بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست لغو سه پرواز رفت و برگشت فرودگاه کرمانشاه به دلیل شرایط نامساعد جوی مسیر (۲۴ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: ۳۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین زیرساخت‌های افزایش ظرفیت پزشکی نیاز داریم گرانی دارو گریبان‌گیر بیماران تالاسمی ارتباط بین ویروس تبخال دهان و آلزایمر ارائه خدمات تخصصی به مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه در بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد (۲۴ دی ۱۴۰۳) تأمین حدود ۳ هزار میلیون دلار برای واردات دارو امیرعلی اکبری: توله‌شیر را به یگان حفاظت محیط زیست تحویل می‌دهم تصادف مرگ بار در مشهد ماجرای رازآلود پرونده پدر گم شده را فاش کرد | باران پس از ۳۰ سال پدرش را پیدا کرد هزینه نوار تست قند خون به ماهی ۲ میلیون تومان می‌رسد | دوراهی سلامت و هزینه در مسیر درمان دیابتی‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳) | بارش باران در سطح استان از پنجشنبه پدر خوب و نمونه بودن با دانستن رازورمزهای نقش پدری | پدرانه‌های یک مرد خرده روایت‌هایی از فرازونشیب زندگی پدران مشهدی | پناهی به نام پدر آیا مدارس به دلیل برگزاری مراسم اعتکاف تعطیل خواهند شد؟ + پاسخ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: مشارکت همگانی، در کاهش ضایعات مواد غذایی بسیار مؤثر است معاون وزیر آموزش و پرورش: شایعه تعطیلی مدارس به دلیل آنفلوآنزا صحت ندارد فرماندار مشهد: تأمین اعتبار پروژه‌های حوزه آب شهرستان نیازمند پیگیری ویژه است «علی»، پرطرفدارترین نام برای پسران در خراسان رضوی رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مشهد خبر داد: هدررفت بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران اعلام آمادگی دانشگاه‌های ایرانی برای ایجاد شعبه در عراق اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم وزیر آموزش و پرورش: توسعه عدالت با ظرفیت مردمی در شورا‌های آموزش و پرورش محقق می‌شود اعتراف هولناک مهاجمان چشم آبی در ماجرای قتل در بزگراه آسیایی مشهد | کالبدشکافی جنایت با تیغ قانون! + عکس ورود خطرناک دارو‌های قاچاق سقط جنین به بازار آزاد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از پنجشنبه (۲۷ دی ۱۴۰۳) افزایش بیماری‌های تنفسی با چاشنی آلودگی هوا مقابله با ویروس جدید تنفسی در خراسان رضوی کلید طلایی باروری؛ سبک زندگی سالم از نگاه طب سنتی سیر نزولی آنفلوانزا در کشور (۲۴ دی ۱۴۰۳) | رصد «HMPV» در ۱۵ نقطه کشور آلودگی آب شرب شهر سنگان خواف در خراسان رضوی رد شد افزایش ساعت فعالیت دفاتر ثبت ازدواج به مناسبت میلاد امیرالمومنین(ع)
سرخط خبرها

جهیزیه به چه کسی تعلق دارد؟

  • کد خبر: ۳۸۲۳۹
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷
  • ۲
جهیزیه به چه کسی تعلق دارد؟
اموالی که زن با خودش به خانه شوهرش می‌برد تحت عنوان جهیزیه شناخته می‌شوند و زن می‌تواند در اموال خود هر تصرفی که خواست، داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس عرف و سنت زوجه در ابتدای زندگی مشترک بخشی از وسایل مورد نیاز زندگی را تحت عنوان جهزیه تهیه می‌کند و به خانه شوهرش می‌برد و بر اساس قانون او می‌تواند در نبود شوهرش اثاثیه یا همان جهیزیه را طلب کند.

این اموال که زن با خودش به خانه شوهرش می‌برد تحت عنوان جهیزیه شناخته می‌شوند و زن می‌تواند در اموال خود هر تصرفی که خواست، داشته باشد.

اما برای پس گرفتن جهیزیه یکی از راه‌های قانونی نوشتن سیاهه است البته فاکتور اموال خریداری‌شده به نام زوجه هم یکی دیگر از راه‌های پس گرفتن جهیزیه است.

البته مادامی که شوهر این سیاهه اموال را امضا نکند و دو نفر به عنوان شاهد زیر آن سیاهه را امضا نکرده باشند، این سیاهه اعتباری ندارد.

پس از آن که شوهر و آن دو شاهد، زیر سیاهه جهیزیه را امضا کردند، این سیاهه حالت سند عادی پیدا می‌کند که در زمان بروز اختلاف می‌تواند برای اثبات ادعای زن به کمک او بیاید.

در مورد کسانی که هیچ یک از این موارد یعنی سیاهه و فاکتور را در اختیار نداشته باشند، اموال اختصاصی مرد به زوج و اموال اختصاصی زن به زوجه داده می‌شود و اگر برای اموال مشترک، مدرکی وجود نداشته باشد، این اموال به صورت مشترک میان زن و مرد تقسیم می‌شود.

جهیزیه به عنوان «امانت» در اختیار مرد قرار می‌گیرد. اگر مرد در استفاده از این وسایل، به طور عمدی به آن‌ها آسیب رسانده یا آن‌ها را بشکند، همسر وی می‌تواند با مراجعه به دادسرا و طرح شکایت، از وی شکایت کیفری کند.

البته در صورت فوت زوجه، اموالی که از او بر جا می‌ماند به میزان سهم‌الارث به ورثه‌اش تعلق می‌گیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ارزو
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
۰
۰
سلام من دختری بیست ساله ازمشهدهستم دوساله توعقدم پدرومادرم طلاق گرفتن مادرتوانایی تهیه جهیزیمونداره توعقدباردارشدم الان بچم دوماهشه توروخداکمکم کنین شماروب امام رضاقسم دستموبگیرین خیلی سخته سرافکنده باشی جلوخانواده همسرت شوهرم همش بخاطرجهیزیم تحقیرم میکنه و سرکوفت میزنه خداالاهی هیچکسو بیکس وبی پشتوپناه نکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۸
۰
۰
سلام من بابام مریض نمی تونه بره سر کار شوهرم دعوا می کنه میگه عروسی کنم من جهیزیه ندارم تو خدا کمک کنید برای من
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->