تعلیق پرواز شرکت‌های اروپایی به بن‌گوریون ادامه دارد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترفند تازه چینی‌ها برای دور زدن تعرفه‌های ترامپ و صادرات به آمریکا عراقچی در دیدار با رئیس‌جمهور پاکستان چه گفت؟ (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بمباران کارخانه سیمان یمن توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی ۲۱ مصدوم برجای گذاشت (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) کاهش مدت اعتبار ویزای ورود به ایران برای متقاضیان از آمریکا نامه ایران به شورای امنیت درپی تهدیدات نتانیاهو | هرگونه ماجراجویی نظامی با پاسخ سریع و متناسب مواجه خواهد شد وعده هزار دلاری ترامپ برای اخراج مهاجران از آمریکا تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «روح‌الله» منتشر می‌شود عراقچی: نگرانی مربوط به احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای قابل رفع است رئیس‌جمهور در مشهد: اگر نمی‌توانیم عدالت و کرامت را در جامعه پیاده کنیم، مشکل ما هستیم نه مردم+ویدئو زمان احتمالی دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا اعلام شد اتحادیه اروپا خواستار رفع فوری محاصره غزه شد اختتامیه ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با حضور رئیس‌جمهور در مشهد برگزار شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم اردوغان و ترامپ درباره سوریه و اوکراین گفت‌و‌گو کردند ویدئو| عیادت رهبر انقلاب اسلامی از آیت‌الله نوری همدانی در بیمارستان عیادت رهبر معظم انقلاب از آیت‌الله نوری همدانی نتانیاهو تهدید به حمله سنگین به غزه کرد عراقچی پاکستان را به مقصد ایران ترک کرد اظهارات فاشیستی بن گویر علیه ساکنان غزه آمریکا شهر الحزم در شمال یمن را بمباران کرد پزشکیان: اجازه نخواهیم داد کیفیت آموزش در مدارس دولتی پایین‌تر از مدارس خصوصی باشد + فیلم استاندار خراسان رضوی مطرح کرد؛ ساخت ۷۰۵ مدرسه در استان ظرف یک سال عراقچی با نخست‌وزیر پاکستان دیدار کرد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) فیلم | واکنش شهید رئیسی به شرایط ابتدای دولت سیزدهم المیادین از برگزاری دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در آینده نزدیک خبرداد عراقچی: دیپلماسی بر مبنای احترام و منافع متقابل، تنها راه تحقق توافق است رئیس‌جمهور وارد مشهد مقدس شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم مسعود پزشکیان عازم مشهد شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم
سرخط خبرها

«بایدن» در اقیانوس هند-آرام، راه پیشینیان را می‌رود

  • کد خبر: ۵۶۹۰۳
  • ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۹
«بایدن» در اقیانوس هند-آرام، راه پیشینیان را می‌رود
در‌میان تنش‌های چین و تایوان در دریای جنوبی چین، یک گروه ناو هواپیمابر آمریکایی به رهبری ناو «تئودور روزولت» برای ارتقای آنچه آمریکایی‌ها «آزادی آب‌ها» می‌نامند، روز شنبه وارد آب‌های این منطقه شد.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ در‌میان تنش‌های چین و تایوان در دریای جنوبی چین، یک گروه ناو هواپیمابر آمریکایی به رهبری ناو «تئودور روزولت» برای ارتقای آنچه آمریکایی‌ها «آزادی آب‌ها» می‌نامند، روز شنبه وارد آب‌های این منطقه شد. در همین هنگام، تایوان از ورود بمب‌افکن‌ها و هواپیما‌های جنگنده چینی به منطقه شناسایی پدافند هوایی خود خبر داد. گشت ناو‌های آمریکایی در این منطقه، فقط چند روز پس از سوگند جو بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا صورت گرفت.

چین بار‌ها از ورود کشتی‌های ایالات‌متحده آمریکا به دریای جنوبی چین و در نزدیکی جزایری که تحت‌کنترل چین هستند، شکایت کرده است. دولت‌های اوباما و ترامپ چنین گشت‌هایی را به‌صورت مرتب انجام می‌دادند تا مالکیت چین را در آب‌های این مناطق به چالش بکشند.
 
فرماندهی اقیانوس هند-آرام ایالات‌متحده آمریکا در رابطه با گشت‌های روز شنبه اعلام کرد که این اقدام برای «اطمینان از آزادی آب‌ها، و ایجاد مشارکت‌هایی است که امنیت دریایی را تقویت می‌کند.» این بیانیه تمایل جو بایدن به ایجاد اتحاد‌ها و تعاملات عمیق‌تر در جنوب شرقی آسیا، برای جلوگیری از سلطه چین بر منطقه را نشان می‌دهد.

مالزی، ویتنام، فیلیپین، برونئی و همچنین تایوان، هرکدام ادعای مالکیت بخشی از آب‌های اقیانوس هند-آرام را دارند و عمدتا از حضور ایالات‌متحده آمریکا در منطقه استقبال می‌کنند؛ هرچند کشور‌های جنوب شرقی آسیا سال گذشته از خطر افزایش تنش‌ها میان آمریکا و چین که می‌تواند به درگیری نظامی منجر شود، ابراز نگرانی کرده بودند. رویارویی نظامی در آب‌های اقیانوس هند-آرام موجب اختلالاتی بزرگ در این منطقه تجاری می‌شودکه پیامد‌های ویرانگری برای اقتصاد کشور‌های منطقه در‌پی خواهد داشت.

در این بین کشور چین، حضور ایالات‌متحده آمریکا را در این منطقه غیرمجاز دانسته و از آن به‌عنوان «دخالت نیرو‌های خارجی» یاد می‌کند. با‌این‌حال، تحلیلگران سیاسی معتقدند که در دوران دولت بایدن، ایالات‌متحده به این گشت‌زنی‌ها ادامه خواهد داد و روابط خود را با کشور‌های حاشیه‌ای تقویت می‎کند تا به نحوی، نگرانی خود را از افزایش تمرینات نظامی چین در این منطقه ابراز کند و تلاش‌های چین را برای از‌سرگیری فعالیت‌های تجاری در این آب‌ها مختل کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->