۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی در یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟
سرخط خبرها

بیماری‌های قلبی اولین عامل مرگ و میر در ایران و جهان

  • کد خبر: ۴۴۷۷۵
  • ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۰
بیماری‌های قلبی اولین عامل مرگ و میر در ایران و جهان
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیماری قلبی اولین علت مرگ در ایران و جهان است و در شرایط اپیدمی کرونا به علت ترس از ابتلا به این ویروس برخی بیماران قلبی از مراجعه و دریافت به موقع خدمات مراقبت از قلب خودداری می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر افشین استوار با بیان این که بیماری قلبی اولین علت مرگ در ایران و جهان است گفت: یکی از اعضایی که در بدن ما وجود دارد و معنی واقعی زنده بودن است، قلب ماست. به طوری که حتی افرادی که دچار مرگ مغزی می‌شوند، هنوز زنده هستند؛ لذا مراقبت از قلب حیاتی‌ترین اقدام است. در حال حاضر بیماری قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا و همچنین در کشور است.
 
وی افزود: سالانه ۱۷.۹ میلیون نفر در سراسر دنیا به علت بیماری قلبی عروقی فوت می‌کنند که ۳۱ درصد کل مرگ‌های جهانی و نیمی از مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در آستانه ۲۹ سپتامبر روز جهانی قلب افزود: اکثریت این مرگ‌ها ناشی از بیماری کرونر قلب یا سکته مغزی است. عوامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی شامل فشارخون، کلسترول و قند خون بالا، مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم، چاقی و آلودگی هوا هستند.

وی ادامه داد: برگزاری روز جهانی قلب نقش بسیار مهمی در تغییر این عوامل خطر دارد. این روز بزرگترین اقدام در جهت افزایش آگاهی جهانی برای بیماری قلبی عروقی است و از زمان طرح آن از سال ۱۹۹۹، به سرعت رشد کرده و مشارکت و حمایت جهانی عظیمی را تجربه کرده است.

استوار بیان کرد: این یک فرصت جهانی است که افراد می‌توانند برای ارتقای آگاهی عمومی و تشویق افراد، خانواده ها، جوامع و دولت‌ها برای اقدام فوری علیه بیماری‌های قلبی عروقی استفاده کنند. هر فردی در کاهش مرگ‌های زودرس و بار ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و ارتقای سلامت قلب و زندگی طولانی‌تر و با کیفیت بهتر نقش دارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر گفت: هر سال مراسم روز جهانی قلب در سراسر دنیا برای برجسته کردن اقداماتی که افراد می‌توانند برای پیشگیری و کنترل بیماری قلبی عروقی بر عهده گیرند، برگزار می‌شود. هر سال این مناسبت یک موضوع مختلف دارد، که مسائل کلیدی و عناوین مرتبط با سلامت قلب را منعکس می‌کند و مناسبت‌های گوناگون و فعالیت‌های مختلفی مرتبط با سلامت قلب سازماندهی می‌شود.

استوار افزود: دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی این روز را با برگزاری فعالیت‌هایی مانند گفتگو‌های عمومی، کنسرت‌ها و وقایع ورزشی برگزار می‌کنند و ترویج می‌دهند. هر سال افراد بیشتری در این مناسبت‌ها شرکت می‌کنند که حمایت آن‌ها از این روز را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: همه ساله کانون توجه و موضوع این روز در چارچوب اهداف اولیه تغییر می‌یابد و به برپایی فعالیت‌های ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری و کنترل در سطح جامعه کمک می‌کند. در نهایت این فعالیت‌ها باید در نظام سلامت برای تضمین تداوم و پایداری آن ادغام شوند. محیط برای مداخلات جامعه باید توسعه یابد و هماهنگی مجدد مهمی در خدمات بهداشتی برای پاسخ به افزایش بار بیماری‌های قلبی عروقی در سطح جهانی انجام شود.

استوار خاطرنشان کرد: در زمان بحران بیماری کووید ۱۹، بیماران قلبی عروقی با تهدید دو جانبه‌ای مواجه خواهند شد. نه تنها در معرض ابتلای نوع شدیدتر ویروس و عوارض وخیم‌تر هستند، بلکه ممکن است به علت ترس، از دریافت مراقبت بموقع قلب خود خودداری کنند. این مسئله اهمیت اقدامات امسال در خصوص بیماری قلبی عروقی را دو چندان می‌کند.

وی با اشاره به اینکه امسال این روز در سه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۹ (مصادف با ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰) برگزار می‌شود، شعار این روز را «با تمام وجود از سلامت قلب مراقبت کنید» اعلام کرد و گفت: پیام اصلی آن" با تدبیر، اثرگذار و همدلی از سلامت قلب خود، خانواده و جامعه مراقبت کنید" عنوان شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر گفت: هدف این روز این است که افراد بدانند چگونه می‌توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده سلامت قلب خود را حفظ کنند و از قلب (با تدبیر، اثرگذار و همدلی) برای انتخاب‌های بهتر، برای گوش دادن به قلبشان، برای جامعه، افرادی که دوستشان دارند و خودشان، برای تشکر از کارکنان بهداشتی درمانی و برای مشارکت استفاده کنند.

استوار افزود: ما در یک دوران بی سابقه زندگی می‌کنیم. پاندمی کووید ۱۹ سبب توجه بیشتر به حرفه کارکنان بهداشتی، نظام‌های مراقبت سلامت ملی و مسئولیت فردی ما برای سلامت خود و برای افراد آسیب پذیر در جامعه شده است.

وی ابراز داشت: ما نمی‌دانیم همه گیری جهانی کووید ۱۹ درآینده چه بخشی از خدمات را در بر می‌گیرد، اما می‌دانیم که مراقبت از قلب مان همین الان مهمتر از هر زمان دیگری است. بیماری قلبی عروقی (CVD) اولین علت مرگ در سیاره ما است و علت‌های زیادی دارد از جمله مصرف دخانیات، دیابت، فشارخون بالا و چاقی، تا آلودگی هوا و شرایط نادر و غفلت شده مانند بیماری شاگاس و آمیلوئید قلبی.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر در خصوص پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی، گفت: عوامل خطر این بیماری که در ابتدا به شکل حمله‌های قلبی و سکته مغزی تظاهر می‌کند مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی، و مصرف الکل است که به نوبه خود در افراد به شکل فشارخون بالا، قند خون بالا و اضافه وزن و چاقی، و خطرات تخریب کننده سلامت قلب تظاهر می‌کند.

وی اظهار داشت: روز جهانی قلب بخشی از یک پویش جهانی برای گسترش آگاهی در خصوص پیشگیری از بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی است. فدراسیون جهانی قلب این روز را به عنوان یک پویش بین المللی سالانه در ۲۹ سپتامبر بنا نهاد.

استوار گفت: فدراسیون جهانی قلب همراه با سازمان جهانی بهداشت برگزاری روز جهانی قلب را در سال ۱۹۹۹ پیشنهاد دادند. این ایده برای این واقعه توسط رئیس فدراسیون در سال ۱۹۹۹-۱۹۹۷ پیشنهاد شده بود.

وی درپایان افزود: سازمان جهانی بهداشت برای کاهش مرگ بیماری‌های غیرواگیر تا سال ۲۰۲۵، هدف کاهش مرگ‌های زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی تا ۲۵ درصد را تعیین کرده است.
 
منبع:تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->