به گزارش شهرآرانیوز، احسان حجازی با بیان اینکه سوء تغذیه یکی از مهمترین دلایل رشد نامناسب جسمی و روانی کودکان است، گفت: از هر پنج کودک در کشورهای در حال توسعه یک نفر دچار سوء تغذیه است و تغذیه نامناسب با نیمی از مرگ کودکان در سراسر جهان مرتبط است. سوء تغذیه در کودکان باعث افزایش مرگ و میر و تاثیرات نامطلوب بر توانایی فکری میشود.
وی افزود: در سطح جهانی، سوء تغذیه حاد باعث بیش از ۵۰ درصد مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال میشود که بیانگر آن است که سالانه ۵.۳ میلیون کودک در اثر سوء تغذیه میمیرند.
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه برخی از عواملی که در ایجاد سوء تغذیه تاثیرگذار هستند را شامل دانش تغذیهای نامناسب مادران، بی سوادی، تغذیه نامناسب کودک، درآمد کم خانوار، کمبود مواد غذایی و اقدامات بهداشتی ضعیف که کودکان را درگیر یک چرخه معیوب عفونت و سوء تغذیه میکند، دانست.
حجازی تصریح کرد: از سوی دیگر مصرف بیش از حد نیاز موادغذایی سبب چاقی میشود. چاقی کودکان یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهان تبدیل شده است. چاقی از ۲.۴ درصد در سال ۱۹۹۰ به ۷.۶ درصد در سال ۲۰۱۰ در سراسر جهان افزایش یافته است و انتظار میرود در سال ۲۰۲۰ به ۱. ۹ درصد برسد. در ایران، مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه، شیوع چاقی در کودکان رو به پیشرفت است.
وی با بیان اینکه چاقی، به ویژه چاقی مرکزی، نقش تعیین کنندهای در ایجاد سندرم متابولیک دارد، بیان داشت: علاوه بر این، چاقی در دوران کودکی قدرت چاقی را در بزرگسالی افزایش میدهد و با عوارض قلبی عروقی، دیابت، فشارخون، مرگ و میر و بزرگسالی همراه است. با توجه به گستره جغرافیای ایران و تفاوت در رفاه اقتصادی سوء تغذیه و چاقی به صورت همزمان در ایران وجود دارد و در برخی موارد مصرف بیش از حد مواد غذایی پر انرژی که فاقد موادغذایی کافی میباشند مانند تنقلات و نوشیدنیهای گاز دار علاوه بر اینکه سبب چاقی میشود سبب کمبود مواد مغذی در کودکان همانند سوء تغذیه میشود.
حجازی گفت: از این رو به کارگیری راهکار مناسب جهت تصحیح و بهبود تغذیه در کودکان به پیشگیری از بسیاری بیماریها در آینده کمک خواهد کرد.
منبع:بهداشت نیوز