فساد مالی متهمان پرونده گروه رستمی‌صفا به‌جای اشتغال‌زایی ۲ روز اسکان رایگان برای همه فرهنگیان در نوروز ۱۴۰۴ دستگیری جاعلان نشان تجاری لوازم آرایشی در تهران (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) سراج: بسیاری از ایرانیان خارج از کشور تمایل به بازگشت دارند قتل کارگر افغانستانی توسط همکارانش در جنوب تهران (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) بهروز آذر: زنان تنها ۳ درصد از زندانیان کشور را تشکیل می‌دهند ستاد دیه کشور: هیچکس برای حادثه رانندگی زندانی نیست تصادف در جاده تایباد با یک کشته و ۲ مصدوم (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) تعطیلی بوستان‌های خورشید، وکیل‌آباد، کوه‌پارک، کوهشار و رودپارک مشهد به دلیل شرایط ناپایدار جوی (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) دستگیری عامل تیراندازی در نیشابور (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت ۳۶ بیمارستان مشهد در ایام نوروز ۱۴۰۴ رئیس جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی خبر داد: فعالیت ۳۹ پایگاه امدادونجات جاده‌ای در ایام نوروز ۱۴۰۴ پیش‌بینی ۵۸۰ هزار نفرشب اقامت در مشهد در ایام نوروز ۱۴۰۴ تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها و مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) رزم آرا؛ مسئله نفت و آخرین خون دستور رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در خصوص کاهش جمعیت کیفری مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی خبر داد: پیش‌بینی ۲۷ مرکز با ظرفیت ۷۰۰۰ نفر برای پذیرایی از معتادان متجاهر جزئیات تازه از حادثه جان‌باختن ۶ کوهنورد در ارتفاعات بانه (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) نحوه ارائه خدمت واحد‌های صنفی و رستوران‌های اطراف حرم امام‌رضا(ع) در ماه رمضان ۱۴۰۳ شیوع گسترده بیماری‌های تنفسی در بین کودکان (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) روزه‌داری ایمن | غذا‌های بسیار شیرین و چرب ممنوع ماجرای فوت یک دانش آموز نخبه بر اثر قطعی برق چه بود؟ معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: پیک ورود زائران به مشهد بعد از شب‌های قدر خواهد بود | رویکرد ملی و کلان به موضوع زیارت باید مورد توجه باشد+ فیلم کشف ۱.۵ کیلوگرم طلای تقلبی در استان‌های فارس و زنجان (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) دستگیری سارقان مسلح تهران در سرقت از طلافروشی کشف ۷۰۰ دستگاه کامپیوتر مسروقه خودرو در مشهد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) سهم ۲۷ درصدی حوادث ترافیکی در آمار مرگ‌ومیر خراسان رضوی خشکسالی ۴۰ درصد زمین‌های قابل کشت جهان را تحت تأثیر قرار داده است هشدار فراجا درباره کلاهبرداری‌ها تحت عنوان آژانس‌های مسافرتی و تور‌های گردشگری فیش حقوقی اسفندماه ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی بارگذاری شد | جزئیات زمان پرداخت
سرخط خبرها

شهر فیروزه ثبت ملی شد

  • کد خبر: ۳۵۴۹۱
  • ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱
شهر فیروزه ثبت ملی شد
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: در شورای ملی شهرهای صنایع دستی، شهر فیروزه به عنوان شهر ملی صنایع دستی در رشته فیروزه انتخاب شد.

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل مکرمی فر با اعلام این خبر درباره تشکیل شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی اظهار کرد: در جلسه شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی، اعضای شورا پس از بررسی پرونده‌ها و ارزیابی شاخص‌ها به هر یک از شهرها و روستاهای مطرح شده امتیاز می‌دهند و در نهایت مناطقی که حدنصاب را کسب کنند، برای ثبت ملی انتخاب می‌شوند.

وی به شرایط شهر فیروزه به عنوان شهر ملی صنایع دستی در رشته فیروزه اشاره کرد و گفت: ظرفیت تولید فیروزه به ازای هر فرد به طور میانگین سالانه ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم سنگ فیروزه است. همچنین برداشت سنگ از معدن به طور میانگین سالانه بین ۴۰ تا ۵۰ تن سنگ فیروزه است.

وی افزود: میزان ارزش افزوده این سنگ به ‌طور میانگین در سال، در هر تن سنگ ۱۴ کیلوگرم سنگ خالص فیروزه است که در ضعیف‌ترین حالت این نسبت یک به ۱۰ است؛ یعنی در ۴۰ تن سنگ ۴ تن سنگ خالص استحصال می‌شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی درباره دیگر ویژگی‌های این شهر برای انتخاب به عنوان شهر ملی صنایع دستی در زمینه فیروزه اظهار کرد: در شهر فیروزه ۲۰ کارگاه درون‌شهری و ۵۰ کارگاه خانگی درون‌شهری و ۱۵۰ کارگاه روستائی و ۱۰۰۰ کارگاه خانگی روستائی فعال است.

مکرمی‌فر با اشاره به میزان اشتغال‌زایی فیروزه‌تراشی در شهرستان فیروزه اظهار کرد: به صورت مستقیم ۲۳۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم ۲۲ هزار و ۱۰۰ نفر در این زمینه اشتغال دارند.

وی ادامه داد: ۸۰ درصد اشتغال در بخش مرکزی شهرستان فیروزه مربوطه به ۳۴ روستا از جمله معدن علیا و سفلی، قالیباف، گلشن‌آباد، حیدرآباد، شوری، اقبالیه، مهدی‌آباد، بزقوچان و... است که از این تعداد ۲۰ روستا به طور مستقیم و غیرمستقیم درگیر فیروزه است.

مکرمی‌فر افزود: ۲۰ درصد دیگر نیز ۳۵ روستای بخش است که از این جمله می‌توان به روستاهای مرزان، فهنه، کوندر، اردلان، همت‌آباد، صمان، شوریاب، شورگشت، گرماب و... اشاره کرد. البته تعداد ۱۵ روستا به صورت مستقیم و غیرمستقیم درگیر صنعت فیروزه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تاکید کرد: آمار کارگاه‌ها مربوط به شهرستان فیروزه است و در شهرستان نیشابور بیش از هزار نفر در رشته تراش و فروش فیروزه مشغول کار هستند. حداقل سن شاغلان ۱۵ سال و حداکثر ۸۰ سال است. 

وی با اشاره به پیشینه تاریخی فیروزه یادآور شد: تعداد ۱۵۰ نفر در مجمع شهرستان جزو پیشکسوتان این رشته بوده که در قید حیات هستند.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، مکرمی‌فر با بیان اینکه شهرستان فیروزه ظرفیت‌های بسیاری دارد و به همین دلیل به عنوان شهر ملی صنایع دستی ایران انتخاب شده است، گفت: تعداد ۱۴۰ نفر کارگر در معدن مشغول به کار هستند و تونل اصلی معدن فیروزه به طول ۲ کیلومتر و تونل‌های فرعی به طول حدود ۵۰ کیلومتر است که این تونل‌ها نیز خود ظرفیت‌های گردشگری محسوب می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->