سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور
سرخط خبرها

رشد ۶۳ درصدی صادرات ایران به اوراسیا

  • کد خبر: ۴۰۸۰۷
  • ۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۳
رشد ۶۳ درصدی صادرات ایران به اوراسیا
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: از ۵ آبان ۹۸ تا آخر خرداد امسال، ۳۸۳ میلیون دلار صادرات به اوراسیا داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن، ۶۳ درصد رشد داشت

به گزارش شهرآرانیوز، حمید زادبوم ضممن اعلام این خبر اعلام کرد: واردات ما از اوراسیا که بیشتر کالاهای اساسی است در این مدت یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۱۵ درصد کاهش داشته است.

 

وی با بیان اینکه مجمع اقتصادی اوراسیا شامل ۵ کشور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان است که این کشورها با حجم مبادلات تجاری ۹۰۰ میلیارد دلاری به ویژه در شرایط کنونی برای ما بسیار مهم هستند افزود: موافقنامه تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا هم اکنون موقت است و ما این موافقنامه را با ۸۶۰ قلم کالا به مدت یکسال اجرا می‌کنیم، اما از سال دوم یعنی ۵ آبان ۹۹ وارد مذاکرات برای تجارت آزاد می‌شویم.

 

به گفته این مقام مسئول، برخی‌ها فکر می‌کنند اگر رقم واردات ما بیش از یک میلیارد دلار است، یعنی ما به طرف مقابل تخفیف دادیم؛ در حالیکه موافقنامه به دو شکل است؛ یعنی برخی از اقلام را تخفیف گرفتیم و برخی از اقلام را طرف اوراسیایی تثبیت تعرفه کرده است؛ بنابراین ما حدود ۲۰ درصد اقلام را به طرف اوراسیایی تخفیف دادیم و حدود ۸۰ درصد اقلامی است که تثبیت تعرفه شده است؛ یعنی از سایر کشورها هم با همین تعرفه می‌توانستیم وارد کنیم.

 

زادبوم اظهار داشت: موافقنامه موقت تجارت آزاد نشان می‌دهد که ادامه کار ما برای تجارت آزاد بسیار مثبت است و فضا و ظرفیت خوبی در این باره وجود دارد، اما افزایش صادرات ما به اوراسیا با مشکلاتی هم مواجه است. به طور نمونه زیرساخت‌های لجستیک، جاده ها، دروازه‌های مرزی، حمل و نقل و کشتیرانی ما به سمت روسیه و قزاقستان نیاز به توسعه دارد که اگر نتوانیم همزمان با افزایش تجارت با اوراسیا زیرساخت‌های لجستیک خود را تقویت کنیم این تخفیف در تعرفه‌ها فایده زیادی نخواهد داشت.

 

رئیس سازمان توسعه تجارت اضافه کرد: موضوع دوم میان دو طرف ایرانی و اوراسیایی، تامین مالی است یعنی هم صادر کننده ایرانی و هم صادر کننده اوراسیایی باید بتوانند از خط‌های اعتباری خاصی برای توسعه تجارت استفاده کنند.

 

زادبوم ادامه داد: موضوع سوم همسان سازی و انطباق استانداردهای ما و اوراسیا در بخش صنعتی و بخش قرنطینه گیاهی، حفظ نباتات و دامپزشکی است که با تشکیل کارگروهی در حال پیگیری است.

 

وی تصریح کرد: تیرماه گذشته کارگروه مشترک با وزیر تجارت اوراسیا برگزار و اتفاقات، دستاوردها و مشکلات موافقنامه موقت تجارت آزاد را از ۵ آبان سال گذشته تاکنون تحلیل و بررسی کردیم. تصمیم گرفتیم با بررسی این مشکلات قبل از آبان ۹۹ برای موافقنامه تجارت آزاد آماده شویم که این مذاکرات بر اساس شیوه نامه میان ایران و مجمع اقتصادی اوراسیا حداکثر می‌تواند دو سال به طول بیانجامد.

 

زادبوم، حجم تجارت کنونی ایران و مجمع اقتصادی اوراسیا را حدود ۲.۵ میلیارد دلار بیان کرد و گفت: پیش بینی ما این است اگر تجارت آزاد را با کشورهای اوراسیا اجرایی کنیم حجم تجارت ما با اوراسیا می‌تواند به ۴ برابر کنونی یعنی ۱۰ میلیارد دلار در ۴ تا ۵ سال آینده افزایش یابد که البته بخش عمده‌ای از آن می‌تواند صادرات ما باشد ضمن اینکه واردات ما هم بیشتر کالاهای اساسی است.

 

وی افزود: هدفگذاری برای افزایش مبادلات با اوراسیا یعنی افزایش مبادلات با کشورهای همسایه، زیرا سه کشور از ۵ کشور اوراسیا با ایران همسایه هستند.

 

رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در شرایط تحریمی تمرکز ما افزایش سهم تجارت با کشورهای همسایه است ادامه داد: در سال ۹۷ صادرات ما به کشورهای همسایه‏، ۵۴ درصد از کل صادرات و در سال ۹۸ حدود ۶۰ درصد بود که در سال ۹۹ هدفگذاری کردیم تا این میزان به ۷۱ درصد برسد که اگر این روند ادامه یابد با توجه به نزدیکی مردمان این کشورها به همدیگر و وجود مرزهای زمینی و آبی این موضوع می‌تواند بسیاری از نقشه‌های تحریمی را نقش بر آب کند.

 

زادبوم گفت: بیشترین اقلامی که در آن رشد صادرات به اوراسیا داشتیم محصولات کشاورزی بود به طور نمونه در ۸ ماه گذشته حدود ۸۳ میلیون دلار سیب درختی به محدوده اوراسیا صادر کردیم ضمن اینکه پسته، کیوی، کشمش، فلفل فرنگی، خیار، خرما، کاهو، گل کلم و فرش عمده کالاهای صادراتی به اوراسیا بود.

 

این مقام مسئول توضیح داد: این در شرایطی است که از ۱۵ اسفند سال گذشته تا آخر اردیبهشت امسال بیش از ۲۰ مرز زمینی ما به علت کرونابسته بود و این میزان صادرات فقط از طریق مرزهای دریایی به اوراسیا اتفاق افتاد؛ ضمن اینکه صنایع غذایی به ویژه صنایع کنسروی و صنایع حلال، بیشترین رشد صادراتی به اوراسیا را داشت. 

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->