چشم‌انداز تاریک باران پاییزی در خراسان رضوی | ذخایر آب سد‌های مشهد تنها ۵ درصد چالش‌های دفاتر خدمات مسافربری خراسان رضوی | رقابت سنگین دفاتر استان با پلتفرم‌های آنلاین تدبیر جدید سازمان محیط زیست برای حفاظت از گونه‌های درمعرض‌خطر | تجهیز مرال‌های مازندران به ردیاب‌های ویژه پشه آئدس دوباره خبرساز شد! نظارت بر نحوه فعالیت مدارس تا پایان سال تحصیلی ادامه دارد | ممانعت شدید از فعالیت مدارس بدون مجوز اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) پرواز‌های مستقیم کیش - اردبیل از دهه دوم مهر ۱۴۰۴ برقرار خواهد شد نابودی حدود ۱۰ هزار تن مواد مخرب لایه اوزون در کشور جزئیات بیمه‌پردازی معلمان مدارس غیردولتی | کارکرد مشمولان چطور محاسبه می‌شود؟ هیچ گونه تغییری در پرداخت و میزان حقوق و مزایای جانبی بازنشستگان تأمین اجتماعی در دستور کار نیست پوشش بیمه‌ای بیش از ۲۸۰ هزار نفر از فرهنگیان در قالب تفاهم‌نامه تأمین‌اجتماعی با مدارس غیردولتی   فرمانده مرزبانی انتظامی کشور خبر داد: کشف ۱۱ تن مواد مخدر و دستگیری ۲۵۳ قاچاقچی در ۶ ماهه نخست سال آغاز طرح ویژه حمایت آموزشی از کودکان خانواده‌های زن‌سرپرست در خراسان رضوی فیش حقوق شهریورماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران چه زمانی بارگذاری می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۴ شهریور ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری پراکنده در برخی نقاط استان تأخیر در پرداخت حقوق مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی غیرقابل قبول خواهد بود شرایط استفاده از وام درمان سازمان بازنشستگی نیرو‌های مسلح اعلام شد + جزئیات ادغام صندوق فولاد در صندوق بازنشستگی کشوری رسماً ابلاغ شد (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) پلیس راهور: موتورسواری بانوان بدون گواهینامه جرم است ثبت نشان اهدا روی گواهینامه‌ها را چطور انجام دهیم؟ صبحانه مهم‌ترین وعده برای همه نیست تأکید رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی به حمایت از تولیدکنندگان استان ارتقای کارآمدی حوزه‌های آموزشی با همکاری مدارس غیردولتی و سازمان تأمین اجتماعی آلرژی‌های فصلی تا اواخر پاییز ادامه دارد پلیس مشهد در جست وجوی مأمورنمایی که با بی‌ام‌و، معتادان را سرکیسه می کرد ورود توده بزرگ گرد و غبار از ترکمنستان به ایران تا ساعاتی دیگر (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) | آلودگی هوای مشهد تشدید خواهد شد وزیر آموزش و پرورش: مسیر تعیلم و تربیت با مشارکت هموار می‌شود ارائه خدمات تحصیلی به دانش‌آموزان نیازمند توسط بهزیستی
سرخط خبرها

مهاجرت ۱۰۰ نفر اول کنکورهای علوم پزشکی به دلیل عدم جذب در داخل کشور

  • کد خبر: ۳۵۸۵۰۷
  • ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۹
مهاجرت ۱۰۰ نفر اول کنکورهای علوم پزشکی به دلیل عدم جذب در داخل کشور
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت شایسته سالاری را مهمترین عامل حفظ نخبگان و کاهش مهاجرت در کشور دانست و گفت: متاسفانه اغلب ۱۰۰ نفر اول کنکور در رشته‌های علوم پزشکی به دلیل اینکه ما نمی‌توانیم این افراد را جذب کنیم، مهاجرت می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شاهین آخوندزاده ضمن بیان این مطلب به وضعیت بازگشت نخبگان به کشور طی یک سال اخیر اشاره و اظهار کرد: نخبگان ایرانی که در رشته‌های علوم پایه به خارج از کشور مهاجرت کردند، اغلب این افراد پس از مدتی به کشور بازمی گردند؛ اما متاسفانه در رشته‌های بالینی حاضر به بازگشت به کشور نمی‌شوند؛ به طور مثال یک پزشک متخصص جراح مغز و اعصاب که در آمریکا مشغول به کار است به سختی به کشور برمی‌گردد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ما موارد بسیار نادری را مشاهده کردیم.

وی در ادامه تصریح کرد: اما ایرانیانی که در رشته‌های علوم پایه در خارج از کشور تحصیل کرده و مشغول به کار شدند یا اینکه از ایران مهاجرت کردند، پس از مدتی به کشور باز می‌گردند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه بیشترین دانشجویان ما در رشته‌های علوم پزشکی از دانشگاه‌های بزرگ مهاجرت می‌کنند، گفت: متاسفانه اغلب ۱۰۰ نفر اول کنکور در رشته‌های علوم پزشکی به دلیل اینکه ما نمی‌توانیم این افراد را جذب کنیم مهاجرت می‌کنند.

آخوندزاده به مهمترین دلیل مهاجرت نخبگان در کشور اشاره و تصریح کرد: اعتقاد من این است که بیشترین راهی که می تواند جذب نخبگان را افزایش دهد، شایسته سالاری است؛ به این معنی اگر ما به جوان نخبه خود نشان دهیم که ۳۰ نفر از روسای دانشگاه، وزاری دولت، معاونان وزیر و غیره جز نخبگان هستند یعنی شایسته سالاری حاکم شده است. جوانان نخبه ما با دیدن این شرایط انگیزه خدمت در کشور را پیدا می کنند؛ بنابراین یکی از مهمترین دلیل مهاجرت این است که نخبگان ما این شایسته سالاری را در کشور مشاهده نمی کنند.

وی افزود: طی یک یا دو سال اخیر تعداد مهاجرت اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی افزایش نیافته است؛ اما هر زمانی تنگناها زیاد شده و مسائل اقتصادی و اجتماعی حاد می‌شود ما باید منتظر یک پیک مهاجرت نخبگان باشیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: هر چقدر چراغ پژوهش روشن‌تر باشد، از میزان مهاجرت جلوگیری خواهد کرد. بخش زیادی از دانشجویان رتبه‌های برتر پزشکی دانشگاه علوم پزشکی که با من کار تحقیقاتی انجام می دهند، معتقد هستند اگر شرایط پژوهش کشور شاداب و مهیا بود، مهاجرت نمی کردند.

آخوندزاده از نهایی شدن آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: در حال حاضر این آیین‌نامه در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد و منتظر نهایی شدن این آیین‌نامه هستیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->