بازداشت مأمور پلیس در پرونده تیراندازی جاده رودان هرمزگان معجزه کاهش وزن با مصرف عصاره یک چای معروف پانسمان بیماران پروانه‌ای، قربانی تحریم‌های آمریکا تفاوت آنفلوانزا با دیگر بیماری‌های ویروسی تنفسی چیست؟ خوردنی‌هایی برای کاهش علائم اختلال عاطفی فصلی انسداد ۸ سایت غیرقانونی فروش بلیت هواپیما | مسافران پیش از خرید، استعلام مجوز سایت را بگیرند پاسخ فرودگاه مشهد به خبر «درهای بسته» بر روی مسافران | اختلال در اتوماتیک، علت تأخیر ورود بود (۱۰ آبان ۱۴۰۴) + فیلم کلاهبردار حرفه‌ای با اعتراف به ۱۷ فقره کلاهبرداری میلیاردی دستگیر شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) اولین پرواز مستقیم تهران-وین روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) انجام خواهد شد بیش از نیم‌میلیون تولد در هفت‌ماهه نخست ۱۴۰۴ برخورد یک هواپیما با ساختمان مجاور فرودگاه در تبریز + جزئیات (۱۰ آبان ۱۴۰۴) راهکار‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت در کودکان مدیرعامل راه آهن: مسافران ایرانی با قطار پُرسرعت به آنکارا می‌روند سرطان پروستات دومین سرطان شایع مردان ایرانی | سالانه ۱۰ هزار مورد جدید در کشور ثبت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر بارش باران باشند  مصدومیت ۱۳ مسافر بر اثر واژگونی اتوبوس در شهرستان گلبهار خراسان رضوی (۱۰ آبان ۱۴۰۴) نحوه پیگیری تخلفات شهریه‌ای مدارس غیرانتفاعی | والدین به وزارت آموزش و پرورش مراجعه کنند ۳ جان‌باخته و ۱۳ مصدوم در تصادفات جاده‌ای خراسان رضوی طی روز گذشته (جمعه، ۹ آبان ۱۴۰۴) موسیقی به کاهش زوال عقل تا ۴۰ درصد کمک می‌کند تولد نوزاد ۵ کیلوگرمی در بیمارستان قائم(عج) مشهد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) معاون پرستاری وزارت بهداشت: تعداد پرستاران در کشور مطلوب است، اما درست پراکنده نشده‌اند | بازنگری در بورسیه دانشجویان پرستاری هشدار پلیس راهور به آموزشگاه‌های رانندگی درباره ۲ تخلف مهم آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۵، فردا (یکشنبه، ۱۱ آبان) | ثبت‌نام نزدیک به ۶۰ هزار داوطلب در آزمون رد مال ویلای ۸ هزار متری متهم ردیف اول پرونده چای دبش به بانک ملت هشدار شیوع بالای هپاتیت A در بین کودکان و نوجوانان ایرانی ۷ علامت که نشانه کمبود ویتامین E است اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) چطور بیماری‌های ۴۰ سالگی به بعد را نگیریم؟ علائم اولیه بیماری‌ ام‌اس چندین سال زودتر ظاهر می‌شوند
سرخط خبرها

رشد بی‌ضابطه بلاگری میان جوانان ایرانی یک فرصت است یا تهدید؟

  • کد خبر: ۳۴۹۴۶۹
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۹
رشد بی‌ضابطه بلاگری میان جوانان ایرانی یک فرصت است یا تهدید؟
با گسترش بلاگری و افزایش تمایل جوانان به کسب درآمد از فضای مجازی به جای اشتغال رسمی، نگرانی‌هایی درباره تضعیف کیفیت محتوا، گسترش سطحی‌نگری و تبدیل شدن این روند به آسیب اجتماعی مطرح شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ با توجه به شایع شدن بلاگری میان جوانان و ترجیح آنان به داشتن چنین درآمدی به جای کارمند شدن، این پرسش به وجود می‌آید که آیا جوانان در معرض آسیب اجتماعی قرار گرفته‌اند؟! نگرانی دیگر این است که آیا انتشار محتوای تخصصی از جانب فردی که متخصص نیست می‌تواند به داده‌ها اجتماعی آسیب وارد کند؟

ایران پس از برزیل، در رتبه دوم جهان از نظر نسبت تعداد بلاگر‌ها به جمعیت شاغل قرار دارد. این آمار از یک سو نشان‌دهنده فعالیت گسترده ایرانیان در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است، اما از سوی دیگر نگرانی‌هایی جدی درباره کیفیت و عمق محتوا‌های تولید شده و تأثیرات اجتماعی آن به همراه دارد.

