وزیر علوم: فارغ‌التحصیلان ایرانی مورد استقبال کشور‌های مختلف هستند ولایتی: تهران توسعه اقتصادی همسایگان عرب خود را تهدید نمی‌بیند | قدرت منطقه‌ای ایران باعث اصرار آمریکا و غرب برای توافق با ما شده است بارزانی: اقلیم کردستان عراق هرگز تهدیدی علیه ایران نخواهد بود | شاهد پیشرفت‌های خوبی در روابط ایران و عراق هستیم وزیر خارجه تاجیکستان از آمادگی کشورش برای مشارکت در بازسازی افغانستان خبر داد وزیر خارجه عمان در مجمع گفت‌وگوی تهران: مسقط به مسیر گفت‌وگو پایبند است محسنی اژه‌ای: دیپلماسی سیاسی را باید بازتعریف کنیم عراقچی: صلح و امنیت در منطقه ما بدون رسیدگی صادقانه به مسئله فلسطین امکان‌پذیر نیست | ایران هرگز به‌دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست وزیر خارجه عمان امروز به تهران می‌آید (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازگشت ترامپ به سیاست خارجی ریگان؟ مسئول دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در استان: خراسان رضوی یکی از قطب‌های رسانه‌ای شرق کشور است ۱۰ همت سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده واریز می‌شود سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی: حوزه روابط عمومی صرفاً خبر نیست؛ می‌توانیم گفت‌و‌گو و تعامل داشته باشیم پزشکیان: منزل مادر شهید رئیسی در مشهد از معمولی هم کمتر بود | شهید جمهور مدیری خستگی‌ناپذیر بود نشست خبری سخنگوی دولت در مشهد | مهاجرانی: باید مرجعیت خبر را به داخل کشور برگردانیم، امروز باید برای ایران سینه سپر کنیم + فیلم تجلیل از ۸ خانواده‌ شهید خدمت با حضور رئیس‌جمهور و مشاور و دستیار رهبری + فیلم گفت‌وگوی تلفنی هاکان فیدان با عراقچی شهباز شریف به تهران می‌آید موافقت مجلس با کلیات «طرح ملی هوش مصنوعی» حماس به دنبال تضمین آمریکا است | پیشنهاد آزادی نیمی از زندانیان زنده و اجساد در ازای آتش‌بس اردوغان: آمریکا در حال رفع تحریم بخش دفاعی ترکیه است اف‌بی‌آی: انفجار در کالیفرنیا «تروریستی» بود رأی نخستین ۷ متهم پرونده عوامل پشتیبان حادثه تروریستی شاهچراغ صادر شد یحیی سریع: یگان موشکی یمن فرودگاه بن گوریون تل‌آویو را با موشک و پهپاد هدف قرار داد وزیر خارجه آمریکا: ترامپ خواستار حل مسئله هسته‌ای ایران از راه دیپلماتیک است قالیباف: هدف از سفر به اندونزی رساندن صدای مظلومیت مردم غزه بود سفارت ایران در لندن از آزادی ۳ تن از اتباع ایرانی دستگیرشده در انگلیس خبر داد حماس: نیازمند فشار گسترده عربی و بین‌المللی به اشغالگران برای توقف جنگ در غزه هستیم تجاوز زمینی نظامیان صهیونیست به خاک سوریه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مصائب دولت محافظه‌کار انگلستان بعد از ترامپ

  • کد خبر: ۴۹۲۸۶
  • ۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۱
مصائب دولت محافظه‌کار انگلستان بعد از ترامپ
دولت محافظه‌کار بوریس جانسون که در واپسین هفته‌های باقی‌مانده از دوره گذار برگزیت به پشتوانه موافقت‌نامه‌های تجاری با دولت ترامپ، موضع تندی را در مذاکره با اتحادیه اروپا در پیش گرفته بود، اینک خود را در مخمصه رویارویی با رئیس جمهوری می‌بیند که امتیاز ویژه‌ای برای او و سیاست‌هایش قائل نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، کمتر از چهار هفته پیش جانسون اعلام کرد که با نزدیک شدن به پایان مهلت مذاکرات برگزیت، دورنمای رسیدن به توافق‌نامه تجاری با اتحادیه اروپا بیش از پیش کمرنگ تر می شود.

او که شاید به ادامه ریاست جمهوری دونالد ترامپ امید بسته بود با انتشار پیامی ویدئویی تصریح کرد که انگلیس برای برگزیت بی‌توافق آماده است، مگر آنکه طرف اروپایی رویکرد خود را در مذاکرات تغییر دهد.

جانسون این مطلب را پس از نشست سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا مطرح کرد که از دولت لندن خواستند تا گام‌های ضروری و لازم را برای خروج از بن‌بست در مذاکرات برگزیت و سرعت بخشیدن برای دست‌یابی به توافق تجاری بردارد.

با این حال نخست وزیر انگلیس یادآورشد: ما از ابتدا به طور روشن به اتحادیه اروپا اعلام کردیم که خواهان رابطه‌ تجاری به سبک کانادا و بر اساس رفاقت و تجارت آزاد هستیم. اما آخرین نشست سران اروپا نشان داد که این شیوه مطلوب شرکای اروپایی ما نیست و آن‌ها همچنان می‌خواهند قوانین را کنترل کنند.

