فراجا اعلام کرد: عدم تغییر در سیاست‌های فراجا درباره طرد اتباع غیرمجاز اسامی فرآورده‌های بهداشتی و تمیز کننده غیرمجاز منتشر شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: ذره‌ای در مسیر خدمت مجاهدانه و مخلصانه به مردم کم نگذاریم متروی تهران فردا رایگان است (۷ تیر ۱۴۰۴) دستور اخراج همه اتباع غیرمجاز از کشور صادر شد (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد، پدیده غالب جوی در سطح استان ۴ پروتکل بهزیستی برای حفاظت از سلامت روان کودکان تحت پوشش در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش‌های ۵روزه در ۱۰ استان (۶ تیر ۱۴۰۴) آزمون جامع دکتری در دانشگاه آزاد حذف نشده است ۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور
سرخط خبرها

بیماری کف دست یا «دوپویترن» چیست؟

  • کد خبر: ۴۴۰۱۲
  • ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
بیماری کف دست یا «دوپویترن» چیست؟
مبتلایان به این بیماری درد ندارند، علیرغم سیر کند و پیشرونده بیماری، درمان قطعی برای پیشگیری از پیشرفت آن وجود ندارد. تنها درمان استاندارد برای این بیماری عمل جراحی است.
به گزارش شهرآرانیوز، بیماری کف دست یا «دوپویترن» یک ناهنجاری و تغییر شکل ظاهری است که در مردان شیوع بیشتری دارد و می‌تواند فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

 محمد علی اخوت پور فوق تخصص ترمیمی دست، گفت: علت این بیماری احتمالا ژنتیک است که در آن بافت همبند کف دست به تدریج دچار کاهش طول و انقباض شده و این مسئله موجب خم شدن انگشتان دست می‌شود.  

وی، بیماری دوپویترن را مختص سفید پوستان برشمرد که در سیاهپوستان نادر است و خاطرنشان کرد که در مردان این بیماری شیوع بیشتری دارد.

این فوق تخصص ترمیمی دست،  ادامه داد: این بیماری بیشتر انگشت حلقه را درگیر می‌کند، اما ممکن است انگشتان دیگر را نیز درگیر کند. معمولا بیماری از انگشت حلقه شروع می‌شود و به انگشتان مجاور سرایت می‌کند.

به گفته اخوت پور، بعد از اینکه بیماری شروع شد یک نقطه سفت در زیر پوست کف دست بیمار احساس می‌شود. سپس این نقطه سفت تبدیل به یک طناب سفت می‌شود و آرام آرام شروع به جمع کردن پوست کف دست می‌کند و هنگامی که پوست کف دست سفت شد، انگشتان نیز شروع به خم شدن می‌کنند.

وی با بیان این مطلب که معمولا مبتلایان به این بیماری درد ندارند، سیر بیماری را پیشرونده و آهسته برشمرد و تاکید کرد: در این بیماری جراحی زمانی انجام می‌پذیرد که بیمار نتواند کف دست خود را کاملا صاف روی سطح میز قرار دهد به عبارت دیگر هنگام سجده نتواند کف دست خود را مستقیم و صاف روی زمین قرار دهد. این وضعیت از نظر بالینی معادل حالت خم شدن مفصل انگشتان با زاویه ۳۰ درجه است.

اخوت پور با اشاره به شیوع بیشتر بیماری دوپویترن در مردان؛ تشخیص این بیماری را صرفا بالینی عنوان کرد و یادآور شد که نتایج تمامی آزمایشات و اقدامات تشخیصی در فرد مبتلا کاملا طبیعی است وبیماری با معاینه بالینی متخصص تشخیص داده می‌شود.

عضو هیئت علمی بیمارستان طالقانی در ادامه گفت: علیرغم سیر کند و پیشرونده بیماری، درمان قطعی برای پیشگیری از پیشرفت آن وجود ندارد. تنها درمان استاندارد برای این بیماری عمل جراحی است.

اخوت پور در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به شیوع بیماری کرونا، از آنجا که عمل جراحی دوپویترن اورژانس نیست در بیماران ابتلا به کووید ۱۹ عمل جراحی به تعویق می‌افتد.
 
منبع:بهداشت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->