سرانه مصرف لبنیات در کشور نصف استاندارد است | توزیع شیر مدارس تا ۲ هفته آینده توصیه‌های متخصص طب ایرانی برای داشتن بدن سالم در فصل سرد کمبود کلسیم و ویتامین D زمینه‌ساز پوکی استخوان است اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۷ مهرماه ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش نسبی دما از فردا فوت ۲ عابر پیاده در تصادف جاده‌ای خراسان رضوی | توقیف نزدیک به ۵۰۰ وسیله نقلیه متخلف در روز گذشته (شنبه، ۲۶ مهر ۱۴۰۴) بازداشت ۳۹ متخلف زیست‌محیطی و ضبط انواع سلاح‌ در مازندران اعتراض بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به تأخیر در واریز معوقات حقوق: بعد از ۷ ماه بازهم معوقات پرداخت نشد! واکنش وزیر آموزش و پرورش به مرگ دانش‌آموز زنجانی در مدرسه ۴ روستای مشهد به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی متصل شدند نتایج ذخیره‌های دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد (۲۷ مهر ۱۴۰۴) | جزئیات ثبت‌نام + لینک مشاهده نتایج واکنش سازمان تعلیم و تربیت به خبر ممنوعیت ورود غربالگران به کودکستان‌ها | سن غربالگری در مدارس، ۲ سال کاهش یافته است اعلام آمادگی هلال احمر برای آموزش کمک‌های اولیه در مدارس طول عمر مبتلایان به زوال عقل چه مدت است؟ چند راهکار ساده برای غلبه بر افسردگی بعد از زایمان هزینه ماهانه تأمین اجتماعی چقدر است؟ | طلب ۱۵۰ همتی تامین اجتماعی از کارفرما‌ها چگونه روان‌شناس نما‌های مجازی را تشخیص دهیم؟ شاخص بروز سل در خراسان رضوی بالاتر از میانگین کشوری است با پیک عفونت‌های تنفسی مواجه نیستیم قتل فجیع زن جوان با ۱۷ ضربه چاقو به علت تقاضای طلاق! ۳ کشته و ۲ مصدوم در تصادف مرگبار پژو ۴۰۵ و کامیون در کردستان ضرب و جرح مامور اورژانس ۱۱۵ در خراسان شمالی | ضارب دستگیر شد کشف ۱۰۷ کیلوگرم مواد مخدر در خراسان رضوی شلیک مرگبار به باجناق توسط شکارچی گراز ! شارژر موبایل خانه‌ای را در کازرون به آتش کشید سوءقصد به جان رئیس نظام پزشکی مسجدسلیمان دستگیری عاملان قتل مرد صراف توسط پلیس پایتخت انحراف اتوبوس درجاده سبزوار _ مشهد ۴۰ مصدوم بر جای گذاشت (۲۶ مهر ۱۴۰۴) رونمایی از ۷ سند جامع اجتماعی در خراسان رضوی (۲۶ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نشانه‌های مسمومیت با ماهی را بشناسید

  • کد خبر: ۳۶۵۹۷۹
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵
نشانه‌های مسمومیت با ماهی را بشناسید
مسمومیت هیستامینی (Histamine Poisoning) زمانی رخ می‌دهد که فرد مواد غذایی حاوی مقدار بالای هیستامین مصرف کند. هیستامین نوعی «آمین بیوژنیک» است که در شرایط خاص، در برخی مواد غذایی افزایش می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهم‌ترین منبع ایجاد این نوع مسمومیت، ماهی‌ها و فرآورده‌های دریایی است؛ به‌ویژه ماهی‌های خانواده اسکومبروئید مانند تن، بونیتو و ماکرل می‌توانند چنین اثری داشته باشند. از این‌رو، این بیماری گاه با عنوان مسمومیت اسکومبروئید (Scombroid Poisoning) نیز شناخته می‌شود.

زمانی که ماهی پس از صید به‌مدت طولانی و پیش از انجماد یا فرآوری در دما‌های بالاتر از صفر درجه نگهداری شود، باکتری‌هایی مانند پروتئوس مرگانی (Proteus morganii) می‌تواند اسیدآمینه «هیستیدین» موجود در بافت ماهی را از طریق آنزیم «هیستیدین دکربوکسیلاز» به هیستامین تبدیل کند. تجمع بیش از حد هیستامین در گوشت ماهی، عامل اصلی بروز مسمومیت در مصرف‌کنندگان است.

نکته مهم آن است که هیستامین در برابر حرارت مقاوم است؛ بنابراین بر خلاف سم بوتولینوم، حتی با جوشاندن یا حرارت دادن کنسرو ماهی نیز از بین نمی‌رود. افزون بر این، برخی انواع پنیر سنتی نیز ممکن است به دلیل فرآیند تخمیر نامناسب، حاوی مقادیر بالای هیستامین باشد و موجب بروز علائم مشابه شود.

نشانه‌های این مسمومیت اغلب سریع بروز می‌کند و شامل موارد زیر است:

قرمزی و گرگرفتگی در ناحیه صورت و گردن
احساس گرما و بی‌قراری
تپش یا آریتمی قلبی
سوزش دهان و گلو
خارش پوست
سرگیجه
توصیه‌های پیشگیرانه

توصیه می‌شود برای پیشگیری از مسمومیت هیستامینی به‌ویژه هنگام مصرف کنسرو ماهی تن، موارد زیر را رعایت کنید:

از خرید و مصرف قوطی‌هایی که در یک یا هر دو طرف خود دچار بادکردگی است، خودداری کنید.
در صورت مشاهده بوی تند و نامطبوع یا بافت غیرطبیعی و لانه‌زنبوری در گوشت ماهی، از مصرف آن پرهیز کنید.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->