جانسون توضیح داد که در قامت نخست‌وزیر وظیفه دارد برای قوی‌ترین احتمال (برگزیت بدون توافق) برنامه‌ریزی کند. وی بر همین اساس از شرکت‌های تجاری، حمل و نقل و مسافرای خواست تا برای پیامدهای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا آماده شوند.

این در حالیست که او در اولین واکنش به پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بلافاصله با اورسولا فون‌درلاین رئیس کمیسیون اروپا تماس گرفت و خواستار ادامه مذاکرات برگزیت شد. او روز شنبه در این تماس تلفنی با اشاره به اختلاف نظرهای دو طرف بر لزوم افزایش تلاش‌ها در راستای رسیدن به توافق نهایی تاکید کرد.

جانسون به خوبی می‌داند که بایدن دنباله رو سیاست‌های رییس جمهوری پیشین آمریکا، باراک اوباماست که چهار سال پیش گفته بود با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، این کشور آخر صف همکاری‌های تجاری با آمریکا خواهد بود. بر خلاف ترامپ که هم طرفدار جانسون و اندیشه‌های پوپولیستی او و هم هوادار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است و گفته بود که این کشور در صف اول همکاری‌های تجاری با آمریکا قرار دارد.

جانسون امروز در آستانه از سرگیری مذاکرات برگزیت در اظهار نظری کاملا متفاوت، گفت که دست‌یابی به توافق تجاری با اتحادیه اروپا نزدیک است. وی افزود:‌ «کلیات آن روشن است و باید آن‌ها (اتحادیه اروپا) را وادار به پذیرش کنیم». از سویی دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس که پیشتر وزارت برگزیت را برعهده داشت و به عنوان فردی تندرو شناخته می‌شود اظهار داشت که اتحادیه اروپا انعطاف نشان دهد و آن‌ها حسن نیت نشان دهند اطمینان دارم می‌توانیم به توافق برسیم.

این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که بنا به گزارش رسانه‌ها، جانسون به رغم رابطه ویژه انگلیس و آمریکا هنوز در انتظار تماس تلفنی با بایدن و تبریک پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری است. این در حالیست که به نوشته روزنامه سان، جو بایدن قصد دارد تا به نشانه بی محلی به جانسون، ابتدا با رهبران فرانسه، آلمان و ایرلند گفت‌وگو کند. بایدن پیشتر جانسون را بلحاظ فکری و فیزیک بدنی مشابه ترامپ توصیف کرده و اینک بیم آن می‌رود که رابطه ویژه دو کشور عبار خود را از دست بدهد. 

جانسون دیروز در گفت‌وگو با رسانه‌ها توضیح داد که مسائل «بسیار، بسیار، بسیار، بسیار زیادی» وجود دارد که رهبران انگلیس و آمریکا با یکدیگر بر سر آن اتفاق نظر دارند. «آمریکا نزدیک‌ترین و مهم‌ترین متحد انگلیس است و این وضعیت با تغییر روسای جمهوری آمریکا و نخست وزیرها در انگلیس تغییری نخواهد کرد.»

نخست وزیر انگلیس درباره اظهارنظر بایدن در تشبیه او به ترامپ هم افزود: به نظر من موضوعات و مسائل زیادی وجود دارد که این دولت و دولت واشنگتن را به یکدیگر نزدیک تا جدا کند. 

همچنین «جورج اوستیس» وزیر محیط زیست انگلیس در گفت وگو با شبکه بی‌بی سی عنوان کرد که به رغم رد و بدل شدن برخی اظهارنظرهای تند، دو طرف خواهان تداوم رابطه ویژه انگلیس و آمریکا هستند.

با این حال شواهد حاکیست که انجام مذاکرات نجات‌بخش تجاری آمریکا با انگلیس که بتواند خسارت‌های ناشی از برگزیت را جبران کند، دست کم در اولویت یکصد روز اول ریاست جمهوری بایدن قرار ندارد و این مساله باعث نگرانی جدی طرف انگلیسی شده است. 

انگلیس در حالی با ۹۰ میلیارد پوند خسارت ناشی از برگزیت دست و پنجه نرم می‌کند که بحران شیوع کرونا نیز یک پنجم اقتصاد این کشور را کوچک کرده است. جانسون اگر با اتحادیه اروپا توافق نکند تنها این شانس را دارد که در ۲۰ روز باقی‌مانده تا مراسم تحلیف ریاست جمهوری آمریکا، از فرصت حضور ترامپ برای انعقاد قراردادهای تجاری استفاده کند.

اما این سیاست در دراز مدت جا پای جانسون را ضعیف‌تر کرده و ممکن است به انتخابات زودهنگام در این کشور منجر شود. آن هم در شرایطی که اکثر نظر سنجی‌ها از محبوبیت بیشتر رهبر میانه رو حزب مخالف دولت (کارگر) حکایت دارد و ممکن است به چرخش قدرت در انگلیس ختم شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->