پدر دانش‌آموز مشهدی دارای طلای جهانی نجوم: حمایت از علاقه ارشیا علت اصلی موفقیت او است

  • کد خبر: ۴۵۰۲۸۳
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۹:۴۲
نجوم
پدر دانش‌آموز مشهدی دارنده مدال طلای نوزدهمین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک (IOAA ۲۰۲۶) عامل اصلی موفقیت «ارشیا میرشمسی کاخکی» در این المپیاد جهانی را احترام خواست، علاقه و انتخاب فرزندش و فراهم کردن زمینه رشد و پیشرفت او با حمایت و پشتیبانی و هموار نمودن مسیر عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امید میرشمسی کاخکی با اعلام این مطلب افزود: وقتی علاقه ارشیا را به بحث نجوم و به طور خاص به فیزیک دریافتیم؛ سعی کردیم به خواسته‌اش احترام گذاشته و مسیر را برایش هموار و از او حمایت کنیم.

وی اظهار کرد: نتیجه این حمایت و بیش و پیش از آن علاقمندی و استعداد او، حضور و موفقیتش در المپیاد جهانی است.

وی ادامه داد: علاقمندی ارشیا به مباحث علمی از مقطع ابتدایی شروع شد و از اوایل دوره دوم دبیرستان در پایه هشتم و نهم دبیرستان به فیزیک علاقمند شد و پس از آن به مباحث نجوم گرایش یافت که این موضوع باعث شد در دوره‌های آمادگی المپیاد علمی نجوم و فیزیک در مدرسه شرکت کند و ما نیز در راستای علاقه و استعدادش از وی حمایت کنیم.

لزوم کشف علاقه و استعداد دانش‌آموزان و فراهم کردن بستر رشد

استاد دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: والدین به صورت کلیشه‌ای معمولا دوست دارند فرزندانشان برای خدمت به جامعه و دستیابی به جایگاه اجتماعی بالا، دکتر یا پزشک شوند و این تفکر غالب در بین خانواده هاست به همین دلیل فرزندان را مجبور می‌کنند تا در این رشته‌ها ادامه تحصیل دهند در حالی که شاید استعداد و علاقه آنها رشته دیگری باشد.

میرشمسی کاخکی با تاکید بر اینکه خانواده‌ها از اجبار فرزندانشان به انتخاب رشته‌ای که علاقه‌ای به آن ندارند پرهیز کرده و از تحمیل الگو‌های کلیشه‌ای و نیز اجبار آنها به انتخاب رشته مورد نظر والدین خودداری کنند.

وی افزود: خانواده باید با کشف و شناسایی استعداد‌ها و علاقمندی‌های فرزندان و حمایت و پشتیبانی آنها مسیر رشدشان را فراهم کند.

وی ادامه داد: این امر قطعا می‌تواند منجر به موفقیت این دانش‌آموزان در آینده شود و این موضوع سبب تربیت افراد اثرگذارتر در جامعه خواهد شد.

پدر این دانش‌آموز مشهدی دارنده مدال طلای نوزدهیمن المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک با بیان این که روند المپیاد‌های علمی کشور؛ مشخص و متولی آن آموزش و پرورش و به طور خاص باشگاه دانش پژوهان جوان است، عنوان کرد: هر سال مراحل ۱ و ۲ و کشوری المپیاد‌ها به صورت منظم برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: مدارسی که در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنند، دوره‌های آمادگی و کلاس‌های آموزشی را برای دانش‌آموزان علاقمند برگزار و بستر شرکت آنان را در المپیاد فراهم می‌کنند.

میرشمسی کاخکی افزود: موفقیت دانش‌آموزان در المپیاد‌ها علاوه بر تلاش و همت آنان و فراهم کردن بستر آمادگی شان از توسط آموزش و پرورش و مدارس، نیازمند تامین هزینه از سوی والدین است که البته فکر می‌کنم هزینه آن کمتر از هزینه کنکور است.

وی ادامه داد: حمایت والدین از دانش‌آموزان در موفقیت‌شان بویژه برای شرکت در المپیاد که مسیر سخت و دارای ریسک بالاست، بسیار مهم بوده، زیرا احتمال موفقیت دانش‌آموزان در المپیاد در مقایسه با کنکور بسیار کمتر است و دانش‌آموزان باید وقت، انرژی و سرمایه بیشتری برای موفقیت در المپیاد بگذارند و اگر در این مسیر موفق نشوند این موضوع ممکن است در بحث کنکور آنها نیز اثر بگذارد.

