تداوم ریزش قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) | قیمت خودرو‌ها افت کرد ویدئو | منابع کالابرگ تامین شد | احتمال برداشت از فردا (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) طرح حمایت از سرمایه‌گذاری برای تولید در مشهد مقدس تکمیل شد هیاهو برای هیچ | چرا وام ۲ میلیارد تومانی بانک مسکن به کار مردم نمی‌آید؟ رشد قیمت ران مرغ در مشهد | گوشت گوسفندی و گوساله چند؟ (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) پرداخت وام مسکن ۲ میلیارد تومانی با سود ۹ درصد + جزئیات فراخوان وزارت کار برای ارائه تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی به واحد‌های تولیدی پوشاک (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) پیش فروش محصولات سایپا ویژه شهریور ماه ۱۴۰۴ + جزئیات رشد شارپی بورس برای سومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) پرداخت بیش از ۹۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) ثبت بیش از ۵۰۰ میلیون رکورد اطلاعاتی در سامانه املاک و اسکان کشور توضیحات سخنگوی قوه قضائیه درباره ۱۳ کیلوگرم طلای توقیفی بابک زنجانی +فیلم قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) | رنج منفی دلار در کانال ۱۰۲ هزار تومان ۶۰ هزار متقاضی خراسان رضوی در صف شبکه بانکی رکوردشکنی تاریخی انس جهانی | خرید کم‌سابقه بانک‌های مرکزی (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) رشد قیمت طلا در مشهد (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) امروز دلار در مشهد چقدر است؟ (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) | خیار و گوجه‌فرنگی امروز در مشهد چند؟ ناترازی ۷۰۰ هزار واحدی مسکن در کشور صف منتظران دریافت وام فرزندآوری ۳برابر بیشتر از دریافت‌کنندگان! (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) بالاخره قیمت لوبیاچیتی ارزان شد |مصرف‌کنندگان منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها باشند؟ الگوی دانمارکی خانه‌دار شدن: از وام ۴درصد تا بازپرداخت ۳۰ ساله و معافیت مالیاتی افزایش هزینه‌های پنهان در نمایندگی‌های خودرو؛ از فاکتورهای دوگانه تا زمین‌گیر شدن خودروها شکست مقاومت تاریخی بورس؛ ورود ۱۱۰۰ میلیاردی پول حقیقی به بازار سهام روایت سوپرلوکس‌های دست‌نیافتنی | گزارشی از سیزدهمین نمایشگاه مبلمان، صنایع روشنایی و معماری داخلی مشهد+ فیلم پیش‌بینی بورس برای فردا چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ | رشد شاخص بورس در انتظار خبرهای سیاسی مثبت سیزدهمین نمایشگاه تخصصی مبلمان، صنایع روشنایی و معماری داخلی، در مشهد آغازبه‌کار کرد + فیلم پیش‌بینی کارشناسان از بازار ارز برای روز چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴| آیا کاهش اخیر دلار پایدار خواهد بود؟
سرخط خبرها

قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان بر می‌گردد؟

  • کد خبر: ۳۹۵۷۳
  • ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۳
قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان بر می‌گردد؟
قیمت دلار پیش از شروع بازار ارز در روز چهارشنبه ۲۹ مرداد ماه امسال چقدر بوده است و چرا قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان برنمی‌گردد؟

به گزارش شهرآرانیوز، قیمت دلار پیش از شروع بازار ارز در روز چهارشنبه ۲۹ مرداد ماه امسال چقدر بوده است و چرا قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان برنمی‌گردد؟ قیمت دلار در بازار دیروز با ۰.۲ درصد افزایش به ۲۲ هزار و ۵۰۲ تومان رسید.

 

اما چرا دلار به زیر ۲۰ هزار تومان نمی‌آید؟

روزنامه ایران نوشته است: پس‌از پایان مهلت صادرکنندگان برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور در پایان تیرماه، انتظار عمومی این بود که نرخ ارز با سرعت بالایی نزولی شود.

