قیمت جدید برنج اعلام شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند شهرک‌های صنعتی ویژه صادرات در استان احداث می‌شوند | گره‌گشایی از مشکل شهرک‌های صنعتی، یک‌بار برای همیشه انحصار خودروسازان عامل اصلی رکود بازار خودرو است نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است | مردم گران‌فروشی‌ها را گزارش دهند قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | انگور ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان در تره‌بار شرکت مخابرات ایران علت افزایش ۵۰ درصدی آبونمان تلفن ثابت را اعلام کرد ممنوعیت ترخیص برنج در فصل برداشت لغو شد
سرخط خبرها

فعال‌شدن مکانیسم ماشه چه تأثیری بر اقتصاد کشور دارد؟

  • کد خبر: ۴۴۱۸۵
  • ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸
فعال‌شدن مکانیسم ماشه چه تأثیری بر اقتصاد کشور دارد؟
آمریکا مدعی شده که از روز ۳۰ شهریور مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کرده است. هرچند اقدام آمریکا از نظر سازمان ملل، اعتبار حقوقی ندارد، نمی‌توان گفت که فشار آمریکا برای برگشت تمام تحریم‌ها بی‌اثر خواهد بود، با این حال مسئولان کشورمان معتقدند که فعال شدن مکانیسم ماشه بر اقتصاد کشور تأثیری نمی‌گذارد.
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ آمریکا مدعی شده که از روز ۳۰ شهریور مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کرده است. هرچند اقدام آمریکا از نظر سازمان ملل، اعتبار حقوقی ندارد، نمی‌توان گفت که فشار آمریکا برای برگشت تمام تحریم‌ها بی‌اثر خواهد بود، با این حال مسئولان کشورمان معتقدند که فعال شدن مکانیسم ماشه تاثیری بر اقتصاد کشور نمی‌گذارد. اما در عمل، بورس و بازار‌های طلا و ارز به اجرای مکانیسم ماشه واکنش منفی نشان دادند که این واکنش را بسیاری، هیجانی قلمداد کردند. بر این اساس به‌منظور بررسی تاثیر میان‌مدت و بلندمدت مکانیسم ماشه با دو اقتصاددان گفتگو کردیم و نظرات آن‌ها را در این‌باره جویا شدیم.
 
استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه اقتصاد کشور به مثابه فرد ضعیفی است که با کوچک‌ترین بادی تب می‌کند، می‌گوید: از زمان خروج آمریکا از برجام، این کشور انواع مختلف تحریم‌ها مانند تحریم کانال‌های بازگشت ارز به کشور، صنایع خودروسازی، خرید مواد اولیه، فولاد و نفت را بر ما تحمیل کرده است. بر این اساس، تحریم‌های جدید، بیشتر تاثیر روانی بر اقتصاد کشور می‌گذارد. با توجه به اینکه اتفاق خاصی در سمت تقاضا روی نداده است، نوسانات روز‌های گذشته بورس، ارز و سکه نیز بر اثر همین تاثیر روانی مکانیسم ماشه است.

عباسعلی لطفی می‌افزاید: البته این مسئله را هم باید درنظر گرفت که اجرای مکانیسم ماشه ممکن است سبب افزایش هزینه واردات برخی مواد اولیه تولیدی شود؛ چراکه این مواد از این به بعد گران‌تر وارد کشور می‌شوند. همین مسئله سبب افزایش هزینه تمام‌شده تولید می‌شود. وی ادامه می‌دهد: تغییرات مناسب برای مدیریت منابع ارزی، اولین اقدامی است که بانک مرکزی باید به‌منظور مقابله با مکانیسم ماشه انجام دهد. بانک مرکزی باید تامین کالا‌های اساسی و واردات مواد اولیه واحد‌های تولیدکننده را در اولویت قرار دهد و از توزیع ارز‌های ارزان به‌صورت رانتی جلوگیری کند. مسئولان پولی باید به‌صورت جدی با ارزپاشی مقابله کنند تا اقتصاد کشور دچار مشکل نشود.

این استاد اقتصاد با اشاره به ضرورت اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور در واکنش به تشدید تحریم‌ها می‌گوید: نظام بودجه کشور به‌خصوص برای سال آینده باید به‌صورت جدی اصلاح شود. روش‌های فعلی تخصیص بودجه، بهره‌وری منابع مالی را کاهش می‌دهد، از این‌رو انتظار می‌رود که دولت، بودجه سال آینده را با توجه به محدودیت‌هایی که برای ورود منابع ارزی به کشور ایجاد شده است، تدوین کند.

لطفی سیاست‌زده بودن اقتصاد را بزرگ‌ترین آسیب فعلی کشور می‌داند و می‌گوید: در کشور ما سیاست خارجی، اقتصاد را سمت‌وسو می‌دهد، این درحالی است که در سایر کشور‌ها اقتصاد، سیاست خارجی را تعیین می‌کند، بنابراین بهترین راهکار ایمن‌سازی کشور این است که اولویت سیاست‌گذاری را به اقتصاد بدهیم.


افزایش ریسک معاملات اقتصادی با ایران

همچنین دکتر سیدعلی عقیلی، کارشناس اقتصادی، با بیان اینکه تحریم‌های جدید آمریکا را کشور‌های اروپایی، روسیه و چین رد کرده‌اند، می‌گوید:، اما در عمل آمریکا به شرکت‌های کشور‌های دیگر اعلام کرده است درصورتی‌که تحریم‌های مدنظر این کشور را اجرا نکنند، با تنبیه مالی مواجه و از بازار آمریکا حذف خواهند شد.
 
همین مسئله سبب می‌شود این کشور‌ها با وجود رد تحریم‌های آمریکا، در عمل در معاملات اقتصادی با ایران بیشتر احتیاط کنند. وی ادامه می‌دهد: مهم‌ترین هدف آمریکا از فعال کردن مکانیسم ماشه افزایش ریسک معاملات اقتصادی با ایران است. این کشور می‌خواهد با افزایش هزینه معاملات با ایران، اقتصاد ما را تحت‌تاثیر قرار دهد. افزایش هزینه معاملات با ایران در ماه‌های آینده، خودش را به‌صورت افزایش قیمت کالا‌های وارداتی نشان خواهد داد.

وی درباره راهکار‌های کنترل تاثیر مکانیسم ماشه بر اقتصاد کشور می‌گوید: تلاش برای انعقاد قرارداد‌های تجاری با کشور‌های همسایه به‌منظور مبادله صادرات و مبادله کالا و ایجاد راهبرد مناسب برای مدیریت منابع ارزی، جزو راهکار‌های جلوگیری از تاثیر منفی مکانیسم ماشه است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->