تل‌آویو در حال بررسی خروج اعضای حماس از تونل‌های رفح در ازای تحویل جسد نظامی صهیونیست نامه شدیداللحن ایران به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت در پی تهدیدات هسته‌ای ترامپ استقبال مکرون از آزادی شهروندان فرانسوی بازداشت شده در ایران تهدید بمب‌گذاری در حوزه‌های انتخاباتی نیوجرسی آمریکا سنای آمریکا برای چهاردهمین بار در تصویب لایحه بودجه ناکام ماند (۱۳ آبان ۱۴۰۴) پزشکیان: مساجد بهترین کانون برای ساماندهی امور اجتماعی در محله‌ها هستند تحریم‌های جدید وزارت خزانه داری آمریکا علیه کره شمالی نتانیاهو دوباره در دادگاه حاضر شد عراقچی: جایزه نوبل اعتبار خود را از دست داده است افزایش کمک‌های مالی آلمان به اوکراین به ۱۱.۵ میلیارد یورو حملات پهپاد‌های اوکراینی به یک مجتمع پتروشیمی روسیه (۱۳ آبان ۱۴۰۴) زلنسکی با نیرو‌های اوکراینی در نزدیکی پوکروفسک دیدار کرد هشدار ترامپ درباره پیروزی دموکرات‌ها عراقچی: ایران آماده کمک‌رسانی فوری به زلزله‌زدگان افغانستان است کشف جسد یک اسیر صهیونیست در شرق الشجاعیه | حماس: در تلاش برای تکمیل روند تبادل هستیم (۱۳ آبان ۱۴۰۴) واکنش ستاد کل نیروهای مسلح به صحبت های اخیر ثابتی: اظهارات افراد ناآگاه در رابطه با همکاری‌های نظامی فاقد اعتبار است متکی: مواضع رئیس‌جمهور درخصوص بازسازی تأسیسات هسته‌ای، کاملاً قانونی و بین‌المللی است + فیلم دیک چنی، معاون جورج بوش درگذشت + علت مرگ و بیوگرافی پزشکیان: تمهیدات لازم برای پایداری منابع طرح پزشک خانواده اتخاذ شود اسناد تصویب CFT تحویل سازمان ملل شد ویدئو | بازتاب گسترده فرمایشات رهبر معظم انقلاب به مناسبت ۱۳ آبان در رسانه‌های غربی قالیباف عازم پاکستان خواهد شد رئیس جمهور: اگر دشمن خطایی انجام دهد، پاسخی سریع، کوبنده و دردناک دریافت خواهد کرد نایب‌رئیس مجلس: وزیر اقتصاد مانع صدور مقررات خلق الساعه شود جانمایی ۱۵۰۰ شعبه اخذ رأی انتخابات شورا‌ها در مشهد | بیش از ۴۱ هزار نفر، دست‌اندرکار برگزاری انتخابات هستند سخنگوی وزارت امور خارجه چین: با اقدامات آمریکا در کارائیب مخالفیم معاون هماهنگ‌کننده ارتش: هیمنه پوشالی آمریکا را شکستیم
سرخط خبرها

عراقچی: اقدام سه کشور اروپایی برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران غیرقانونی است

  • کد خبر: ۳۶۵۷۴۰
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۱
عراقچی: اقدام سه کشور اروپایی برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران غیرقانونی است
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سوءاستفاده سه کشور اروپایی از سازوکار حل اختلاف برجام و شورای امنیت سازمان ملل برای بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت علیه ایران، که با مخالفت چند عضو شورای امنیت از جمله ۲ عضو دائم این شورا مواجه شد، را اقدامی غیرقانونی خواند که نمی‌تواند واجد آثار حقوقی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید عباس عراقچی که برای شرکت در اجلاس وزرای امور خارجه کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد به اوگاندا سفر کرده است، صبح امروز، چهارشنبه ضمن شرکت در نشست عمومی این اجلاس، مواضع ایران را طی یک سخنرانی تبیین کرد.

وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر ضرورت پاسداشت اصول بنیادین جنبش عدم تعهد به‌ویژه اصل حق تعیین سرنوشت ملت‌ها، احترام به اصول و اهداف منشور ملل متحد، منع توسل به زور و محکومیت اقدامات قهرآمیز یکجانبه، خواستار تقویت همبستگی و اتحاد کشور‌های در حال توسعه برای مقابله با چالش‌ها و تهدید‌های فزاینده ناشی از یکجانبه‌گرایی و سیطره‌جویی برخی قدرت‌ها شد.

او با اشاره به هجمه جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران در خرداد ماه گذشته، این اقدام را مصداق روشن قانون‌شکنی و یاغی‌گری این ۲ رژیم دانست و نسبت به تداوم تهدیدات از ناحیه آنها علیه صلح و امنیت جهانی هشدار داد.

عراقچی سوءاستفاده سه کشور اروپایی از سازوکار حل اختلاف برجام و شورای امنیت سازمان ملل برای بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت علیه ایران، که با مخالفت چند عضو شورای امنیت از جمله ۲ عضو دائم این شورا مواجه شد، را اقدامی غیرقانونی خواند که نمی‌تواند واجد آثار حقوقی باشد.

وزیر امور خارجه ایران با یادآوری موعد انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و مفاد آن در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران در روز ۲۶ مهر ۱۴۰۴، خواستار مخالفت کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد با سوءاستفاده از نهاد‌های بین‌المللی به‌ویژه شورای امنیت سازمان ملل برای باج‌گیری و اعمال فشار بر کشور‌های در حال توسعه شد.

او همچنین تصریح کرد که با توجه به عدم صلاحیت سه کشور اروپایی در توسل به سازوکار حل اختلاف برجام، محرز بودن سوءنیت آنها و نیز مخالفت صریح ۲ عضو دائم شورای امنیت با این حرکت سه کشور اروپایی، ادعای آمریکا و سه کشور اروپایی مبنی بر بازگشت قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت در سال ۲۰۱۵ به موجب برجام، باطل است و بنابراین نباید از سوی کشور‌ها واجد اثر حقوقی شناخته شود.

عراقچی، موضوع فلسطین را یکی از مهمترین مسائل بین‌المللی خواند که حل آن بدون رفع علت اصلی آن یعنی اشغالگری و محرومیت ملت فلسطین از حق بنیادین تعیبن سرنوشت ممکن نخواهد شد.

او با تاکید بر حق مشروع و قانونی ملت فلسطین برای ادامه مبارزه جهت احقای حق تعیین سرنوشت، مسئولیت همه دولت‌ها را در این خصوص متذکر شد و تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی برای توقف نسل‌کشی فلسطینیان، خروج اشغاگران از غزه، ارسال بدون مانع کمک‌های انسانی و بازسازی غزه حمایت می‌کند و در عین حال موکدا بر لزوم پایان دادن به بی‌کیفری رژیم صهیونیستی و محاکمه و مجازات جنایتکاران صهیونیست تاکید می‌کند.

وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت همبستگی و حمایت از کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد که در معرض اقدامات قهرآمیز یکجانبه و ظالمانه آمریکا قرار دارند، از جمله ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه، بلاروس و ایران تاکید کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->