 

اما باید گفت از نگاه اقتصادی و همچنین ناظر بازار، مدیریت نرخ ارز و نوسانات آن باید روند تدریجی و منطقی داشته باشد. به‌عبارت دیگر نمی‌توان با افت یا افزایش یک باره ارز به اقتصاد شوک وارد کرد. براین اساس نرخ ارز باید در یک فرآیند زمانی قابل قبول به سمت اهداف مشخص شده سیاستگذار هدایت شود.

 

در سال ۱۳۹۷ نیز که نرخ دلار به بیش از ۱۸ هزار تومان افزایش یافت، مدیریت و نزول آن در یک فرآیند شش ماهه رخ داد. از مهرماه که نرخ ارز رو به کاهش گذاشت بتدریج و با نوسانات اندک رو به کاهش گذاشت و تا کانال ۱۳ هزار تومان رسید.

 

در سال ۱۳۹۳ نیز تجربه متفاوتی دراین زمینه داریم، درحالی که در پایان دولت دهم نرخ دلار به ۳ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده بود، جو روانی مثبت ابتدای دولت یازدهم باعث کاهش قیمت ارز شد و دلار حتی به ۲ هزار و ۹۰۰ تومان رسید که بازارساز به تدریج برای جلوگیری از شوک اقتصادی این رقم را به سمت کانال منطقی و بالاتر هدایت کرد. علاوه بر این بانک مرکزی به‌عنوان بازارساز اهداف دیگری را نیز باید دنبال کند که یکی از آن‌ها خارج کردن دلالان و سفته بازان و کاهش سودآوری آنان است؛ بنابراین دربرخی از دوره‌ها، بانک مرکزی برای اینکه فاصله نرخ ارز رسمی با آزاد را کاهش دهد اقدام به افزایش نرخ ارز صرافی‌ها می‌کند.

 

این درحالی است که درکنار عوامل اقتصادی، تحولات سیاسی و چشم‌انداز این تحولات نیز در مسیری که بازار ارز طی می‌کند تأثیر بسیار زیادی دارد؛ بنابراین اگر تنها با نگاه اقتصادی به بازار ارز بنگریم، بانک مرکزی توان اینکه نرخ ارز را به اهداف تعیین شده خود هدایت کند، دارد، اما همانگونه که اشاره شد دراین بازار عوامل سیاسی و اخبار مختلف نیز تأثیر زیادی دارند.

 

دراین راستا برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری در امریکا و برنده احتمالی این کارزار یکی از چشم انداز‌های سیاسی است که بر نرخ ارز مؤثر است. از سوی دیگر تحولات بازار سرمایه نیز تأثیر فراوانی خواهد داشت. طی ماه‌های اخیر بخصوص در سال‌جاری بازار سهام به مأمنی برای جذب نقدینگی تبدیل شده است به‌طوری که متوسط ارزش معاملات به بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد با این حال ریزش‌های اخیر شاخص بورس تا حدودی تازه واردان به این بازار را نگران کرده است.

 

بر این مبنا در صورتی که دولت بتواند بازار سرمایه را مدیریت و نوسانات روانی و هیجانی را از این بازار دور کند، رشد نرخ ارز نیز تا حدودی مدیریت خواهد شد. اما اگر شرایط به‌گونه‌ای پیش رود که نقدینگی از این بازار خارج شود، به سوی سایر بازار‌ها هدایت می‌شود که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بازار ارز است.

 

طی ماه‌های اخیر بخشی از نقدینگی به سمت بازارمسکن حرکت کرده است و اگر ثبات و میزان بازدهی بازار سرمایه افت کند بخشی از سرمایه‌گذاران وارد بازار ارز می‌شوند که این ورود به معنای چشم‌انداز صعودی قیمت‌ها دراین بازار است.

 

با وجود این با توجه به اینکه بازار ارز دلار ۲۶ هزار تومانی را درحافظه خود دارد، این فرصت خوبی برای بازارساز ایجاد می‌کند تا نرخ ارز را درمحدوده‌ای پایین‌تر از اوج تاریخی مدیریت کند.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->