ورود جدی به عرصه نجوم و فیزیک از پایه نهم

استاد دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: به طور خاص می‌توان گفت که ارشیا طی سه سال اخیر از پایه نهم به بعد ۱۰۰ درصد انرژی و عمده وقت خود را به شرکت در المپیاد نجوم و فیزیک اختصاص داد.

وی افزود: ارشیا دوره ابتدایی را در مدرسه غیرانتفاعی عادی و مقطع متوسطه را دبیرستان استعداد‌های درخشان شهید هاشمی‌نژاد مشهد که از مدارس سمپاد استان به شمار می‌رود، گذراند.

میرشمسی کاخکی با بیان این که در مدارس سمپاد دانش‌آموزان از هر طیف و طبقه‌ای حضور دارند، ادامه داد: مدارس تیزهوشان معمولا امکانات، فضا و کلاس‌هایی خارج از آموزش‌های متداول برای دانش‌آموزان المپیادی فراهم می‌کنند، اما واقعیت آن است که در مسیر المپیاد، انگیزه و علاقه درونی بیش از هر حمایتی تعیین‌کننده است؛ چه بسا دانش‌آموزانی که بدون حمایت‌های آن‌چنانی مالی و تنها با تکیه بر تلاش و علاقه خود به موفقیت‌های بزرگی می‌رسند.

وی بیان کرد: ارشیا دانش‌آموز پایه دوازدهم بوده که از مهرماه امسال و در سال تحصیلی جدید وارد دانشگاه می‌شود و هنوز انتخاب رشته قطعی نکرده، اما به احتمال زیاد در رشته مهندسی برق ادامه تحصیل دهد.

وی با بیان اینکه طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی دانش‌آموزانی که در المپیاد‌های کشوری موفق به کسب مدال طلا شوند از کنکور معاف می‌شوند؛ گفت: در واقع این افراد باید وقت و انرژی خود را برای مراحل بعد و آمادگی تیم ملی برای رقابت در مسابقات جهانی بگذارند و عملا از کنکور عقب می‌افتند.

کسب سومین مدال طلای کشوری و بین المللی نجوم و فیزیک

پدر دانش‌آموز مشهدی دارنده مدال طلای نوزدهمین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک در خصوص سوابق و موفقیت‌های ارشیا در عرصه‌های ملی و بین المللی با اشاره به کسب ۲ مدال طلای جهانی و یک مدال طلای کشوری در المپیاد نجوم و فیزیک گفت: ارشیا در سال ۱۴۰۳ با کسب مدال طلای کشوری المپیاد نجوم و فیزیک از کنکور معاف شد.

وی افزود: سال گذشته نیز ارشیا به همراه تیم پنج نفره موفق شدند مدال طلای جهانی المپیاد نجوم و فیزیک را که در کشور هند برگزار شد کسب کرده و رتبه نخست را دربین ۷۰ کشور شرکت کننده در این دور از مسابقات بدست آورند.

میرشمسی کاخکی ادامه داد: امسال نیز این تیم پنج نفره موفق شدند در نوزدهمین المپیاد نجوم و فیزیک که در ویتنام برگزار شد، دومین مدال طلای جهانی خود را کسب کرده و رتبه نخست در بین ۶۶ کشور شرکت کننده از آن خود کنند.

وی با بیان این که اعضای تیم ملی المپیاد نجوم و اخترفیزیک هنوز در ویتنام هستند؛ افزود: این تیم طی ۲ تا سه روز آینده و پس از اتمام این رقابت‌ها از ویتنام به کشور باز می‌گردند.

تیم ملی المپیاد نجوم و اخترفیزیک جمهوری اسلامی ایران در نوزدهمین دوره المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک (IOAA ۲۰۲۶) که از ۲۵ سپتامبر تا پنجم اکتبر ۲۰۲۶ برابر با سوم تا سیزدهم مهرماه در شهر هانوی کشور ویتنام برگزار شد، موفق به کسب پنج مدال طلا و دستیابی به سکوی نخست جهان شد.

در این دوره از رقابت‌ها که با حضور بیش از ۶۶ کشور و ۳۲۰ دانش‌آموز از سراسر جهان برگزار شد، «سارینا علم‌پور»، «محمدحسین حسینی»، «هیربد فودازی»، «حسین معصومی» و «ارشیا میرشمسی کاخکی» موفق به کسب مدال طلا شدند و اعضای تیم ایران با ارائه عملکردی درخشان بار دیگر توان علمی دانش‌آموزان کشور را به نمایش گذاشتند.

در این میان، «ارشیا میرشمسی کاخکی»، دانش‌آموز دبیرستان استعداد‌های درخشان شهید هاشمی‌نژاد شماره یک مشهد با کسب این مدال طلا، ششمین مدال جهانی المپیاد را به خراسان رضوی هدیه کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.