سعید روستایی و پیمان معادی در فهرست رای دهندگان اسکار هشدار وزیر فرهنگ درباره صداهای تفرقه‌افکنِ پس از جنگ چرا آهنگ «بوم، بوم، تل‌آویو»؛ در پاسخ حملات موشکی ایران به اسرائیل جهانی شد؟ + ویدئو نقدی بر وضعیت کنونی شعر آئینی | احساسات و گریه در شعر سوگ‌محور باید همراه محبت ولایت و شعور باشد برگزاری نشست انتقال تجربه با حضور عادل تبریزی در سینما هویزه مشهد شعر افشین علا خطاب به رژیم صهیونی | عاقبت بیت‌المقدس را رها خواهیم کرد فریبرز عرب‌نیا: ترجیح می‌دهم در کنار مردم کشور عزیزم باشم + فیلم سریال محرمی «جایی برای همه» روی آنتن شبکه دو + زمان پخش آمار فروش سینماها در روزهای جنگ بین اسرائیل و ایران اکران سیار فیلم‌های کودکانه در مشهد کارگردان فیلم بعدی «جیمز باند» مشخص شد «کاتیا فولمر» ایران‌شناس آلمانی درگذشت فصل پایانی سریال «اسکویید گیم» در راه است تکرار سریال «مختارنامه» از شبکه آی‌فیلم (محرم ۱۴۰۴) + زمان پخش قدردانی سخنگوی پلیس از اصحاب قلم در دوران جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران | عزیزان رسانه، گل کاشتید، دستانتان را می‌بوسم برنامه‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد برای جبران خسارات گروه‌های موسیقی و نمایشی اجرای باشکوه ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی حسام خلیل‌نژاد، بازیگر سینما و تلویزیون: اگر امروز هنری هست، میراث شهیدان است فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۵ و ۶ تیر ۱۴۰۴) + شبکه و زمان پخش
سرخط خبرها

درباره صحبت‌های علی ضیا در برنامه «فرمول یک» درباره پرورش میگو

  • کد خبر: ۶۰۶۰۳
  • ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲
درباره صحبت‌های علی ضیا در برنامه «فرمول یک» درباره پرورش میگو
فیلمی در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود که در آن علی ضیا در برنامه فرمول‌یک، که پس از کش‌وقو‌س‌های زیاد به‌صورت ضبطی روی آنتن می‌رود، از مجوز تأسیس سایت میگو در حوالی جنگل‌های حرا می‌گوید و به ۲ صورت از آن انتقاد می‌کند.
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز - چند روز پیش بود که از آموزش پخت کیک با موز در تلویزیون و واکنش‌های منفی به آن نوشتیم. البته که در همان یادداشت هم ذکر شد که اصل حرف‌زدن از موز امر اشتباهی نیست، اما در وضعیتی که به دلایل بسیار، متأسفانه موز هم جزو خوردنی‌های لاکچری شده است، صحبت از آن در تلویزیون رسمی کشور با مخاطب میلیونی چندان کار جالبی نبود. حالا، اما فیلمی در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود که در آن علی ضیا در برنامه فرمول‌یک، که پس از کش‌وقو‌س‌های زیاد به‌صورت ضبطی روی آنتن می‌رود، از مجوز تأسیس سایت میگو در حوالی جنگل‌های حرا می‌گوید و به ۲ صورت از آن انتقاد می‌کند. دلیل اول او نامناسب‌بودن تأسیس دریاچه پرورش میگو در حوالی حراست، جنگل‌هایی که در دنیا مشابه آن به تعداد انگشتان ۲ دست نمی‌رسد و همچنین مشکلات آب شور و ضررزدن به خاک و به‌احتمال ضربه جدی به این بافت زیبا.
 
ضیا، اما حرف دیگری هم دراین‌باره زد و آن‌هم اینکه پرورش میگو نه‌تن‌ها برگ درختان حرا را می‌ریزد که برگ‌های ما را هم می‌ریزد! زیرا در این وضع فعلی اصولا چه کسی می‌تواند میگو بخورد و تبلیغ سایت پرورش میگو دقیقا به درد چه کسی می‌خورد؟ البته که انتقاد دوم، مثل ماجرای موز کمی بی‌منطق می‌نماید و به‌هرحال شرایط نباید جوری می‌بود که میگوخوردن یا نخوردن ابزار ریختن برگ‌های ما شود، اما به‌هرحال در اوضاع اقتصادی فعلی، شنیدن چنین موضوعی هم حساسیت‌برانگیز است، همچنان‌که زیر همین ویدئو کسی نوشته بود: «من خانواده‌ای رو می‌شناسم که هر ۳ وعده نون و پنیر هم نمی‌تونن بخورن. چی می‌گید شما؟»
 
اما جدا از این مسئله و مقایسه وضع مردم با بعضی اخبار عجیب، ضیا در همان بخش مطلب دیگری را اشاره کرد و ایجاد چنین سایتی را مشابه ساخت ویلا‌های چندهزار متری در دل جنگل‌های شمال کشور به‌وسیله فرزندان بعضی مسئولان و بعد هم فروش آن به افراد دیگر دانست. نکته‌ای که از باقی حواشی این خبر مهم‌تر می‌نماید و احتمال وجود رانت در این مسئله را بسیار پررنگ می‌کند. چنان‌که بعضی مردم هم در واکنش‌های فضای‌مجازی‌شان به این موضوع اشاره کرده بودند. کاربری نوشته بود: «این میگو‌ها رو صادر می‌کنن. به دلار هم صادر می‌کنن. البته که تو هم می‌دونی خودت رو به ندونستن زدی.» کاربر دیگری نوشته بود: «جنگل‌های حرا؟ شوخی می‌کنی؟ قضیه رانت و درآمده وگرنه کی به فکر جنگله؟»

در این رابطه برخی فعالان محیط‌زیستی معتقدند مراکز پرورش میگو آب مورد مصرف خود را از دریا می‌گیرند و پساب را هم به دریا می‌ریزند، در نتیجه این پساب دقیقا در محدوده جنگل حرا ریخته می‌شود و جنگلی که میراث طبیعی است و مردم از آن حفاظت کرده‌اند و نهال برایش کاشتند، از بین می‌رود.

اما برگردیم به موضوع میگو که در این کلیپ به‌علت تلفظ عجیب آقای ضیا از سوی کاربران هم سوژه شوخی شده بود و بعضی گفته بودند اگر Meigo تلفظ کنی، به‌احتمال باکلاس‌تر است! میگو و موز و چیز‌های شبیه به این نه خاص‌اند و نه باید خاص باشند. مردم باید بتوانند در سبد غذایی‌شان خوردنی‌های مغذی و باکیفیت داشته باشند، اما فعلا که اوضاع چنین است، کاش در رسانه‌های رسمی دست‌کم درباره این موضوع‌ها کمتر صحبت شود. نباید یادمان برود که در همین چند روز گذشته، بحث‌برانگیزترین ویدئو، نه ویدئوی آقای ضیا، که فیلمی از ارومیه بود که مردم در صف روغن نباتی از انجام هیچ‌کاری علیه هم دریغ نمی‌کردند تا شاید یک قوطی روغن نباتی به آنان برسد!
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->