران از صلیب سرخ برای واکنش فوری جهت توقف فاجعه انسانی در غزه
سرخط خبرها

آیا ادعای خریدوفروش سابقه بیمه تأمین‌اجتماعی صحت دارد؟

  • کد خبر: ۳۴۷۰۹۵
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۶
آیا ادعای خریدوفروش سابقه بیمه تأمین‌اجتماعی صحت دارد؟
فضای مجازی پر شده از تبلیغات عوام‌فریبانه که جز شیادی چیز دیگری نیست. چندی پیش یک آگهی با عنوان «خرید سابقه بیمه تأمین اجتماعی» در یکی از کانال‎‌های پرزرق‌وبرق مجازی سروصدای بسیاری به پا کرد، اما تأمین‌اجتماعی بلافاصله با درج اطلاعیه‎‌ای، فروش سابقه بیمه را تکذیب و اعلام کرد: «آگهی‌های مربوط به خرید یا تکمیل سابقه بیمه، کلاهبرداری هستند.»

به گزارش شهرآرانیوز، بشیر عمرانی، مدیرکل نام‌نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین‌اجتماعی در مورد آگهی‌های خریدوفروش سوابق بیمه‌ای که در شبکه‌های مختلف مجازی قرار می‌‎گیرد، می‌گوید: «در فرهنگ سازمانی چیزی به نام خرید و فروش سابقه بیمه وجود ندارد. طبق ماده ۳۹ قانون تأمین اجتماعی کارفرما مکلف است، حق بیمه و فهرست مزد و حقوق کارگرانش را تا آخرین روز ماه بعد به سازمان ارسال کند. براین اساس همه افرادی که نام و مشخصات و حق بیمه‎ آنها از طرف کارفرما به سازمان ارسال نشده و یا از طریق بازرسی‌ها در زمان مورد نظر بررسی نشده باشند، می‎توانند با ارائه اسناد و مدارک مستند برای پیگیری موضوع اقدام کنند. مثلاً اگر فردی ۵ سال در کارگاهی مشغول به کار بوده و متوجه شود که ۴ ماه سهواً یا عمداً بیمه برای او رد نشده است، این فرد با داشتن مدارک و مستندات معتبری مثل قراردادکاری، کارت حضور و غیاب، فیش حقوق یا رسید بانکی و… می‎تواند به شعب سازمان تأمین اجتماعی مراجعه و ادعای سابقه خود را مطرح کند.» این درخواست اشخاص در کمیته‌های تخصصی احتساب سوابق سازمان بررسی و در صورت اثبات ادعا، هزینه روز‌های بیمه نشده کارگر از کارفرما مطالبه می‎شود؛ بنابراین این نوع مطالبه حق بیمه به معنی خرید یا فروش سابقه نیست.

سابقه بیمه‌ای یکی از ارکان اساسی برای دریافت خدمات از سازمان‌های بیمه گر است

عمرانی درباره چگونگی نگهداری و امنیت سوابق می‌گوید: «برای حفظ و صیانت سوابق بیمه شدگان تمهیدات و تدابیر لازم اندیشیده شده و امکان ثبت یا تغییر در سوابق بدون مکانیزم‎های کنترلی و قانونی وجود ندارد.»

معمولاً افراد بعد از سی سال کار و رسیدن به سن و سال بازنشستگی تازه شروع به جمع‎آوری سوابق کاری‎شان می‎کنند. سوابقی که می‎تواند در کارگاه‌های مختلف و با کارفرمایان متفاوتی شکل گرفته باشد.

حالا اگر چنین اجحافی توسط کارفرما ایجاد شود و کارگر بعد از بررسی و جمع آوری سابقه تازه متوجه کسری چندماهه بیمه‎اش شود چه کاری باید انجام بدهد؟ اگر به دلیل فوت، مهاجرت حتی تعطیلی کارگاه، دستش به کارفرما نرسد، تکلیف چیست؟ عمرانی در پاسخ به این سؤال می‎گوید: «کمیته ‎های تخصصی احتساب سوابق برای بررسی چنین مواردی تشکیل می‎شود، تا دریابند وضعیت کارگاه در زمان مورد ادعای کارگر به چه شکل بوده. در صورت وجود مدارک و مستندات کافی نسبت به صدور رأی احتساب سوابق در سازمان اقدام می‎کنند.»

عمرانی با اشاره به اضافه شدن سابقه کارگران در صورت اثبات می‎گوید: «سال گذشته کمیته‌های تخصصی احتساب سوابق بالغ بر ۲۱ میلیون روز سابقه پرداخت حق بیمه را بر اساس ادعا‌های بیمه شدگان تأیید و در سیستم‎های سازمان تأمین اجتماعی ثبت کردند. علاوه بر این مکانیزم ‎های کنترلی و تأیید مضاعف اقدامات در سیستم‎های سازمان عملاً اجازه ثبت و یا حذف سوابق افراد را بدون طی فرآیند‌های قانونی نمی‎دهد. این فرآیند‌ها تضمین می‌کند که سوابق بیمه شدگان از طرف افراد مختلف چک شده و به راحتی نمی‎توان یک روز سابقه برای فردی اضافه یا حتی از سابقه اش کم کرد. بنابراین، این فرضیه که فردی بتواند با هک کردن سیستم‎ها سابقه‌ای برای کسی ایجاد کند، با توجه به بررسی‌های کامپیوتری و پالایش داده‌ها در زمان بهره‌برداری از سابقه نیز امکان پذیر نخواهد بود. آگهی‌ها خرید و فروش سوابق که در فضای مجازی دیده می‎شود، صرفاً کلاهبرداری بوده و فاقد اعتبار است، طبق قانون هیچ‌کس نمی‎تواند به فردی پول بدهد و سابقه بخرد.»

ارسال پیامک برای ثبت سوابق بیمه‌ای

عمرانی با بیان اینکه سامانه ‎ای برای اعتراض به سوابق ناموجود و یا کسری سابقه در سایت سازمان تأمین اجتماعی ایجاد شده است، توضیح می‎دهد: «اگر کسی در سابقه خود اختلاف و یا مغایرتی را مشاهده کند، می‎تواند با ورود به بخش خدمات سابقه این سامانه مشکلاتش را حل کند. افراد می‌توانند در قسمت اعتراض به سوابق با بارگذاری مدارک و مستندات درخواست بررسی سوابق خود را مطرح کنند و نیازی به مراجعه حضوری به شعب نیست.»

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه بیمه شده‌ها برای آگاهی از میزان سوابق خود می‎توانند به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کنند، می‎گوید: «سایت سازمان تأمین اجتماعی تمام سوابق افراد را به روز مشخص کرده است. علاوه بر این از سال گذشته، ماهانه پیامکی که در برگیرنده نام بیمه شده، کارکرد، عنوان شغلی و دستمزد مربوط به ماه است، برای بیمه شده ارسال می‎شود. با این پیامک، آگاهی کاملی به کارگر داده می‎شود تا از وضعیت بیمه پردازی‌اش مطلع شود و اگر بیمه شده‎ای برخلاف قراردادش مغایرتی را در این زمینه مشاهده کند، می‎تواند اعتراضش را ثبت کند تا موضوع از این طریق پیگیری شود.»

منبع: سایت تامین اجتماعی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->