امیر مجرد، پژوهشگر رسانه، در این باره می‌گوید بلاگری مفهومی چندوجهی و تخصصی است که متأسفانه در ایران اغلب با اینفلوئنسری اشتباه گرفته می‌شود. او تأکید می‌کند که بلاگر‌ها معمولاً کار تخصصی و پژوهش‌محور انجام می‌دهند، در حالی که اینفلوئنسر‌ها صرفاً با تولید محتوای روزمره و جذب دنبال‌کننده، به دنبال تأثیرگذاری و درآمدزایی هستند.

یکی از دلایل رشد بی‌سابقه اینفلوئنسر‌ها در ایران، شرایط نامناسب اقتصادی و درآمد پایین مشاغل سنتی است. مجرد توضیح می‌دهد که حقوق کم و شرایط سخت کاری باعث شده جوانان به دنبال راه‌های درآمدزایی آسان‌تر مثل تولید محتوا در فضای مجازی بروند. او همچنین اشاره می‌کند که بسیاری از جوانان به دلیل نداشتن رزومه یا تجربه کاری، ترجیح می‌دهند وارد این حوزه شوند که نیاز به مدرک یا تخصص خاصی ندارد.

از سوی دیگر، نقش ضعف رسانه‌های رسمی در افزایش جذابیت شبکه‌های اجتماعی و بلاگری برجسته شده است.

محمدرضا اصنافی، کارشناس رسانه، تأکید می‌کند که ضعف رسانه‌های سنتی در پاسخ به نیاز‌های مخاطبان و ارائه محتوای جذاب، باعث شده بازار سرگرمی و اطلاع‌رسانی به سمت شبکه‌های اجتماعی سوق پیدا کند.

با این حال، این رشد سریع و بی‌قاعده بلاگری و اینفلوئنسری باعث شده کیفیت محتوا‌ها کاهش یابد و بسیاری از تولیدات به سمت سطحی‌نگری و ابتذال سوق پیدا کنند. امیر مجرد هشدار می‌دهد که الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی به جای ترویج محتوا‌های عمیق و تخصصی، محتوای کم‌ارزش و پرجلب توجه را تقویت می‌کنند که این روند به تهی شدن محتوای فضای مجازی منجر شده است.

او همچنین بیان می‌کند که ظهور هوش مصنوعی و ابزار‌های نوین مانند چت‌جی‌پی‌تی باعث شده اعتماد مخاطبان به اینفلوئنسر‌ها کاهش پیدا کند و این افراد با بحران تأثیرگذاری مواجه شوند. نسل جوان امروزی بیشتر به دنبال پاسخ سریع و دقیق از هوش مصنوعی هستند تا دنبال کردن تولیدات اینفلوئنسر‌هایی که ممکن است صرفاً به دنبال کسب درآمد باشند.

با وجود این چالش‌ها، بلاگری و اینفلوئنسر بودن برای بسیاری از ایرانیان به ویژه نسل جوان، تبدیل به یک فرصت اقتصادی و اجتماعی شده است. این فضا امکان کسب درآمد بیشتر و انعطاف زمانی را فراهم کرده که در مشاغل سنتی کمتر دیده می‌شود. همچنین، تولید محتوا برای برخی به عنوان راهی برای ابراز وجود و رسیدن به موفقیت اجتماعی به شمار می‌رود.

کارشناسان گزارش به ضرورت مدیریت حکمرانی رسانه‌ای تأکید دارند. اصنافی می‌گوید سیاست‌های محدودکننده‌ای مانند فیلترینگ به جای مدیریت هوشمندانه باعث ضعیف شدن رقابت سالم محتوا و افزایش محتوای بی‌کیفیت شده است. برای بهبود وضعیت، باید به تولید محتوای فاخر و ارتقای کیفیت شبکه‌های اجتماعی توجه ویژه شود و ظرفیت‌های بالقوه بلاگری در حوزه‌های علمی، صنعتی و فرهنگی استفاده گردد.

منبع: فرهیختگان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->