پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور
سرخط خبرها

افزایش قیمت لپ‌تاپ صدای کاربران فضای مجازی را درآورد | سبقت لپ‌تاپ از پراید

  • کد خبر: ۴۴۱۹۶
  • ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
افزایش قیمت لپ‌تاپ صدای کاربران فضای مجازی را درآورد | سبقت لپ‌تاپ از پراید
در ادامه سیر شگفت‌انگیزی که کالا‌ها و محصولات مختلف طی کرده‌اند، حالا رسیده‌ایم به روزی که قیمت یک لپ‌تاپ با خودرویی مثل پراید برابری می‌کند. اگر این روز‌ها کمی فضای مجازی را بالاوپایین کرده باشید، شما هم حتما خبرش را شنیده‌اید.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ در ادامه سیر شگفت‌انگیزی که کالا‌ها و محصولات مختلف طی کرده‌اند، حالا رسیده‌ایم به روزی که قیمت یک لپ‌تاپ با خودرویی مثل پراید برابری می‌کند. اگر این روز‌ها کمی فضای مجازی را بالاوپایین کرده باشید، شما هم حتما خبرش را شنیده‌اید. خبری که از قیمت‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیونی برند‌های مختلف دنیای لوازم‌الکترونیکی می‌گویند که در صدر آن لپ‌تاپ‌ها و نوت‌بوک‌ها قرار دارند. مثال‌های متنوعی هم به چشم می‌خورد، از قیمت مک‌بوک پرو که از ۷۰ تا ۱۲۹ میلیون تومان در نوسان است تا لپ‌تاپ DELL Precision۱۷ که قیمت آن ۱۸۳ میلیون تومان اعلام شده است.
 
پی‌بردن به این قضیه البته با یک گذر و جست‌وجوی ساده در فروشگاه‌های خرید لوازم‌الکترونیکی کاملا عیان می‌شود. لپ‌تاپ‌ها و برند‌هایی که شاید تا همین چند سال گذشته می‌شد آن‌ها را با بودجه‌های محدود خرید، اما الان ۵۴ میلیون، ۶۴ میلیون، ۷۱ میلیون، ۸۲ میلیون و ۹۵ میلیون تومان هم قیمت دارند. خیلی‌ها علت این افزایش قیمت را افزایش نرخ ارز می‌دانند و علاوه بر این، محدودیتی که در واردات وجود دارد.
 
علت هرچه باشد، حالا شده است فشار دوچندانی روی دغدغه‌های دیگری که مردم این روز‌ها مجبورند با آن‌ها دست‌وپنجه نرم کنند. به هر طریق آنچه عیان است، کاهش محسوس قدرت خرید مردم است و مقایسه‌ای که حتما خیلی‌ها آن را با نرخ دلار انجام می‌دهند و در انتها هم می‌بینند که چیزی دستشان را نمی‌گیرد. «‏قیمت یکی از مدل‌های ‎#لپ‌تاپ DELL در سایت آمازون ۵۰۰۰ دلار است و در ایران ۱۸۳میلیون.
 
در آمریکا با یکی‌دو ماه ‎#حقوق می‌توان این لپ‌تاپ را خرید و در ایران با حقوق ۶سال.» این یک نمونه از این واکنش‌هاست که حالا با هشتگ قدرت خرید و دلار در فضای مجازی به چشم می‌خورد. کاربر دیگری از قیمت لپ‌تاپ DELL Precision۱۷ که در سایت آمازون ۴۹۹۹ دلار است می‌گفت و اینکه یک فرد آمریکایی می‌تواند با ۲ ماه حقوق خود یک لپ‌تاپ به‌روز تهیه کند. اما همین لپ‌تاپ با قیمت ۱۸۳ میلیون معادل ۷۰ ماه یا حدود ۶ سال حداقل حقوق یک فرد در ایران است، آن هم با فرض در نظر گرفتن حداقل حقوق ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان. ابتدای اردیبهشت امسال بود که خبر ممنوعیت ثبت سفارش واردات کالا‌هایی که مشابه داخلی دارند، بازار سخت‌افزار کشور را دچار التهاب کرد.
 
یعنی درست در زمانی که به‌علت جولان کرونا و افزایش تقاضا و تمایل برای دورکاری، نیاز به تجهیزات الکترونیکی و سخت‌افزاری افزایش زیادی پیدا کرد. در این بین لپ‌تاپ و مودم‌ها، چون کاربرد بیشتری داشتند، در قیمت خود حسابی از دیگر تجهیزات پیشی گرفتند و حتی تعمیرات لپ‌تاپ‌های دست‌دوم هم با افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی روبه‌رو شد.
 
حالا دنیای مجازی پر شده است از اظهارنظر‌ها و صحبت‌هایی که تمام آن‌ها در ناتوانی برای خرید این قبیل وسایل و نارضایتی مردم ریشه دارد. خیلی از کاربر‌ها از این روند نزولی مخرب که حالا خودش را در کاهش محسوس توانایی خرید نشان می‌دهد، گله کردند و نوشتند: «فروردین پارسال یه لپ‌تاپ خریدم ۵/۸ میلیون تومن. یکی‌دو روز پیش خواستم روشنش کنم که نشد.
 
مشخص شد بوردش سوخته، هزینه تعویض بورد: ۵/۹ میلیون تومن. آفرین به مسئولان، صدآفرین به مردم.» کاربر دیگری هم گفته بود: «دغدغه ما اول خونه داشتن بود، بعد دیدیم دست‌نیافتنیه، گفتیم واسه خودرو تلاش کنیم، الان با این قیمتا احتمالا باید چند سال کار کنیم تا فقط بتونیم یه لپ‌تاپ معمولی یا یه گوشی خوب بخریم.» کاربر دیگری هم نه‌تن‌ها از قیمت لپ‌تاپ بلکه از قیمت سرسام‌آور این روز‌های بازار لوازم‌الکترونیکی صحبت می‌کرد. این میان البته نظر‌های دیگری هم بود. نظر‌هایی تلخ‌تر، اما نشان‌دهنده واقعیت جامعه ما: «ما ایستاده مردیم. ۲ فرزندم دانشجو هستند که یکیشون ۲ سال هست هر روز می‌گه بابا لپ‌تاپ می‌خوام.»
 
گرانی قیمت گوشی همراه، لپ‌تاپ و حتی لوازم جانبی داستان امروز نیست، نه به کمرشکنی این روزها، اما در اوایل سال ۹۷ هم با افزایش ۶۰ تا ۱۰۰ درصدی در قسمت لوازم جانبی و سخت‌افزار‌ها و اکسسوری‌ها روبه‌رو بودیم. تمام این اتفاقات درحالی است که به‌گفته رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران در اواخر اردیبهشت امسال قرار بود به‌زودی قیمت لپ‌تاپ و مودم روند نزولی طی کند. او مشخصا گفت که: «دست‌کم تا ۲۰ روز آینده با ترخیص کالا‌ها از گمرک و توزیع آن در بازار با کاهش قیمت روبه‌رو خواهیم بود.» موعدی که هنوز نرسیده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->